Avrupa’nın En Ateşli Kadını

Gaudi’nin ellerinde hayat bulan büyülü şehir Barselona Mayıs’ta bir başka güzel.

İspanya’nın başkenti neresidir diye sorulduğunda ilk akla gelen yer olmasına şaşırmamalı. Bu güzeller güzeli ülkenin aklı Madrid’te ise kalbi mutlaka Barcelona’da bir yerlerde saklıdır.  Yılın 300 günü güneş alan ve bir buçuk milyon nüfusuyla  her köşesinde yaşamın bir başka rengini barındıran Barselona’da 53 müze ve galeri, 6 plaj ve 61 tane park bulunuyor.

Bu büyülü şehir gotik ve modern binaların zarif bir ustalıkla bir araya geldiği eşsiz bir mimari harikası. Renkli sokak sanatçıları, marketleri ve 24 saat durmak bilmeyen her kültürden insan trafiğiyle bir kilometre uzunluğundaki Las Ramblas Barselona’nın en ünlü caddesi. Muhteşem katedralleriye  Gotik meydan ve  birbirinden ilginç restoran, kafe ve dükkanlarla bezenmiş eski daracık sokaklar şehrin en çok ziyaret edilen yerleri. Barselona deyince akla gelenlerden biri de Gaudi ve baş yapıtı Sagrada Familia; yıllardır yapımı tamamlanamamış olmasına rağmen muhtemelen görüp görebileceğiniz en güzel mimariye sahip. Dışarıdan hayranlıkla her bir kıvrımını izlemekle yetinmeyip bir bilet almalı ve bir ucundan diğer bir ucuna  tur atmadan  gitmemelisiniz.

Guell parkından, Placa Reial’deki masal kitaplarının sayfalarından fırlamış gibi görünen sokak lambalarına, Casa Battlo Müzesi, Ciutadella Parkındaki görkemli çeşme ve mimarisinde tek bir düz çizgi bile barındırmayan, garip şekillerdeki bacalarından gözlerinizi alamayacağınız Casa Mila’ya kadar her bir köşe Gaudi’nin kendine özgü stilini yansıtıyor. Casa Battlo’nun özellikle iç dekorasyonu bir hayli ilginç, Gaudi’nin doğadan esinlendiği farklı formları nasıl bir ustalık ve yaratıcılıkla kullandığına bir kez daha hayret edeceksiniz. Eğer futbol tutkunuysanız Camp Nou Stadyumu’nu ve kupa koleksiyonunun sergilendiği müzeyi de gezmeyi unutmayın tabiki.

Bu kadar yeri gezdikten sonra acıkmamak mümkün mü? Eğer damak tadınıza düşkünseniz kesinlikle doğru yerdesiniz. Barselona’da birbirbirinden renkli ve her bütçeye göre yüzlerce restoran bulunuyor. Unutmadan söyleyelim, bu şehri ziyaret etmenin küçük de bir riski var o da geri dönmeyi istememek.

Tatil.com’daki İspanya fırsatlarına buradan bir göz atabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir