Ayın Şehri: Sidney

Muhteşem plajları ve harika mimari yapılarıyla Güney Yarımküre’nin güneşli şehri Sidney! Doğasıyla insanı büyüleyen bu uzak şehir, uçsuz bucaksız enfes plajlarıyla da tam bir cazibe merkezi. Gelişmiş bir şehre doğanın cömert davrandığı ya da insanların bu uyumu koruyabildiği çok nadir görülen durumdur ama Sidney bu konuda kusursuz bir çekiciliğe sahip…

Şehrin simgesi haline gelen Opera Binası’ndan başlamak gerekirse, oldukça etkileyici bir mimariye ve konuma sahip. Bunun yanı sıra Sidney’in sakin, huzurlu bir yer olduğunu da belirtmek gerekir. Dünyanın her köşesinden gelen farklı milletten insana kucak açan bu şehir kültür sentezi oluşturarak da rahat ve huzurlu bir ortam yaratılabileceğini en iyi şekilde gösterenlerden… Şehir hep hareketli! Her an bir etkinlik ve eğlence ile karşılaşabilirsiniz. Yaşam kalitesiyle de ön plana çıkan şehir bu konuda dünya sıralamasında ilk 5’te yer alıyor. Şimde de Sidney’in bu kadar güzel olmasına sebep yerlere değinelim:

Bondi Beach:

Pasifik Okyanusu kıyısında 1 km uzunluğunda, altın rengindeki kumlarıyla sörf yapan ve güneşlenen insanlarla dolup taşmakta. Sörf tutkunlarının uğrak plajı olan Bondi Plajı’nda uzanıp güneşlenirken dalgalar arasında yeteneklerini sergileyen sörfcüleri izleyebilirsiniz. Sidney’de 100’e yakın plaj bulunmaktadır ama Bondi Plajı bunların en ünlüsüdür. Üstelik şehir merkezine sadece birkaç km. uzaklıkta olması Sidney’in nasıl bir güzelliğe sahip olduğu hakkında sizlere fikir verebilir.

Sydney Opera House:

Oldukça etkileyici bir yapı olan Sidney Opera Binası, 1957 yılında yapımına başlanmış ve 1973 yılında tamamlanabilmiştir. Bu şahaser 20. yüzyılın en önemli mimari eserlerinden biri olarak görülüyor. Olası bir Sidney seyahatinizde umarım Sidney Opera Evi performanslarından birini izleme şansını elde edebilirsiniz.

The Rocks:

Sidney’in ilk yerleşim yeri olması nedeniyle tarihi ve kültürel bir zenginliğe sahip olan The Rocks bölgesi 19. yüzyıldan kalma kalıntılara ev sahipliği yapıyor.

Blue Mountains:

Sidney’e 103 km. uzaklıkta yer alan Blue Mountains mistik bir dokuya sahip, Avustralya’nın en büyük kanyonu. Okaliptüs ormanları ile kaplı ve nadir rastlanan hayvan türlerinin yaşadığı bir ekosisteme sahip 1.000 km’lik bir alan içinde etkileyici bir doğa olayı olduğunu söyleyebiliriz.

Sidney, müze ve sanat galerileri konusunda da oldukça zengin yapılar ve eserler barındırmanın yanı sıra Tarongo Zoo gibi içinde 2200’den fazla hayvanın bulunduğu 28 hektarlık bir hayvanat bahçesine ev sahipliği yapmaktadır. Plajları, ormanları, dağları, etkileyici mimari yapıları ve o hep güneşle yıkanan havasıyla umarım bir gün gerçekleştirdiğiniz tatil deneyimleriniz arasında olur.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir