Bebek ve Çocuk ile Tatilinizi Kolaylaştırmanın Yolları

Tatil, pek çok insan için eğlenmek veya kafa dinlemek için sabırsızlıkla beklediği bir an. Tatili planlarken, yer seçimi ve hazırlık aşamaları epey zor, ancak tatlı bir keyfi olduğu da inkar edilemez. Gel gelelim, bebek ve çocuk için tatil seçimleri ve hazırlıkları devreye girince işler değişiyor. Anne ve babaların oldukça hassas ve tedbirli olduğu bir konu bu. Eğer hali hazırda yazlık eviniz ve alışılmış bir düzeniniz yoksa, otel seçimi konusunda dikkatli olmanızı öneririz. Otelin, bebekler ve çocuklar için uyumlu alanlara ve hizmetlere sahip olması aileler için çok önemli ve otel tercihlerinde büyük rol oynuyor. O nedenle aile otelleri kesinllikle seçmek isteyeceğiniz bir kategori olabilir.

Otellerde dikkat etmeniz gereken unsurlara geçmeden önce, ince ince detayları olan ve hayat kurtaran valiz hazırlık önerilerinden başlayalım.

Bebek ve çocuklarınız için tatilde yanınızda götürmeniz gerekenler:

  1. Cici bici elbise, şort, etek ve tişört gibi yaz kıyafetlerinin yanı sıra, özellikle gecelerin serin olabileceği düşünülerek, hırka gibi uzun kollu kıyafet seçenekleri,
  2. Çocukların tüm gün sudan çıkmak istememeleri göz önüne alınarak, güneşten korunmaları için güvenilir bebek güneş kremi ve yaz sıcaklarının olmazsa olmazı pişik kremi,
  3. Her sudan çıktığında değiştirilmek üzere, en az iki mayo ve havlu,
  4. Bebekler için gölgelikli deniz simidi ve çocuklar için yüzme bilmiyor ise kolluk,
  5. Islak alanlarda kayma ve düşmeyi önleyecek özellikte sandalet, kumda ısı geçişini önleyen ayakkabılar ve denizde taş, yosun ve kabuklu deniz canlılarından korunabilecekleri deniz ayakkabıları,
  6. Yaz sıcağı ve koşuşturmalı oyunlar sebebiyle bol bol terleyecekleri ve sık sık banyo yapacakları düşünülerek, atlet ve külot adedi konusunda sınır tanımayın. Bebeğinize uygun şampuanlar, banyo lifi, sabun ve banyo sonrası nemlendiricilerini yanınıza almayı unutmayın!
  7. Otel içinde gezerken ihtiyacınız olan, bebek ve çocuk katlanabilir pusetinin yanı sıra, güneşten korunmasını önleyen ve rahat gezmenizi sağlayacak bebek puset şemsiyesi,
  8. Kendi kendine oyalanabilmesi ve kendini evde alıştığı rahat ortamdan yabancı hissetmemesi için bol bol sevdiği oyuncaklarını yanınıza alın,
  9. Odada giyebileceği rahat kıyafetler ve kaydırmaz patikler,

     10.Tuzlu su, klor ve güneşten korunabilecekleri deniz, havuz ve güneş gözlüğü,

  1. Bebek bezi, bebek mama kabı, biberon, su termosu, kıyafet, yiyecek, emzik, tarak, toka, havlu, oyuncak ve diğer eşyalarınızı taşıyabileceğiniz geniş ve fonksiyonlu çanta,
  2. Arabayla yolculuk yapacaklar için, bebek ve çocuk araba güneşlikleri,
  3. Araba, uçak veya otobüs yolculuğu esnasında kullanabileceğiniz, doktorunuzun önerdiği mide bulantısı giderici ilaçlar ve emzik,
  4. Yazlık yerlerde özellikle çocukların tatlı derisinden vazgeçemeyen sivrisinek ve böceklerden korunmak için sivrisinek ilaçları ve böcek savar spreyler,
  5. Son olarak önerimiz, çocuklu arkadaşlarınızla tatile çıkmanız! Böylece, çocuklar kendi kendilerine oyun oynayıp oyalanırken, anneler ve babalar sosyalleşerek tatilin keyfini çıkarabilirler. Arkadaşlarınız ile birlikte geçirdiğiniz tatilin unutulmaz anılarını, telefon, tablet veya hala eski usulden vazgeçemeyenlerdenseniz, fotoğraf makinalarınız ile ölümsüzleştirmeyi unutmayın!

 

Bebek ve çocuk dostu otellerde neler mi var?

  1. Kalacağınız otelde, bebeğinizin güvenli, rahat ve derin uyumasını sağlayacak bebek ve çocuk karyolası olması çok önemli. Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa, bebek ve çocuk dostu otelinde ücretsiz bebek yatağı ve bebek arabası hizmetinden yararlanabilirsiniz.
  2. Geniş alana sahip çocuk dostu odalarda, fazla eşyaya sahip bebekli ve çocuklu aileler için kullanım ve konfor ön planda tutulur.
  3. Bazı otellerde bebekler ve çocukların güvenliği düşünülerek tasarlanmış, geniş balkonlu ve teraslı odalar yer almaktadır, siz de bu odaları tercih edebilirsiniz.
  4. Öğlen uykuları ve ailelerin sürekli odaya gitme ihtiyaçları düşünülerek, odaların denize ve yemek alanlarına yakın olması veya odaya shuttle hizmeti,
  5. Genel tuvaletlerde bebek bakım üniteleri,
  6. İhtiyaç halinde odalara bebek küveti, organik sabun ve göz yakmaz bebek şampuanı temin edilmesi,
  7. Çocukların özellikle sıcak havaların etkisi ile beraber otellerde kalabalık alanlarda artan mikroplarla iç içe bulunması tehlikeli olabiliyor. Hijyen ve temizlik önlemlerinin arttırılması ve talep halinde günde iki kez odanıza temizlik hizmeti verilmesi bebek ve çocuk dostu otellerin sağladığı önemli hizmetlerden biri.
  8. Bebek ve çocuk misafirlere uygun restoranlarda, bebek mama sandalyesi, çocuklara hitap eden sağlıklı yiyecek menüleri, ara öğün ikramları ve meyvelerden bolca faydalanabilirsiniz. Ultra her şey dahil konseptte, Kemer’de hizmet veren Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa bebek ve çocuk dostu otelinde, 4-12 yaş çocuklar için özel konseptte Crispy Mini Club bulunmaktadır. Çocuk büfesi, çocuk havuzları ve oyun alanları vardır.
  9. Bebek mama hazırlama üniteleri veya Sherwood Club Kemer’de olduğu gibi, bebek mama hazırlama mutfağına sahip oteller sizin için kolaylık sağlayabilir.

     10.Çocuk ve bebek dostu otellerdeki ücretli çocuk veya bebek bakıcısı hizmetinden yararlanabilir, tatilde                     çocuğunuzun bakımını kolaylaştırmanız veya hızlandırmanız için destek alabilirsiniz.

  1. Eğlenceli, öğretici aktiviteleri ve açık hava oyun alanları bol, çocuk bakımı konusunda eğitimli Mini Club personelleri ve güler yüzlü animatörleri olan bebek ve çocuk dostu otellere öncelik verin! Bebek, hayvan ve çocuk dostu otel olan Vogue Bodrum, Wonder Vogue, lunapark, yüzme havuzları ve su kaydırakları gibi çocuk aktiviteleri ile oldukça zengin.
  2. Çocukların deniz kenarında oynayabilecekleri, kum ve kova gibi plaj oyuncakları satan veya havlu, krem, gözlük gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis içi marketlerden faydalanabilirsiniz.
  3. Acil durumlar için otelde bulunan sağlık merkezindeki çocuk doktorundan ateş düşürücü, ağrı kesici gibi ilaçları temin edebilirsiniz.
  4. 24 saat oda servisi ile bebek ve çocuklarınız için mama hazırlanması gerektiğinde odaya su ısıtıcısı, sıcak süt veya sağlıklı yiyecekler isteyebilirsiniz. Manavgat, Antalya’da bulunan Kamelya K Club ex Kamelya World Holiday Village, bebek ve çocuk dostu otelinde, 24-saat oda servisinden yararlanabilir, çocuk dostu sigara içilmeyen odalarda konaklayabilirsiniz.
  5. Bol sayıda özel çocuk havuzu ve aqua park seçeneği ile çocukları yaş ve sayı olarak ayrıştırma imkanı olması sağlık, uyumluluk ve hijyen açısından önemli. Aqua Fantasy- Aqua Park Hotel SPA Kuşadası, çocuk dostu otelinde bulunan çeşitli fonksiyon ve boyuttaki rengarenk su kaydırakları ile eğlencede sınır tanımayın.
  6. Merdivenlerin yerine kullanabileceğiniz, bebek arabalarına uygun rampalar veya asansörlerin bulunması aileler için oldukça otel içi gezintilerinde oldukça kolaylık sağlıyor.
  7. En önemlisi, bebek ve çocukların temiz hava alabilecekleri yeşillik alanı bol ve Mavi Bayrak Ödüllü plajlara sahip otelleri tercih edin.

 

Siz de ailecek tatili ertelemeyin! Tatil.com’un sizin için en iyi sonuçları önerdiği bebek ve çocuk dostu oteller listesini inceleyerek, size ve çocuğunuza en uygun oteli seçip, erkenden rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayın!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir