Dünyada Görülmesi Gereken 10 Müze

Müze, sanatın en güzel halidir! 18-24 Mayıs Müzeler Haftası’na özel senin için dünyada görülmesi gereken 10 müzeyi sıraladık. Hazırsan başlayalım…

1)Hermitage, St. Petersburg

Hermitage

Hermitage Müzesi dünyanın en büyük ve en eski müzelerinden biridir.Müze, Saray boyunca, Rus imparatorlarının eski ikametgahı olan Kış Sarayı da dahil olmak üzere altı tarihi yapıdan oluşan büyük bir komplekse sahiptir. Müze öğrenciler ve çocuklar için ücretsizdir ayrıca her ayın ilk Perşembe günü tüm ziyaretçiler için ücretsizdir. Müze pazartesi günleri kapalıdır.

2)Ulusal Müze, Prag

Czech National Museum in Prague

Prag’ın en eski ve en güzel binalarından biridir. Neo Rönesans etkileri binanın mimarisinde de görülmektedir. Bu müzenin içerisinde ise; jeoloji, biyoloji, antropoloji, bölge tarihi, dekorasyon, tarihi, kütüphanecilik, sanat ve müzik ile ilgili eserler sergilenmektedir. Hafta için hergün 10.00/18.00 saatleri arası açık olan bu müzeye Museum metro istasyonundan ulaşmak çok kolaydır. Müzenin giriş ücreti ise 150 CZK’dır.

3)Uffizi, Floransa

Uffizi Gallery

Uffizi Galerisi, Floransa’da yer alan dünyaca ünlü bir galeridir. Floransa gezilecek yerler listesinin en üst sıralarında yer alan galeride dünyanın en nadide sanat eserleri sergilenmektedir. Medici Ailesine ait kişisel sanat koleksiyonları oldukça değerlidir.

4)Ayasofya Müzesi, İstanbul

Ayasofya müzesi İstanbul

Dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli anıtları arasında yer alan Ayasofya; mimarisi, ihtişamı, büyüklüğü ve işlevselliği yönünden sanat dünyası açısından önemli bir yer teşkil etmektedir.
Ayasofya Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ve Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilmiş ve 1 Şubat 1935’de müze olarak, yerli ve yabancı ziyaretçilere açılmıştır. Ziyaret saatleri yaz sezonu 09:00 – 19:00 ve giriş ücreti 40 TL’dir.

5)Orsay Müzesi, Paris

Orsay Museum

Orsay Müzesi, Paris’in mutlaka görülmesi gereken müzelerinden biridir. Müzede 1848-1914 yılları arasındaki Avrupa tablolarını, heykelleri ve fotoğraflarını görebilirsiniz. Ziyaret Saatleri: Salı-Pazar 09.30-18.00 (Perşembe 21.45’e kadar). Pazartesi günleri kapalıdır.

6)Moma Modern Sanat Müzesi, New York

moma

The Museum of Modern Art (MoMa), Orta Manhattan, New York City`deki saygın sanat müzesidir. Birçok kişi tarafından dünyadaki en önemli modern sanat müzesi olarak görülmektedir.MoMa`nın koleksyonunda 150.000 ayrı parçanın bulunmanın yanı sıra, koleksyon yaklaşık olarak 22.000 film ve 4 milyon film karesini de bünyesinde bulundurur.

7)Prado Müzesi, Madrid

Prado Madrid

Prado Müzesi, Madrid’de bulunan dünyanın en ünlü ve görkemli sanat galerinden biridir. 1819 yılında açılan müze, neoklasik bir binada bulunmaktadır. El Paseo del Prado sokağındaki müze, adını bulunduğu yer olan “Prado’dan” almaktadır. Prado Müzesi koleksiyonu yaklaşık 8600 tablo, 5000 çizim, 2000 oymabaskı, 1000 para ve madalya, değerli birçok heykel, mobilya, eşya barındırmaktadır. Ziyaret Gün ve Saatleri: Salı – Pazar 09:00 – 20:00 arasında ziyarete açıktır. Giriş Ücretleri: Tam bilet 14, indirimli bilet 7 €’dur.

8)Rijks Müzesi, Amsterdam

Rijksmuseum Amsterdam

Amsterdam’ın en önemli müzelerinden biri. 8 bin sanat eseri, heykel, gemi maketleri, antika objeler, yöresel kıyafetler, Delftware ve Hollanda’nın en önemli sanat koleksiyonunun sergilendiği müzede Hollanda tarihine ilişkin bilgi sahibi olabilirsin. Açılış Saatleri her gün: 10:00-17:00 Müze giriş ücreti: 15 €’dur.

9)Göreme Açık Hava Müzesi, Nevşehir

Goreme, Cappadocia

Göreme kasabasının 2 km. doğusunda yer alan bir kaya yerleşim yeridir. M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatı yaşanmıştır. Hemen her kaya bloğunun içinde kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma mekânları mevcuttur. Bugünkü Göreme Açık Hava Müzesi manastır eğitim sisteminin başlatıldığı yer olarak kabul edilir. Soğanlı, Ihlara, Açıksaray aynı eğitim sisteminin daha sonraları görüldüğü yerlerdir.

10)Yeni Akropolis Müzesi, Atina

Acropolis

Akropolis, Antik Yunan Medeniyeti’nin inandığı tanrıları için inşa etmiş oldukları tapınakların bulunduğu dönemi için kutsal sayılan bir bölgedir. Akropolis’in içindeki en büyük ve gösterişli tapınak şehrin koruyucu tanrıçası olarak kabul edilen Athena adına yapılmış Parthenon tapınağıdır. Yeni Akropolis Müzesi, Salı ile Cuma günleri arasında Sabah 8’den akşam 8’e kadar Cuma günü de akşam 10’a kadar ziyarete açık. Müze Pazartesi günü kapalı. Müzeye giriş 5 €’dur.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir