Disneyland Büyüsü

Çocukluğumuzun hayallerini süsleyen sihirli bir dünya burası… Küçükken çizgi filmlerde gördüğümüz tüm karakterlerin bulunduğu Disneyland; oyuncakları, restoranları, otelleri, parkları, gösterileri, dansları ve resmi geçitleriyle sizleri rüya gibi bir yere götürüyor.

Disneyland Fransa’nın Paris şehrinde bulunmaktadır. Şehir merkezine tam 32 km uzaklıkta olan Euro Disney, adeta bir eğlence kompleksidir. Disneyland, Disneyland Park ve Walt Disney Studios olmak üzere iki farklı parka ayrılır…

Disney Village‘de ise, alışveriş mekanları, temalı restoranlar, konserler, sinemalar, oyun alanları bulunmakta… Burada Buffalo Bill’in Vahşi Batı Şovu’nu izlerken lezzetli yemeklerini yemenizi tavsiye ederiz.

Disneyland Park

Heyecanı, coşkusu, eğlencesi ve aksiyonu hiç bitmeyen, hayallerinizin kahramanlarıyla yan yana gelebileceğiniz bir park düşünün! Burası Disneyland’ın kalbi Disneyland Park’tır… Kapısından girdiğiniz andan itibaren başınızı döndüren Disneyland Park; Fantasyland, Discoveryland, Frontierland, Adverntureland ve Main Street USA olarak ayrılmaktadır. Rüyalarınıza giren Uyuyan Güzel’in Kalesi, Atlıkarınca, Peri Masalları Ülkesi, Pinokyo’nun Seyahatleri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Uçan Fil Dumbo Fantasyland’da! Dikkat edin, Alice’in Gizemli Labirenti’nde kaybolmayın! Buzz Işık Yılı, Uzay Dağı, Autopia, Nautilus’un Gizemleri ve Obritron ise Discorveryland’da sizleri bekliyor. Frontierland’da Gök Gürültüsü Dağı’nda muhteşem bir tren yolculuğu yaparken, Adventureland’de ise günün Indeana Jones’u olabilir, Karayip Korsanları Gemisi’nde dümene siz geçebilirsiniz! Main Street USA ise, Amerikan kültürünü yaşayabileceğiniz en eğlenceli sokak!

Walt Disney Studios Park

Bilen bilir… Disney çektiği animasyonlar, filmler ve çizgi filmlerle ünlüdür… Siz de kendinizi Walt Disney Studios Park’ta bir masal kahramanı gibi hissedebilirsiniz. Burada bulunan Production Courtyard’da, Korkunç Kule ve Alacakaranlık Bölgesi’nde eğlenebilirsiniz. 13 katlı bir asansörle çıkacağınız tepeden bir anda aşağıya düşmek size hayatınızın en eğlenceli deneyimini yaşatabilir! Studio Tram Tour’da ise Walt Disney filmlerinin içinden geçerek kameranızla, kendi filminizi çekebilirsiniz. Backlot kısmında bulunan Rock’n Roller Kızağı da Disneyland’ın olmazsa olmazı! Yine burada bulunan Stunt Show Spectacular’da filmlerde arabalarla ve dublörlerle çekilen teknik sahnelerin nasıl gerçekleştiğini bire bir görebilirsiniz! Toy Story Playland’da ise RC Yarış Arbası ve Oyuncak Askerlerin Paraşüt Atllayışı’nı denemeden dönmeyin deriz! Ayrıca Disney’in aşçı faresi Ratatouille: The Adventure bölümüne uğramadan geçmeyin!

Disneyland’da Nerede Kalınır?

Disneyland’ın içerisinde New York, denizcilik, doğa, Vahşi Batı, Güney Batı Amerika, çiftlik ve Disneyland konseptli 7 farklı oteli bulunmaktadır. Her birinin farklı özellikleri olduğu gibi, oldukça konforlu bir tatil geçirebilirsiniz. Bunun dışında Disneyland’a yakın pek çok otel bulabilir, ayrıca tur kapsamında bulunan otellerde konaklayabilirsiniz.

Disneyland’da Ne Yenir?

Disneyland’da gelip de birbirinden lezzetli yemekleri tatmamak olmaz. Burada L a Grange at Billy Bob’s Country Saloon’da Teksas ve Meksika lezzetlerini, The Steakhouse’da etlerini, King Ludwing’s Castle’de Bavyera yemeklerini, Annette’s Diner’da 50’li yılların mutfağını tadabilirsiniz. Ayrıca Rainforest Cafe’de yemeğinizi yerken vahşi hayatı hissedebilir, şimşeklerin seslerini derinden duyabilirsiniz. Mc Donald’s, Sports Bar ‘da fast food yiyebilirken, New York Style Sandwiches ve Earl of Sandwinch’deki sandviçlerle açlığınızı bastırabilirsiniz. Yorgunluk kahveniz ise Starbucks’tan!

Disneyland’a Nasıl Gidilir?

Paris’e arabanızla geldiyseniz ya da araba kiraladıysanız, Disneyland tabelalarını izleyerek 30 dakikada varabilirsiniz. Yalnız Paris’te Strazburg’a kadar A4 otobanından ayrılmayın!

Paris’ten Disneyland’a trenle ulaşmanız da mümkün. Gare du Nord’da geldikten sonra Chatelet-Les Halles’e gitmeniz gerekiyor. Burada RER trenlerine A Hattı ve Marne-la-Valee girerek son durakta inebilirsiniz. 40 dakika süren yolculuğun, 7 € maliyeti olduğunu belirtelim.

Paris’in iki uluslararası havaaalanı bulunmakta. Buradan da dilerseniz direk shuttle’la gidebilir ya da trenle seyahat edebilirsiniz.

Disneyland’da Fastpass Nedir?

Disneyland her yıl 15 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. İşte bu nedenle kalabalık ve yoğunluk her zaman var. Uzun kuyrukların bulunduğu oyuncaklara, dakikalarca sıra beklemeden Fastpass sayesinde hemen binebilirsiniz! Fastpass belli bir saati belirterek yoğun olan attraction’larda kullanabileceğiniz bir bilet olma özelliğini taşır.

Disneyland Sezonları

Yılın belli zamanlarında farklı konseptler deneyen Disneyland’da şu anda yer alan konsept ise Bahar Festivali… Baharı Disney’in eğlenceli karakterleriyle karşılayarak, çiçeklerle dolu muhteşem bir bahar partisinde yer alın!

Bunun haricinde yılın belli dönemlerinde; Frozen Yaz Eğlencesi, Cadılar Bayramı, Mickey’nin Sihirli Havai Fişekleri ve Şenlik Ateşi ve Yeni Yıla Merhaba etkinliklerine de katılabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir