Palandöken Otelleri Bu Kışın da Gözdesi!

Tatil yıl boyu sürer! İş güç, okul, ev vb derken yorgunluk ve stres birikir. Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da. Her mevsim tatil herkesin hakkı. Kış aylarının en sevilen seçeneği kayak tatilidir. Hem kayak yapabilir hem de müthiş ölçüde birikmiş karın tadını çıkartabilirsiniz. Yaşın hiç önemi yok! Erzurum’da bulunan Palandöken otelleri kayak tatili için ideal. Tatil.com’da bu otellerin en güzellerini bulabileceksiniz.

Palandöken, Erzurum şehir merkezini oluşturan ilçelerden bir tanesidir. O yüzden Erzurum şehir merkezine geldikten sonra Palandöken’e gitmeniz zor olmayacak. Palandöken sadece 5 km mesafededir ve özel araçla gitmeniz 5 dakikadan fazla sürmez. Erzurum merkez ve Palandöken arasında toplu taşıma da mevcuttur. Palandöken’de karasal iklim yaşanır. Palandöken Dağı tektonik bir dağdır ve en yüksek noktası 3125 metredir. En yüksek tepesi Büyükejder tepesi olarak adlandırılmıştır. Palandöken Kayak Merkezi’ni ayrıcalıklı kılan yüksek kar kalınlığı ve Türkiye’nin en uzun pistine ev sahipliği yapmasıdır. Palandöken kayak otelleri kayak sezonunda yurtiçinden ve yurtdışından tatilcilerle dolup taşar. Palandöken yöresi birçok kayak merkezinde olduğu gibi yaz aylarında yayla turizminin önde gelen adreslerindendir. Bembeyaz karlarının yerini yemyeşil doğaya bıraktığı manzaraları kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Erzurum’a gelmenizin en rahat yolu hava ulaşımıdır. Erzurum’a diğer şehirlerden sık sık uçak seferleri bulunmakta. Erzurum Havalimanı, şehir merkezine 11 km uzaklıkta. Otobüs seferleri ve transferler sayesinde merkeze ulaşma sıkıntısı yaşamayacaksınız. Palandöken’de kar tatili yapmak isteyenler için Erzurum otelleri de ideal. Ama elbette, Erzurum’da Palandöken’den başka görülecek yerler de var. Erzurum’un tarihi 4 bin yıl öncesine kadar dayanır. Erzurum’da Urartu, İskit, Hitit, Pers, Roma, Bizans, Sasani, Emevi, Selçuklu, Moğol ve Osmanlı egemenlikleri de kurulmuştur. Dolayısıyla Erzurum, coğrafyasından ötürü hem tarihi eserler hem de doğal güzellikler yönünden zengindir. Doğal güzellikler arasında Tortum Gölü, Tortum Şelalesi, Narman Peribacaları sayılabilir. 11. yüzyıldan kalma Bana Katedrali, 10. yüzyıldan kalma Gürcü kökenli Öşvank Manastırı ve yine 11. yüzyıldan kalma Hahuli Manastırı da görülmesi gereken tarihi eserlerdir.

Ekonomik kayak otelleri arıyorsanız Tatil.com sizin adresiniz! Kullanıcı dostu online sistemimizi kullanarak veya müşteri hizmetlerimizi arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz. Kayak sezonunun en çok rağbet gören aylarında olduğumuz göz önünde bulundurulursa oteller dolmadan ne kadar hızlı davranırsanız o kadar iyi.

Keyifli bir kar tatili dileriz!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir