Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 10 Yer

Dünyanın sonu yaklaşıyor! Son zamanlarda en çok konuşulan konu 21 Aralık’ta olacaklar. Dünyanın sonu mu gelir, hepimiz mutasyon mu geçiririz yoksa evrilmeye daha hızla mı devam ederiz, orasını bilmem ama eğer dünyada bir şeyler değişecekse şu anki güzelliklerin kıymetini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Eğer sona yaklaştığınızı düşünüyorsanız dünya hâlâ güzelken birazdan bahsedeceğim yerleri görmeden ölmeyin derim. Turkuaz mavisi denizler, devasa şelaleler, ihtişamlı ve büyüleyici uçurumlar… Dünyada ölmeden önce görülmesi gereken yüzlerce yer var, sizin için on tanesini seçtim.

Bora Bora Adası

Yüksek bir ada ve bir atol durumu arasında değişen belirli bir jeolojik özellikleri sunan Bora Bora unutulmaz güzellikteki turkuaz lagününde köpek balıkları, tropikal balıklar ve mercan kayalıklarını barındırıyor.

Machu Picchu, Peru

Tropikal bir dağ ormanının ortasında, deniz seviyesinin 2.430 m üzerinde bulunan İnka İmparatorluğu’nun en muhteşem kenti.

Antelope Canyon, ABD

Antilop Kanyonu, Amerika’nın en çok ziyaret edilen ve en çok fotoğraflanan yeri, Arizona yakınlarındaki Navajo arazisi üzerinde yer alıyor.

Petra, Ürdün

Petra Antik Kenti Ürdün’ün en değerli hazinesi ve en büyük turistik alanı olup, 2 bin yıl önce Arap halkı tarafından dik kaya yüzüne oyulmuş geniş, benzersiz bir şehirdir.

Bagan, Myanmar

11 ve 12. yüzyıldan kalma Buddhist tapınaklarının her biri ruhani bir anlama sahiptir.

Angel Şelaleleri, Venezuela

Dünyanın en yüksek çağlayanının suları, en uç noktadan tabana doğru düşerken 807 metre boyunca hiçbir engele çarpmadan ilerler. Sisli bir görüntüye sahip olan şelalenin suları, kuzeye doğru yol alarak Churun Nehri’ne karışır.

Plitvice, Hırvatistan

Hırvatistan’da Bosna-Hersek sınırına oldukça yakın bir bölgede yer alan, aynı zamanda UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine aldığı göller topluluğudur.

Angkor, Kamboçya

İmparator VII. Jayavarman buda dinini benimseyerek büyük tanrı Buda’ya adanan ve Bayon adı verilen büyük bir tapınak yaptırdı. Tapınağı çevreleyen 50 kulenin dört tarafında gülümseyen insan figürü vardır.

Carerra Gölü, Arjantin-Şili

Carrera Gölü, Şili ile Arjantin arasına kurulmuş, inanılmaz derecede mavi suları ve bölgede bulunan ilginç yerşekilleri, üzerinde bulunan mermer adalarının da oluşturduğu etkiler ile insanı büyülüyor.

İguazu Şelaleleri, Arjantin-Brezilya

Iguazú Şelalesi’nin en ünlü özelliği, nehrin döküldüğü yerin birkaç kilometre öncesindeki şelaleleridir. Şelaleler de aynı şekilde tam sınırda bulunur. Büyük kısmı, görkemli “Şeytan Gırtlağı”‘na geçiş imkânının da bulunduğu Arjantin kısmındadır.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir