cizenbayan ile Söyleşi: Dünya İnsanı Olmak İçin Seyahat Etmeli

Mimar, blogger, gezgin, dj kabinlerinin müdavimi saya saya bitiremediğimiz hayattan aldığı zevkleri işi haline getiren Elif Tanverdi bu hafta konuğumuz. Tabi siz onu cizenbayan olarak biliyorsunuz.

Okuyucularımızın sizi daha yakından tanıyabilmeleri için cizenbayan’ın seyahat tutkusu nasıl başladı bahseder misiniz? Ne zamandan beri yollardasınız?

14 yaşımdan beri tek başıma seyahat ediyorum. Lise hazırlıkta öğrendiğim Almanca’yı pekiştirmek için, işinden dolayı çok seyahat eden ve bu konuda çok özendiğim babamın teşvikleriyle tek başıma Avusturya’ya gittim. Zehri o zaman aldım sanırım. Babama çok özenmenin dışında, yeni beni her zaman heyecanlandırdı, farklılıklar her zaman zenginlikti benim için. Farklı kültürler, lezzetler, farklı mimariler hep ilgimi çekti.

Yol, yolculuk, seyahat sizin için ne ifade ediyor? Hangi dürtü sizi yollara düşüyor? Takip etmekte zorlansak da kaç ülke kaç şehrin havasını solumuşsunuzdur?

Yol, hareket halinde olmak yerinde saymamak güzel. Özellikle tek başınıza yolda olduğunuzda kendinizi daha çok tanıyorsunuz. Bu klişe değil. Bir arkadaşınızı da en iyi yolda tanırsınız bence. Pek çok durumla karşı karşıya kalırsınız yolda, her zaman alışkın olduğunuzun dışında durumlar. Konfor alanı dışı ve ezber bozan durumlarda insanın kendi doğasını görürsünüz. Bunun dışında insan daha esnek olmayı, akıntıyla beraber hareket etmeyi de yolda öğreniyor. Dünya insanı olmak için de seyahat etmek çok önemli. Hoşgörü ve empati gücü de seyahat etmenin insana kattıkları pozitif değerlerden bazıları. Ülke 45’den fazla, şehir olarak da sayamadım hiç, bir de gittiğim her yer ‘şehir’ değil zaten.

Kaleminize ve sanatınıza ilham veren şehirler hangileridir? Görmek istediğiniz şehir rotaları arasında nereler bulunuyor?

Şehir olarak Berlin, New York ve Montreal’i çok ilham verici buluyorum. Görmek istediğim şehirler Tokyo, Melbourne, Marakeş ve Beyrut. Ama asıl ilhamı şehirlerden almadığımı söyleyebilirim.

Artık dj kabinlerinin müdavimisin. Müziğin hayatındaki yeri nedir ve seyahat tutkunu nasıl tetikliyor?

Müzik benim için hep çok önemliydi. Hayatımda müziğin geri planda olduğu bi dönem yok. Seyahatlerimin büyün bir bölümü de müzik peşinden müzik motivasyonuyla oluyor. Eskiden daha çok dinlemek, etkinliklere katılmak, buralardan paylaşım yapmak içindi. Artık müzik çalmak için de seyahat ediyorum.

Önümüzdeki günlerde bizi bekleyen yeni projeler nelerdir? cizenbayan’ı nerelerde dinleyebilir, nerelerde karşılaşabiliriz?

cizenbayan’ı hiçbir yerde dinleyemezsiniz. Ben Elif Tanverdi olarak dj’lik yapıyorum.
Şu sıralar prodüksiyon öğreniyorum ve eğer o gerekli zamanı verebilirsem hedeflerim arasında bir app çıkarmak var. Prodüksiyon öğrenmeye başladığımdan beri dj’liğe bile farklı yaklaşır oldum. Benim için yeni ve çok heyecan verici bir alan. Bu hedef ne zaman gerçekleşir kestirmek güç. Beni dinleyebileceğiniz yerleri ise Instagram Facebook sayfalarımdan ya da Soundcloud’umdan takip edebilirsiniz. Web sitemde’de sağda sürekli güncellenen bir ‘upcoming gigs’ widget’i var oradan da takip edebilirsiniz.

Yola çıkmamak için bahaneler üreten, cesaretini kaybeden kişilere nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?

Yola çıkmak istemeyenler evlerinde otursunlar bence. Her şeyden şikayet eden huysuz kişilerle seyahat etmek kadar kötüsü yok. Cesaret konusunu da bilemiyorum ama böyle bir konuda ezbere tavsiye veremem 🙂

Tek soru tek cevap kısmımıza gelelim:

En sevdiğiniz yol şarkısı: Midlake – Roscoe (beyond the wizard’s sleeve remix)
Nomad yaşantı sizin için: evet aynen benim için! 🙂

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir