Kıbrıs'ın Tatil ve Tarih Dolu Şehri: Magosa

Kıbrıs… Kıbrıs‘ın içerisinde bir şehir, Magosa… Kıbrıs’ın tarih dolu şehirlerinden biri olan Magosa tüm dünyadan pek çok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Mısır Kralı II. Arsione tarafından kurulan bu şehir, Kumlara Gömülü Kent anlamına gelen Famagusta olarak bilinirdi.

Antik Yunanlılar, Romalılar, Araplar, Fransızlar, İtalyan hatta İngilizler’e kadar pek çok uygarlığı ağırlayan şehir, Kıbrıs’ın en dikkat çeken yerlerinden bir tanesidir. Aslında bir liman kenti olan Magosa, Yakındoğu ve Avrupa’yı birbirine bağlar. Jeopolitik konumu ile önemli bir yere sahiptir. Bunun yanında tatil için de oldukça uygundur. Magosa Otelleri ile bu yaz dilediğiniz bir oteli seçerek, mükemmel bir tatil yapabilirsiniz.

Magosa aslında hayal edebileceğiniz ötesinde bir şehirdir. Efsanevi şehir surları dünyaca ünlü tasarımcı Leonardo da Vinci tarafından tasarlanmıştır. Bunun yanında romantik şair Shakespeare, ünlü eseri Othello’nun bir bölümü için Magosa’yı seçmiştir. Bu eser, Venedik ordusunun zenci Komutanı Othello ve şehrin ileri gelenlerinden birinin kızı olan Desdemona’nın aşkını anlatır. Kökleri aşkla bağlanmış olan bu şehre Magosa Turu ile muhteşem bir balayı yapmaya gelebilirsiniz.

Asil duruşuyla her zaman örnek bir şehir olan Magosa ayrıca pek çok asile ev sahipliği yapmıştır. Hatta Venedikli Kraliçeler burada taç giymiştir. Bunun yanında tüm dünya tarihinde ismi geçen en tanıdık şövalyelerden biri olan Aslan Yürekli Richard’ın Bizanslılarla savaştığı Kantara Kalesi de burada bulunmaktadır. Ortaçağ ve daha öncesine dayanan tarihiyle gezip görülebilecek nadide şehirlerden bir tanesidir.

Magosa’ya geldiğinizde gezebileceğiniz en dikkat çeken yerlerden bir tanesi de Lala Mustafa Paşa Camii’dir. Osmanlıların Kıbrıs’ın fethetmesinden sonra bu adı almıştır. Asıl ismi ise St. Nicholas Katedrali’dir. Bu muhteşem yapıyı gördüğünüz anda kendinizi Avrupa’nın ortasında sanabilirsiniz. 715 yaşındaki cümbez ağacının gölgesinde dinlenebilir, bu Gotik yapının seyrine dalabilirsiniz.

Magosa ayrıca şair Namık Kemal’in çileli günlerini doldurduğu zindanlara da ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok eserini burada veren Namık Kemal’e ait pek çok eşyayı ve çalışma odasını burada görebilirsiniz. Ayrıca Othello Kalesi’de bulunan Magosa’da, bu romantik kaleyi gezebilir, hendekle çevrili olduğuna şaşırabilirsiniz.

Magosa’ya geldiğinizde adayla bütünleşen bir havada olan Merit Cyprus Gardens Holiday Village‘ı tercih edebilirsiniz. Bembeyaz villaları, Kristal koyundaki eşsiz kum plajı ve muhteşem spasıyla ruhunuzu burada dinlendirebilirsiniz. Bunun yanında Nuhun Gemisi Turları‘nı da tercih edebilirsiniz. Nuhun Gemisi konsepti ile döşenmiş olan bu otelde aradığınız konforu, hizmeti bulup, uçak ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Magosa’ya adımınızı atar atmaz temiz havasını soluyacak, tarihine bayılacak, meşhur Şeftali Kebabı’nı çok lezzetli bulacaksınız. Magosa bu sene için ideal bir tatil şehri…

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir