Dondurma Deyince Akla Gelen 3 Şehir

Meyveli, çikolatalı, vanilyalı… Dondurma aşıkları hazır mısınız????? Sizi dondurma deyince akla ilk gelen yerlere yazımızla seyahate çıkarıyoruz. Canınızı dondurma çekerse darılmaca gücenmece yok! Ne yapıyoruz, gidip dondurmayı yerinde tadıyoruz.

Öncelikle biraz dondurmanın tarihinden bahsedelim. İlk ortaya çıkışının M.Ö. 4. yüzyılda Roma dönemine dayandığı bilinmektedir. Dağ tepelerinde karların top haline getirilerek bunu çeşitli meyvelerle  Roma İmparatoru Neron’a sunan dönemin çeşni başı bulduğu bu tatlı sayesinde ödüllendirilmiştir. O günden sonra gladyatör savaşlarını izlerken eşlik eden dondurma bugün hepimizin severek yediği bir tatlı haline gelmiştir.

Dondurmanın hasını yemek için ise gitmemiz gereken yerleri şimdi hep beraber geziyoruz.

1. İtalya: Gelato

Dondurma deyince akla gelen ilk yer: İtalya. Tarihinin Roma’ya dayandığını düşünürsek neden akla gelen ilk yer olduğu konusunda çok düşünmemize gerek kalmıyor. Sözcük anlamı donmuş olan Gelato buradan gelmektedir. Yapımında süt, krema ve çeşitli tatlandırıcılar kullanılan bu tür dünyanın göz bebeği olmuş durumda. Aşk çeşmesinin yanında şehrin tadını çıkartırken yiyeceğiniz serinletici, hafif ve İtalyan tatlarının birleştiği bu tatlı size eşlik etsin!

2. Türkiye: Maraş Dövme Dondurma

Maraş dondurmasının tadını bir alan bir daha bırakamıyor! Bu geleneksel dondurmamızı her yerde yiyebiliriz tabii ki! Ama ilk önceliğimiz yerinde gidip tatmak olmalı. Kıvamlı, uzayan yapısıyla farklılığını ortaya koyan Kahramanmaraş dondurmasının lezzet sırrı yabani orkide yani salep ve keçi sütünde saklı! Osmanlı döneminde “Salepli Karsambaç” olan bu leziz tatlı günümüzde “Maraş Dövme Dondurması” olarak tanınmaktadır.

3. ABD: Sundae

Ice cream mucidi ABD! Renkleriyle cıvıl cıvıl, soslarıyla lezzetli mi lezzetli dondurmalar. İngilizce’de pazar günü anlamına gelen “sunday” den türüyen “sundae” dondurmalar çeşitli soslarla servis edilen bir dondurma türü. Aslında biz de çok yabancı değiliz. Fast food zincir mağazalarında satışı ülkemizde de yapılmaktadır.

Fabrikasyon dondurma yemekten sıkıldınız mı hadi o zaman sizi saydığımız yerlere davet ediyoruz. En uygun fiyatlarla en güzel dondurmaları yemek için tatil.com hep yanınızda!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir