Bahar Zamanı, Kıbrıs Zamanı!

Kıbrıs adası Akdeniz’de Sicilya ve Sardinya’dan sonraki üçüncü en büyük adadır. Tarihi çok eskilere dayanır ve modern tarihi de epey hareketli geçmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınıyor ve “yavru vatan” olarak adlandırılıyor.

Kıbrıs otelleri çoğunlukla dört şehirde yoğunlaşmış durumda. Bu oteller özellikle Türkiye’den tatilciler tarafından akına uğruyor. Oldukça lüks olan ve üstün hizmet veren otellerin birçoğunda casino ve canlı müzik gibi eğlenceler bulunuyor. Ayrıca oldukça ekonomik olduklarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Kıbrıs Akdeniz’de Mersin’in hizasında güneyde yer alıyor.  Dolayısıyla oldukça sıcak bir iklime sahip. Kıbrıs’a gitmenin ideal mevsimi ilkbahar ama yılın her zamanı gidebilirsiniz çünkü oteller her zaman hizmet veriyor. Şimdi de Kıbrıs’ta popüler olan şehirleri tanımaya ne dersiniz?

Lefkoşa

Lefkoşa, hem Kuzey Kıbrıs hem de Güney Kıbrıs’ta toprakları olan bir şehir. Eski şehirin neredeyse yarısı burada yer alıyor. Kuzey Kıbrıs’ın başkenti ve en kalabalık şehri. Eski Yunancadaki adıyla Lefkosia’nın tarihi Neolitik Çağ’a kadar uzanmaktadır. Yürümeye oldukça elverişli bir kent merkezi bulunmasının yanı sıra birçok tarihi eser de gezilebilir. Eskiden St Sophia Katedrali olan Selimiye Camii, Venediklilerin Lefkoşa’yı ele geçirdikleri dönemden kalma Kyrenia Kapısı, Büyük Han, Atatürk Meydanı (Sarayönü), tipik Kıbrıs mimarisini yansıtan Samanbahçe evleri, 400 yıllık olan ve hala hizmet veren Büyük Türk Hamamı ve daha birçok yer sizi bekliyor.

Girne

Girne’nin geçmişi de tahminlere göre Truva Savaşı’nın sonunda, MÖ 10 binli yıllara, Akalara kadar uzanıyor. Kuzeyinde Akdeniz ve güneyinde Beşparmak Dağları uzanıyor. Tarihi limanı ve Girne Kalesi’yle ünlü. St. Hilarion Kalesi, Batık Gemi Müzesi, Bufavento Kalesi gibi yerleri de görebilirsiniz. Girne Amerikan Üniversitesi bu şehirdedir ve çok sayıda öğrencisiyle şehri nüfus açısından katkıda bulunmaktadır.

Gazimağusa

Kıbrıs’ın liman kenti olan Gazimağusa veya Magusa, güzel plajlarıyla yaz tatili yapmak isteyen tatilciler için ideal bir seçenek. Yakın Doğu ve Avrupa arasında bağlantı sağlayan güçlendirilmiş limanı, Kıbrıs’ın tek derin su limanıdır. Aziz Nicolas Katedrali, Otello Kalesi, Francis Kilisesi, Kertikli Hamam, Salamis Antik Kenti ve kent surları görülebilir. Doğu Akdeniz Üniversitesi bu şehirdedir.

Güzelyurt

Kıbrıs’ın dördüncü büyük şehri olan Güzelyurt’un verimli topraklarında lezzetli doğal meyveler yetişiyor. Turunçgil bahçelerinde yetişen portakal, greyfurt, mandalinalarla kavun ve karpuzun tadına bakmayı ihmal etmeyin. Ortadoğu Teknik Üniversitesinin Kuzey Kıbrıs Kampüsü buradadır.

İstediğiniz şehirde Kıbrıs paketleri ile ulaşımınızı da konaklamayla birleştirerek harika fırsatlar yakalayabilirsiniz. Tatil.com’da Kıbrıs Turları sayfasını takipte kalın!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir