Gitmeden Olmaz: Avrupa Turları

Tatil deyince Türkiye’deki birçok tatilcinin aklına artık Avrupa geliyor. Hemen her Avrupa şehrine Türkiye’den uçuş bulmak mümkün. Ama tatil planı hazır olsun, yol ve konaklamayla ayrı uğraşmayayım, bayram zamanları dolulukta rezervasyon yapmak zor diyenler için Tatil.com kaçırılmaz bir fırsat sunuyor: Avrupa turları!

Avrupa’da tatil denilince akla birçok ülke ve şehir geliyor. Başta komşumuz Yunanistan, sonra tarihi eserleriyle İtalya, güzelliğiyle İspanya, aşıklar ve ışıklar şehri Paris, renkli ve hareketli Amsterdam… Say say bitmez. Bu aralar en çok tercih edilen ve bu mevsimde en güzel olan Avrupa turlarından birkaçını sizler için derledik.

Yunanistan Turları

Yunanistan turları çok çeşitli olabiliyor. Bunlarda sadece bir hafta sonunuzu alacak Selanik ve Kavala şehirleri olabileceği gibi tek başına Atina da bulunabiliyor. Ayrıca Yunanistan’ın cennet yarımadası Halkidiki ya da yanı başındaki Makedonya da turların kapsamına alınabiliyor.

Halkidiki-Selanik-Kavala turu: Selanik, Atatürk’ün doğduğu evin de bulunduğu güzel bir sahil kenti. Burada kalenin bulunduğu eski şehirden muhteşem manzarayı seyredebilir, Beyaz Kale’nin Bizans mimarisini inceleyebilir, dilerseniz tavernaya katılabilirsiniz. Kavala’da sükunetin keyfini sürebilir, Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evini ziyaret edebilir ve meşhur Kavala kurabiyelerini yerinde tadabilirsiniz. Halkidiki ise başka bir hikaye… Avrupa’nın Maldivleri olarak görülen Halkidiki Yarımadası girintili çıkıntılı yapısında birçok turkuvaz sahil, saklı mağara ve keşfedilmeyi bekleyen koya ev sahipliği yapıyor.

Yunanistan-Makedonya turu: Yunanistan’ın komşusu Makedonya’ya Selanik’ten geçiliyor. 2014 projesiyle yenilenen tarihi şehir Üsküp ve gölüyle muhteşem manzaralar sunan Ohri bu tura dahil.

Atina turu: Yunanistan’ın antik eserleriyle özel bir yere sahip başkenti Atina unutulmaz bir şehir. Atina’da eski şehir merkezine Plaka deniliyor, eski agoranın yerinde Monastraki Meydanı var ve tepeye inşa edilmiş Akropolis bu kısımların hemen yerinden görülebiliyor. Atina açık hava müzeleri açısından bir cennet. Ayrıca hareketli merkezinde birbirinden sevimli kafelerde Yunan mutfağının nadide örneklerini tatmak da cabası.

Barselona Turu

İspanya’nın Madrid’le birlikte en popüler şehri Barselona tam da mayıs ayının gözdelerinden. Antoni Gaudi’nin ilginç mimari eserleri kesinlikle görülmeli. Park Güell ve La Sagrada Familia’yı unutmanız mümkün değil.

Roma Turu

Roma’da Roma dönemini o tarihteymiş gibi yaşayabilirsiniz. Tarihine gözü gibi bakan Roma tatilcilerin de en sevdiği adreslerden. Vatikan ve San Pietro, Aşk Çeşmesi, Kolezyum ve İspanyol merdivenleri size rüya gibi bir tatil yaşatacak. Dilerseniz adına şarkılar yazılmış Napoli’ye de gitme fırsatınız var.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir