Güzel Atlar Ülkesi Kapadokya'ya Gitmek İçin 3 Sebep

Gündelik iş hayatı bizi doğal güzelliklerden alıkoyuyor. Güneşin doğuşunu, aydınlanan günün kokusunu duyamadan habire koşturuyoruz. Tatiller doğal güzellikleri biraz da olsa depolamamız için büyük bir fırsat. Bu yazımızda Kapadokya’nın güzellikleri arasında sizleri dolaştırmak istiyoruz.

1. Kapadokya’nın Masalsı Tarihi

Kapadokya, yanardağların püskürttüğü lavlar ve tüf tabakasının rüzgâr ve sularla aşınması sonucunda oluşmuş bir doğal güzellik. Pers dilinde Güzel Atlar Ülkesi olarak adlandırılan Kapadokya, yerli insanların peri bacalarına  kilise ve manastır yapması sonucunda yerleşim yeri haline gelmiş. Asur, Frigya ve  Hitit medeniyetlerine ev sahipliği yapan bölge kısa zamanda ticaret merkezi haline gelmiş.

Doğayla tarihi birleştiren ve binlerce yıllık insanlık mirasını yansıtan Kapadokya, Türkiye’de en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar ve Avanos gibi tarihi yerlerin bulunduğu bölgeye her yıl binlerce turist geliyor.

2.Güneşin Doğuşunu İzlemek

Hepimiz her gün yeniden doğmak ve güne güneş gibi sıcacık başlamak isteriz. İçimizi huzurla kaplayan güzelliğin içinde kaybolmak, kendimizi zamanın akışına bırakmak isteriz.  Kapadokya, güneşin doğuşunu izlemek için harika bir yer. Güneşin doğuşuyla beraber balonların yükselişini izlemek, güzel bir kahvaltı yapıp Kapadokya’nın tarihi yerlerini gezmek, yer altı şehirlerinin kendine ait dokusunu hissetmek…

3. Yapmadan Dönmeyin!

Kapadokya’da yapılacak yüzlerce etkinlik olsa da en vazgeçilmez etkinlik Balon turu ve Atlı Safari. Balon turuyla şehri yukardan izleyip Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezebilirsiniz. Avanos’ta  çömlek yapmayı öğrenebilir, testi kebabını yerinde tadabilirsiniz. Kapadokya’da gezilecek başlıca yerler şöyle; Paşabağları, Kapadokya Mağaraları, Göreme Açık Hava Müzesi, Derinkuyu Yer Altı Şehri, Soğanlı Vadisi, Zemi Vadisi.

Yazın vazgeçilmezi Kapadokya’da güneşin doğuşunu izlemek, balona binmek için en doğru zamandayız. Kapadokya Turları hakkında bilgi alarak seyahatini planlayın.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir