Bahar İçin 10 Öneri

Bahar geldi! Güneş sıcaklığını hissettirmeye, doğa uyanmaya, çiçekler rengarenk açmaya, bahar dalları kendileri göstermeye başladı bile! Şimdi kapalı yerlerden çıkıp kendinizi tabiat ananın huzur veren kollarına atmanın, hareketli aktivitelerin ve yeni yolculukların tam vakti!
Önerilerimize kulak verip canlanmaya ne dersiniz?

Mangal Keyfi Yapın!

Belki de baharın gelişini en güzel kutlama şekli mangal yapmaktır. Siz de bu keyifli aktiviteyi atlamayın, eşinizi dostunuzu yanınıza alıp güzel bir mesire alanına gidip nefis bir ızgara keyfi yapın. Ya da dilerseniz İstanbul’dan biraz uzaklaşıp Polonezköy taraflarına doğru hareket edin, yanınızda malzeme olmasına gerek yok, sizin için her şeyin düşünüleceği piknik alanlarında sevdiklerinizle muhabbet etmenin tadına varın. Aman dikkat, muhabbete dalıp yangın çıkmasına sebep olmayın!

Boğaz Turuna Çıkın!

Şayet hala yapmadıysanız yedi tepeli İstanbul’u bir de denizin üstünde, salınarak ilerleyen, vapurlardan seyredurun… Tatlı tatlı esen bahar yeli eşliğinde İstanbul kıyılarını izlerken hayallere dalacağınızdan ve unutulmaz saatler yaşayacağınızdan eminiz.

Adalar Geleneğini Bozmayın!

Baharın gelişiyle İstanbulluların en gözde kaçış yerlerinden biri olan Adalar sezonu da resmen açılmış oldu. Sevgilinizle vapur sefası yaparak ulaşacağınız Adalar’da birer bisiklet kiralayıp doğayı keşfetme ritüelini bu bahar da atlamamanızı öneririz. Tabi her yıl 23 Nisan’da Büyükada’daki Aya Yorgi Kilisesi’nde gerçekleşen dilek dileme geleneğini de es geçmemek lazım…

İstanbul’un Çiçek Açma Zamanını Kaçırmayın!

İstanbul’un simgesi haline gelen lalelerin en canlı oldukları mevsim baharsa seyrine doyulmayacak güzellikte, renk renk, çeşit çeşit lalelerin bulunduğu yer de Emirgan Korusu’dur… Canlı renkleriyle görsel şölen sunan Lale Festivali’ni kaçırmayın, mutlaka Emirgan Parkı’nı ziyaret edin deriz. Dönüş yolunda ise, boğaz kıyılarında minik bir yürüyüşe çıkıp, dallarındaki mor çiçekleriyle İstanbul gerdanını süsleyen erguvanlara bir selam vermek size de iyi gelecektir.

Karadeniz Gezisini Ertelemeyin!

Yeşilin en güzel tonlarına ev sahipliği yapan coğrafyaların başında gelen Karadeniz Turu‘na çıkmanın en ideal zamanı bahar ayları… Zümrüt rengi yaylalar, sisli çay bahçeleri, hırçın Karadeniz manzaraları ve daha pek çok güzelliğin tadına varmak için birkaç günlük bir gezi planlayabilirsiniz. Anavatanında demlenmiş tavşan kanı bir bardak çay ile tereyağın, balın, mıhlamanın ve daha pek çok organik lezzetin eşlik edeceği sabah kahvaltıların tadına varabilirsiniz.

Belgrad Ormanı’nda Spor Yapın!

İstanbul’un en keyifli koşu parkuruna sahip olan Belgrad Ormanı’nda, sık ağaç dallarının arasından süzülen güneş ışınları içinizi ısıtırken spor yapmak sizce de keyifli olmaz mı? Üstelik yürüyüşünüzü göl manzaralı bu koşu yolunda yaptıktan sonra piknik alanında bulunan masalardan birine kurularak temiz havada nefis bir kahvaltı da yapabilirsiniz!

Hıdırellez Kutlamalarında Stres Atın!

Hazreti Hızır ve Hazreti İlyas peygamberlerin buluşarak dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan Hıdırellez gecesi için, yurdun dört bir tarafında gerçekleştirilen kutlamalara katılın! Dileklerinizi beyaz kağıtlara yazıp gül dallarına asmayı, ateş üstünden atlamayı ve coşkulu kalabalığa karışıp dans etmeyi deneyimleyin… Emin olun çok eğleneceksiniz.

Üniversitelerin Bahar Şenlikleri’ne Katılın!

Farklı üniversitelerce her yıl düzenlenen ve öğrenciler için bir nevi stres atma zamanı olan bahar şenliklerine katılıp, sevdiğiniz sanatçıları cazip fiyatlara dinleme şansını yakalayın. Gençlerin arasına karışın, üniversite günlerinizi yad edin, kendinizi müziğin ritmine bırakın…

Antalya’da Sezonu Açın!

Mayıs itibariyle Antalya’da deniz suyu sıcaklığı 20 dereceyi aşmaya başlıyor… Bunu değerlendirip yazı beklemeden kendinizi ödüllendirin. Hafta sonu için bile olsa Akdeniz’in ışıltılı sularında kulaç atmanın, tertemiz plajlarında güneşlenmenin tadına varın.

Bahar Temizliği ile Arının!

Ve tabi ki, bahar aylarının geleneksel temizliğini ıskalamayın. Evinizi dip bucak temizleyin, fazla eşyalardan kurtulun, camlarınızı sonuna kadar açın ve bırakın tazecik bahar havası odalara dolsun… Böylece hem evinize hem de sizlere bir tazelik gelecek, ruhen rahatladığınızı fark edeceksiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir