Marmaris'te Bir Efsane: Kız Kumu

Türkiye’deki, hatta dünyadaki pek az yer Kızkumu’nun etkileyiciliğine sahiptir. Denizin 600-650 metre içlerine kadar yürüyerek gidebildiğinizi bir düşünsenize!
Kızkumu, Marmaris’in Orhaniye beldesinde yer alıyor. Kızkumu’nun tadını doyasıya çıkarmak için Marmaris Orhaniye otelleri ideal. Orhaniye, Turgutköy’e oldukça yakın. Selimiye ve Hisarönü de yakın olan ve konaklayabileceğiniz beldeler.

Kızkumu’nda yürürken denizin yüksekliği dizinizi geçmeyecek. Ama dikkat yarım metre kadar genişliğinin etrafındaki deniz o kadar sığ değil. Özellikle yaz aylarında oldukça ilgi gören Kızkumu aslında deniz tepesi denilen bir oluşum. Ama üç bin yıllık böyle bir doğa harikası hakkında efsaneler söylenmese olmazdı. Yürüyüşe başlamadan hemen önce bu efsaneleri temsilen güzel bir genç kız heykeli de göreceksiniz.

Efsanelerden en meşhurlarına değinelim:

Bir efsanede, genç bir kadın, karşı kıyıda yaşayan sevgilisine ulaşmak için eteklerine kum doldurur ve denizi kumuyla yürümeye başlar. Ama yolu tamamlamasına çok az kalmışken kumu biter ve boğulur.

Başka bir efsanede genç bir kadın korsanlardan kaçmaktadır. Yine yol yapmak için taşıdığı kumları denize doldurur. Ama korsanlara yakalanmaktan kurtulamaz. Efsanenin akla yatkın olması gerekmese de en mantıklısı budur çünkü Rodos şövalyeleri yakın çevrede korsanları kontrol etmek için bir kale inşa etmiştir.

Bir efsanede de kızın köyün delisinin kız olduğu ve cadı suçlamasıyla taşlanırken denizde boğulması hakkında. Her durumda, efsaneler kötü sonla bitiyor maalesef. Ama günümüzde Kızkumu muhteşem bir tatilin adresi.

Marmaris’te gezilecek yerler Kızkumu’yla sınırlı değil elbette. Marmaris merkez oldukça gelişmiş bir tatil yeridir. Hem gece hem gündüz yaşamı o kadar hareketli ki sıkılmanız mümkün değil.

Başta bahsettiğimiz Orhaniye, Selimiye ve Hisarönü aynı hizada. Haritaya göre Marmaris’in batısında. Marmaris’in doğusunda İçmeler ve Turunç yer alıyor. İçmeler de, Turunç da Marmaris’in en rağbet gören yerlerinden.

Marmaris’in batısında, Hisarönü’nün ilerisinde sakin, huzurlu bir tatil ve muhteşem turkuvaz plajlar için tercih edebileceğiniz Datça bulunuyor. Marmaris’ten ve Datça’dan sık sık sefer yapan feribotlara binerek Yunanistan’ın güzel adası Rodos’a da gidebilirsiniz.

Marmaris otelleri için adresiniz Tatil.com… Online rezervasyon sistemimizi kullanarak veya Müşteri Hizmetlerimizi arayarak istediğiniz otelde yer ayırtabilirsiniz.

Bu arada hatırlatalım: Erken rezervasyon dönemi başlıyor. Marmaris otellerinde cazip indirimler ve ödeme seçeneklerini kaçırmayın.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir