Kamelya Hotellerinde Uzun Hafta Sonu

Aylardır çalışmanın yorgunluğunu ve hâlâ devam eden soğuk havayı hissettiğimiz bu günlerde güneşi özlediğimizi fark ediyoruz ve en yakın tatil ne zaman diye düşünmeye başlıyoruz. İstanbul’un gürültüsünden uzakta, güzel bir kaçamak için yazı beklemenize gerek yok. Evet, 1889’da Paris’te “işçilerin ortak bayramı” olarak kabul edilen ve Osmanlı Devleti’nde ilk kez 1911’de, Cumhuriyet Dönemi’nde ise 1 Mayıs 1923’te resmi olarak kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. Bu da 3 günlük muhteşem uzun bir hafta sonu demek oluyor! Kısa bir yolculuk ve uygun bir bütçeyle uzun hafta sonu tatilinizi doğa ile iç içe geçirmeniz mümkün. Havanın iyice ısınacağı bu bahar tatilinde bizim rotamız tarih ve doğayla iç içe olabileceğimiz Manavgat… Burada hizmet vermekte olan Manavgat Kamelya Otellerinde ister tek başınıza ister sevdiğinizle, ultra her şey dahil olarak muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz.

Antalya’nın doğal güzellikler ile çevrili tatil beldesi Manavgat’ta yapabileceğiniz pek çok aktivite var. Manavgat deyince aklımıza hemen Manavgat Şelalesi geliyor aslında ama burada şelaleden çok daha fazlası var. Manavgat Nehri’ni kesen Oymapınar Barajı’nın üstünde gerçekleştirilen tekne turlarına katılabilir, doğa yürüyüşleri, bisiklet gezileri, jeep safari veya at safari yapabilir, her zevke uygun yemek çeşidini bulabileceğiniz Manavgat Kamelya K Club’ın restoranlarında isterseniz pide, pizza, hamburger, isterseniz ev yemekleri, kebap veya balık yiyebilir, geceleri ise dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz.

Manavgat, sahip olduğu doğal güzellikleriyle ruhunuzu rahatlatır ve şehrin stresini bir çırpıda söker alır. Manavgat Şelalesi’ne gidip o doğa harikasının tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çekin derim. Manavgat Şelalesi, ırmak sularının yaklaşık olarak 4 metrelik bir falezden dökülmesi sonucunda meydana gelmektedir. Ufak kaçamaklar için harika olan şelale adeta doğanın içerisinde eşsiz bir güzellik. Kaynağı besleyen en büyük kaynak Dumanlı Kaynağı olarak bilinmektedir. Adı kaynaktaki suların kayaların arasından fışkırırken etrafa duman saçmasından gelmektedir. Bu muhteşem güzellik gerçekten görülmeye değerdir. Sıcacık çayınızı yudumlarken taşların aralarından fışkıran suların ırmağı besleyişini izlemek sizi başka dünyalara götürecektir.

Ormanlar arasında kıvrıla kıvrıla akan Manavgat Çayı’nı besleyen kaynaklar, karstik yapıdaki yeraltı mağaralarından fışkırıp duman ve köpük halinde ırmağa karışır. Şelalenin kıyısında restoran, kır kahvesi ve piknik alanlarının bulunduğu yemyeşil bir yarımada bulunuyor. Bol oksijenli bu geziden sonra akşam olduğunda Manavgat Kamelya Fulya Otel’in huzurlu ortamında, rahat ve ferah odanızda dinlenin ve ertesi günü sevinçle kucaklayın.

Ayrıca ilkbahar doğanın en güzel renk tonlarını yakalayabileceğiniz zamandır. Yaza sayılı günlerin kaldığı ve havaların ısındığı bu günlerde kendinizi doğaya atmanın tam zamanı! Manavgat’ta birçok günübirlik yürüyüş turları yapılıyor. Ama turlara bağlı kalmazsanız da kendiniz için güzel programlar yapabilirsiniz. Antik kentler ilginizi çekiyor mu? Üstü açık otobüslerin bazıları geze geze Seleukeia, Side gibi antik kentlere gezi düzenliyor; bazıları da programını rafting gibi aktivitelerle renklendiriyor.

Pazartesi ve Perşembe günlerinde kurulan Manavgat Büyük Halk Pazarı’nda birbirinden taze yüzlerce çeşit meyve ve sebzeyi bulmanız mümkün. Binlerce insanın ilgisini çeken bu muhteşem pazarlarda Akdeniz’in bize sunduğu lezzetlere kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün. Manavgat’ta portakal, defne, kekik, zeytin, susam, keçiboynuzu gibi doğal lezzetlerin tadına bakmayı unutmayın. Yine hem yerli halkın hem de ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Kapalı Çarşı’da her türlü deri, takı, giyim, hediyelik eşya, baharat dükkanları, birbirinden güzel el dokuması halı ve kilimler alabilirsiniz.

Ben tatile rahatlamak için geldim diyorsanız Manavgat Kamelya Selin Otel’deki Türk hamamında sıcak mermer taşın üzerinde tüm yorgunluğunuzu unutacaksınız ve güzel bir masajdan sonra vücudunuzun tamamen yenilendiğini hissedeceksiniz.

Manavgat Kamelya Beach House ise tam da baharda, henüz sahili dolmamışken kafa dinleyeceğiniz, öğlen ve akşam deniz ürünlerine doyabileceğiniz muhteşem bir yer. Çam ormanlarıyla çevrili bu sakin ilçede telaşa hiç yer yok çünkü zaman burada normalde olduğundan çok daha yavaş akıyor. Şirin balıkçı tekneleri, ızgara balık keyfi ve bol oksijen sizleri bekliyor. Otelinizde Akdeniz mutfağının en güzel yemeklerini tadarken bu geziden asla pişman olmayacaksınız.

Bu kadar anlattıktan sonra 1 Mayıs’a kadar sabredemeyeceğim, hemen gitmek istiyorum diyorsanız sizleri Manavgat Kamelya Otelleri’ndeki sürpriz 23 Nisan etkinliklerine davet ediyoruz. Miniklere özel 23 Nisan partisi, birbirinden güzel hediyeler, heyecanlı sihirbaz şovları, meraklılarına illüzyon dersleri, çocuk sineması ve ücretsiz tenis dersleri sizi bekliyor. Üstelik belirli oda tiplerine 0-12 yaş ücretsiz! Bizce siz yerinizi bir an önce ayırtın ve en sevdiklerinizle unutulmayacak bir tatil yaşamaya hazırlanın.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir