10 Maddede Bangkok'un Yüzen Çarşılarını Tanıyalım!

Bir pazar düşünün ki nehirde yer alsın, tezgahları kanoların içinde kurulu olsun ve siz alışveriş yapmak için minik kayıklara binip gidin… Şimdi bu cümlemiz bir çocuk hikayesinden fırlamış gibi dursa da aslında çok ciddiyiz, böyle bir pazar Bangkok’ta gerçekten var. Hadi şimdi gelin, 10 maddede bu yüzen pazarları tanıyalım…

1. Alışılmış alışveriş merkezi ve pazar kavramının dışına çıkmış olan Yüzen Çarşı Tayland’ın başkenti Bangkok’ta yer alıyor.

2. Yüzen çarşıların kimi, sabah erken saatlerde açılıp öğleden sonra ilk saatlere kadar faaliyet gösterirken, kiminde alışveriş keyfi akşam saatlerine kadar sürüyor.

3. Yüzen çarşıya ulaşım küçük kayıklarla sağlanıyor. Kayıhkane benzeri bir yerden başlayan pazar yolculuğu, su kanalının iki kenarına yapılmış olan evlerin arasından geçerek sürüyor…

4. Bangkok’a 100 km mesafede olan Damnoen Sudak Floating Market, yüzen çarşıların en meşhuru…

5. Yüzen pazarlarda tropik meyvelerden süs eşyalarına, baharatlardan Tay sanatçıları tarafından yapılan sanat eserlerine kadar aklınıza gelebilecek pek çok şeyi bulmanız mümkün.

6. Alışveriş yapmak ve kano üzerindeki renkli meyveleri görmek karnınızı acıktırırsa Thai yemekleri yapan bir kanoya yanaşıp, yemek yiyebilirsiniz.

7. Yüzen çarşılarda pazarlık şart! Turistik bir yer olduğu için kanodaki satıcılar size oldukça yüksek fiyatlar söyleyecektir. Aman diyelim pazarlık yapmadan hiçbir şey almayın!

8. Zaten, pazarlığa alışık olan satıcılar, üzerinde “Sen kaç veriyorsun?” yazılı hesap makineleri ile dolaşıyorlar…Makine size uzatıldığında fiyatın %80 indirimli halini yazmanız tavsiyedir.

9. Amphawa, Bang Khu, Wiag, Taling Chan ve Tha Kha diğer yüzen pazarlar arasında…

10. Kralın emri üzerine kimyasal ilaçlama ile tarım yapmak Tayland’da yasak olduğu için, kanolarda renk cümbüşü yaratan tüm meyve ve sebzelerin tamamen organik olduğunu da hatırlatalım…

Keyifli alışverişler!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir