Bolu'da Masal Kampı: Çubukköy Gölü Ve Göynük

Bolu denildiğinde ilk akla gelen diye cümleye başlar başlamaz devamının geldiğini duyar gibiyiz: Oksijen. Bolu gerçekten de oksijen bakımından zengin bir yer, buna ne şüphe! Peki ya, Bolu’nun bir yerlerinde masallardan çıkmışçasına bir yer biliyoruz desek! Sıkı durun o halde, gözlerimizi Bolu’nun batı kısmındaki, Tarihi İpek Yolu’nun da üzerinde kalan Göynük ilçesine çeviriyoruz. Muhteşem bir coğrafyanın tarihle buluştuğu, sizi de yüzyıllarca geriye götürdüğü Çubukköyü Gölü’nde kampa, sonra da Sünnet Gölü ve Göynük’te tarih dolu dakikalara davet ediyoruz.

Göynük; Bolu’nun yaklaşık 80 km güneybatısında yer alan, 150’den fazla tescilli mimari sivil yapısıyla kentsel bir sit alanı. Aynı zamanda Tarihi İpek Yolu’nun üzerindeki şehirlerinden birisidir. Burayı farklı kılan şey ise, mimari dokusunun neredeyse tamamen korunarak günümüze gelmiş olması. Arnavut kaldırımlı sokaklarda yürürken, ne yana baksanız size bozulmamış bir Osmanlı kenti manzarası sunuyor. Fatih Sultan Mehmet’in 1464 yılında hocası Ak Şemseddin için yaptırdığı Ak Şemseddin Türbesi, 1331-1335 yılında yapılan Gazi Süleyman Paşa Camii ve Hamamı, 1923 yılında Kurtuluş Savaşı anısına yapılan Zafer Kulesi ise bu küçük ilçenin en dikkat çeken yapılarından.

Gelelim Yolumuz Patika Usulü Kısma

Evet, sevgili patika aşıkları. Burası Anadolu’muzun bağrındaki Bolu’nun Göynük İlçesi’ndeki, Çubuk Köyü Gölü. Hiçbir şey anlatmaya gerek kalmadan kendisini bir fotoğrafla anlatabilen yerlerden. Sık ormanı, tepesi, çukuru, suyu, güneşi ve en önde kendini gösteren değirmenleri, sizi buraya ayak basar basmaz, ilkokulda okuduğunuz masallara götürüyor. Ama korkmayın, o değirmenlerin içinde artık cadılar yaşamıyor. Hatta hiç de yaşamamış. İşin aslı ne mi? Bu değirmenler, bir televizyon dizisi çekimi için yapılıp, dizi yayından kalkınca da köyün güzelliğine güzellik katarak, gölün ayrılmaz bir parçası haline gelmişler.

Göl etrafı kamp atmaya oldukça elverişli. Az olsa da yerleşik insanlar yaşıyor, kampa yeni başlayanlar içinse rahat bir şekilde uyuyabilecekleri kadar güvenli. (Hem hayvan hem insan yönünden). Yalnız size bir tavsiye; tulumlarınızı ve matlarınızı es geçmeyin, zira burası Bolu’nun soğuğunu en sert hissedeceğiniz yerlerden.

Kısaca Çubukköy Gölü’nde Kamp

Ulaşım: Göynük’e 14 km kuzeydoğusunda. Yollar iyi durumda. Otostop, kısıtlı olsa da imkanlı.
Kamp Yeri: Bu konuda biz iki alternatif öneriyoruz.
1.Gölün doğu kısmındaki iskelenin bulunduğu alan.
2.Değirmenlerin içi ya da yanı. (Özellikle kış aylarında)
İklim: Oldukça soğuk bir iklim etkisi altında. Tam ekipmanla ve kalın kıyafetlerle gidilmesi tavsiyemizdir.
Su-Yemek: Akan çeşme yok, yakınlarda herhangi bir market yok. Yiyeceğinizi ve suyunuzu gelirken temin etmelisiniz.

Bonus: Sünnet Gölü

Göynük-Mudurnu Yolu’ndan içeri araçla 5 dakika kadar mesafe sonrasında karşımıza bir başka sürpriz çıkıyor: Sünnet Gölü. Kamp atmaya uygun, su kenarında düzlük yerler var. Aynı zamanda göl kıyısında isteyenlerin konaklayabileceği bir de işletme bulunuyor.

 Yolumuz Patika Hakkında:

Merhaba, biz Aykut ve Sinem! Kendimizi kamp ve trekking kışkırtıcısı olarak tanımlıyoruz. 2014’ten beri yaptığımız faaliyetlerimizi, deneyimlerimizi ve heyecanlarımızı artık sizlerle paylaşmamız sonucu doğan Yolumuz Patika’yla içine birazcık daha doğa özlemi kaçırabildiğimiz her insan için daha mutlu oluyoruz.

Instagram: Yolumuz Patika

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir