Kusursuz Doğası ve Tarihsel Yapısı ile Olimpos Otelleri

Olimpos keyifli, huzur dolu bir tatil geçirip dinlenmek isteyenler için çok ideal bir yer… Antik bir yer olmasından dolayı tamamı arkeolojik ve doğal sit alanı ilan edilmiştir. Yaz aylarında yumurtalarını bırakmak için sahile gelen caretta carettalar, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekmektedir. Olimpos, denize doğru açılan, tam ortasından Akçay deresinin geçtiği bir vadi içinde bir tablo gibi yer almaktadır. Lahit mezarlar, surlar, su kanalları, antik tiyatro gibi birçok tarihin kalıntıları içinde barındırmaktadır.

Antalya Olimpos, kumsallarının ziyaretçilerinden olan deniz kamplumbağalarının yumurtaları metal kafesler ile korunmakta ve sahil sit alanı olmasından dolayı birkaç çardaklı kır büfesi eşliğinde doğallığını korumaktadır. Olimpos’da antik devirden beri hiç sönmeden yanan bir ateş vardır. Eskiden çok daha güçlü yanan ateş zamanla küçük ve çok sayıda ateşe dönüşmüş. Mitolojiye göre Bellerophon kanatlı atı Pegasus’un üzerinde, ağzından ateş püskürten canavar Kimera ile burada savaşarak onu öldürmüştür. Mitolojik inanışa göre Kimera’nın ağzından çıkan ateş hala yanmaktadır. Tabii işin aslı yer altından çıkan doğal gaz, oksijenle buluşuyor ve sürekli yanan bir ateş meydana geliyor. Olimpos tatili boyunca buraya uğrayan ziyaretçiler harika bir doğanın içinde, tarihin dokusu ile birlikte Akdeniz’in turkuaz renginde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamaktadır. Olimpos sit alanı olduğu için antik alan ve çevresinde Antalya Olimpos otelleri yapılanmaya izin verilmemektedir. Bu yüzden konaklamalar ağaç evlerde yapılmaktadır. Bölgede çok sayıda ağaç evlerden oluşan pansiyon bulabilirsiniz.

Bu pansiyonlardan biri olan Route 66 Olimpos doğanın ortasında yemyeşil çam ormanlarının hakim olduğu Musa Dağı’nın eteklerinde kurulmuştur. Gündelik hayatın stresinden sizi kurtarıp keyifli vakitler geçirebileceğiniz bir eğlence ortamıda sunmaktadır. Ayrıca çeşitli outdoor ve kültür turlarına katılma fırsatı bulup, araç kiralama imkanından faydalanabilirsiniz. Toros dağlarının denize sadece birkaç metre rakımla başlayan çam ormanları arasında, 1500 metrelik bir arazi üzerine kurulu 5 bloktan oluşmaktadır. Antalya şehir merkezine 80, Kemer’e 30 km uzaklıktadır. Denize servisi bulunan bu tesis, size eşsiz yemekleri ve gün boyu ücretsiz çay ikramları ile samimi, sıcak ve dostluklara uzanan bir tatil imkanı veren çok hoş bir yerdir.

Olimpos Adrasan otelleri, ağaç evlerle doğanın içinde doğaya zarar vermeden ziyaretçiler için konaklama imkanı sunarken, Tatil.com’un geniş seçenek listesinden faydalanmak için hemen Tatil.com‘u ziyaret edip size en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Online rezervasyon sistemi ya da müşteri hizmetlerimizi arayarak sizde yerinizi ayırtabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir