Bir Otelde Olmazsa Olmaz 10 Özellik

Bir otelin olmazsa olmaz özellikleri

Uzun geçen bir kışın ardından beklediğiniz gün yaklaşıyor! Yoğun çalışma saatlerini, yorucu tempoyu, şehrin gürültüsü ve kalabalığını arkanızda bırakmak için zaman geldi. İş yerinden izinleri ayarlayıp tatile gideceğiniz bölgeyi belirledikten sonra şimdi sıra otel seçmeye geldi. Peki otel seçerken nelere dikkat etmeli? İyi bir otelde olmazsa olmaz özellikler neler olmalı? Hangi detaylara önem verilmeli? İşte sorularınızın cevabı!  Sizin için otel rotanızı belirleyecek belli başlı özellikleri sıraladık. Otel satın almadan önce bu listeye göz atmanızda fayda olacaktır.

1. Denize Sıfır Konumda Olmalı

Eğer tatilden beklentiniz deniz kum güneş ise, otelinizi mutlaka denize sıfır konumda olanlar arasından seçmelisiniz. Konakladığınız otelde denizin bir kaç adım uzağınızda olması, tatilin keyfine doya doya varmanızı sağlarken diğer yandan size pozitif bir enerji de sağlayacaktır. Böylece sabahın erken saatlerinde havlunuzu kuşanıp denizin sakin ve huzur dolu kollarına kendinizi bırakabilirsiniz.

2. SPA ve Wellness

Gidilecek olan otel, insanın kendisini ruhsal, bedensel, zihinsel ve ilişkisel olarak dinç ve zinde hissetmesi için gerekli olanakları sağlamalıdır. Bu olanaklardan en önemlisi spa ve wellness merkezleridir. Gideceğiniz otelde bu olanakların olmasına dikkat etmelisiniz.

3. Kum Plaj Her Zaman İyidir

Çakıl plaj sevenler olabilir ama biz ideal olan üzerine bir yazı yazdığımız için kum plaj her zaman daha kullanışlı ve rahattır. Hem denize girerken hem yüzme esnasında hem de güneşlenirken sunduğu olanaklarla vücuda rahatlık hissi sağlayan kum plajlar otel seçiminizde önemli bir kriter olmalıdır.

4. Çocuk Dostu Otel Özelliği

Ailecek planladığınız bir tatil için otelin çocuk dostu otel özelliğine sahip olması olmazsa olmaz şartlardan bir tanesidir. Çünkü çocuklar eğlenemedikleri taktirde ebeveynlerine de sorunlu bir tatil yaşatabiliyorlar. Bu yüzden mini clubler, çocuk havuzları ve animasyonlar bir otel için mutlaka önceden bakmanız gereken özelliklerdendir.

5. Animasyon Programları Düzenli ve Dolu Dolu Olmalı

Gideceğiniz otelde yüzmek ve dinlenmek dışında kalan zamanlarınızın dolu dolu geçmesini istiyorsanız her gününüz TV’lerdeki yarışmalar tadında geçebilir. Ancak bu profesyonel bir animasyon ekibine sahip otellerde mümkündür. Donanımlı ve tecrübeli animatörlerle çalışan otellerde eğlencenin tadına varabilirsiniz.

6. Şehir Merkezine Yakınlık

Tatil için seçeceğiniz otelin şehir merkezine yakın olmasına özen göstermelisiniz. Bu sayede konakladığınız süre boyunca şehrin olanaklarından faydalanma ve şehir merkezini gezme gibi avantajlardan da faydalanabilirsiniz.

7. İskelesi Olmalı

İskele, özellikle denize atlayarak girmeyi sevenler için önemlidir. Ancak son zamanlarda güneşlenme amacıyla da salaş oturma alanları olarak kullanılan iskeleler tatilcilere sunulan eğlenceli bir olanak olarak oteller tarafından sağlanıyor. Gideceğiniz otelde iskelenin olup olmadığını da kontrol etmenizde fayda olacaktır.

8. Odalar Modern İhtiyaçlara Cevap Verecek Şekilde Düzenlenmeli

Konakladığınız süre boyunca odanızda gerekli olan her şeyin bulunması, stres ve gerilim olmadan huzurlu bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Şampuanından, saç kurutma makinesine, klimasından mini barına çeşitli olanaklara sahip olan odalar, bir otelde aramanız gereken kriterlerden en önemlilerinden biridir.

9. Geniş Yüzme Alanları ve Havuz Olanaklarına Sahip Olmalı

Denize yakınlığın çok önemli bir kriter olmasının yanında gideceğiniz otelde geniş alanlara yayılmış çeşitli yüzme alanlarının olması da çok önemlidir. Su kaydıraklı havuz, relax havuz ve çocuk havuzu bulunmasına mutlaka dikkat etmenizi öneririz.

10. Yemek Menülerine Dikkat!

Gidilecek otelde menülerin çeşitliliği ve yemek saatlerine önceden göz atılmalıdır. Günün tamamına yayılmış yemek sunumları olması, yiyeceğe her an ulaşmanız bakımından önemli olacaktır. Dolayısıyla otelinizi yemek olanaklarının kısıtlı olmadığı seçenekler arasında seçmenizi öneririz.

Bütün yıl beklediğiniz tatilin yanlış otel seçimiyle heba olmasını istemiyorsanız, otel seçiminizi özenle yapmanızı tavsiye ederiz. Bodrum/Gümbet’te yer alan Rexene Resort Hotel‘de bir otelde olması gereken tüm özellikleri bulabilir; tatilinizi huzur ve eğlence içinde geçirebilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir