Aşk, Acı ve Tuz, Hepsi Bu Büvette

Zalim baba ile aşık bir çiftin acıklı aşk hikayesi denince kulağa çok klişe gelse de Hasan Boğuldu ilginç hikayesi ve berrak sularıyla farklı bir yere sahip.

Edremit Körfezi’nde, Kaz Dağları’nın eteklerinde gizli saklı bir cennet Hasan Boğuldu Büveti. Yeşilin her tonunun dört mevsim büyülediği  bu yere belki Sabahattin Ali’nin eserinden aşinasınızdır. Acıklı bir hikayesi var. İki düşman ailenin çocukları birbirine aşık olur. Kızın ailesi razı olmayınca işi yokuşa sürer, şart koşar; Hasan sırtına tuz dolu çuvalı alıp tepeye tırmanacaktır. Hasan her gün yanından geçip gittiği dereye düşüp boğulur, Emine acısından kendini asar. Hikaye büvetin adında ölümsüzleşir en nihayetinde.

Hasan Boğuldu piknik yapabileceğiniz, temiz havaya doyup huzur bulabileceğiniz bir mesire yeri.  Kaz dağlarından gelen doğal kaynak suyu buradan çıkıyor ancak o kadar soğuk ki yüzmek neredeyse imkansız. Yine de sıcaklığı yaklaşık 5-6 derece olan sularda yüzmeye çalışan birine denk gelebilirsiniz.

Derenin üzerine kurulmuş masalarda ayaklarınız suda piknik yapabilir, izin verilen yerlerde mangal yapabilirsiniz.  30 dakikalık bir yürüyüş ile tepeye çıkabilir, o muhteşem suyun tadına kaynağından bakabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir