Doğanın Ardına Gizlenmiş 5 Ege Köyü

Ege köyleri

Genelde tatil algısı yaratan Ege, Alaçatı Otelleri, Çeşme tatili gibi belli başlı konularda ilgi çekse de doğal güzellikleri bakımından da oldukça ünlüdür. Mavi ile yeşilin en güzel tonlarının birleştiği bir yerde konuşlanan bu doğa harikası bölge Çeşme, Alaçatı, Bodrum gibi beldeleriyle tanınsa da gizli kalmış keşfedilmeyi bekleyen mükemmel köyleri de görmeye değerdir. Özellikler büyük şehirlerden bu köylere gelenler sakinliği ve dinginliği ne kadar özlediklerinin farkına varacaklardır. İşte doğanın tüm güzelliklerini barındıran Ege’nin 5 gizli köyü.

1. Bademli Köyü, Dikili/İzmir

Bozulmamış doğası ve zeytinlikleriyle bilinen köy, Ege deniziyle buluşmak için de ideal. Bu köye vardığınız andan itibaren deniz kıyısında bulunan bir köyde bulunmanın verdiği mutlulukla sarhoş olabilirsiniz. Çünkü gözünüzün alabildiği her alan yeşil ve mavi renkleriyle donanmıştır. Dikili’nin 7 km Güneybatısında yer alan bu köyde üzüm suyundan yapılan(İçine bazı otlar da katılır) bir tür konsantre şurup olan “Koruk Suyu” oldukça meşhurdur. Yazın sıcağında köy kahvesinde dinlenirken bu Koruk Suyunu içerek serinleyebilirsiniz.

2. Koyunevi Köyü Sokakağzı Sahili, Ayvacık/Çanakkale

Deniz kenarında misafirlerine huzur, manzara, serinlik ve dinginlik vaad eden bu şirin köy Çanakkale’nin sessiz doğasının ruhunu da yansıtıyor.

3. Mordoğan, Karaburun/İzmir

İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı olan Mordoğan Köyü, bol oksijenli havası, bozulmamış doğası, sıcakkanlı insanları ve masmavi deniziyle Ege’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Mordoğan ayrıca Ayıbalığı kayalıkları ve 70 çeşit mor çiçeğiyle ünlü.

4. Sığacık, Seferihisar/İzmir

İzmir merkeze 45 km uzaklıkta olan Sığacık, sessizliğiyle ünlü en huzurlu Ege köylerinden. Buraya adımınızı atar atmak geri dönmek istemeyebilirsiniz. 2009 yılında İtalya’daki bir komite tarafından Citta Slow yani sakin şehir unvanını alan bu köye yolunuz mutlaka düşmeli.

5. Dalyanköy, Çeşme/İzmir

Özellikle dalış yapmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen Dalyanköy Çeşme’nin en güzel yerlerinden. Diğer köylere oranla cebinizi birazcık da olsa zorlayabilse de oraya vardığınızda buna değdiğini göreceksiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir