Porto Rehberi

Porto, Portekiz’in kuzeyinde yer almaktadır. Ülkenin, başkent Lizbon’dan sonra en büyük ilidir. İsmi Potekizce’de “Liman” anlamına gelen Porto; şarabı, lezzetli deniz ürünleri ve tarihi dokusuyla tipik bir Akdeniz kentidir. Konforlu Porto Otelleri ise misafirlerine üstün hizmet sağlamaktadır. Gelin Duono nehri etrafında kurulan bu sıcak, romantik, tarihi dokuya sahip köprüler şehrini birlikte keşfedelim…

Porto’da Gezilecek Yerler

Aliados Meydanı

Şehrin yaşam alanı olarak kabul edilen Aliados Meydanı; iki taraftan trafiğin işlediği, orta bölümü ise yayaların kullanımına açılmış bir meydandır. Meydan; barok, gotik ve bizans dönemi izlerini taşıyan yapılarla çevrilidir.

Porto Katedrali

Şehrin en eski ve en dikkat çekici yapılarından biri olan Porto Katedrali, 12. yüzyılda romanesk tarzda inşa edilmiştir. Tarih boyunca pek çok restorasyon çalışması geçiren katedralin günümüze kadar ulaşan tek orjinal bölümü; giriş kapısının üzerinde yer alan gül figürüdür.

Riberia Bölgesi

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Riberia Bölgesi; nizam halindeki rengarenk evleri, cafe, restoran ve hediyelik eşya dükkanları ile misafirlerine keyifli anlar vadetmektedir.

Sao Francisco Kilisesi

14. yüzyılda gotik tarzda inşa edilmiş olan kilise, şehrin en dikkat çekici yapılarından biridir. Kilisenin özellikle iç dekoru oldukça dikkat çekicidir.

Clerigos Kulesi

18. yüzyılda yapılan kule tarihi değerinin yanında sahip olduğu eşsiz manzara ile turistlerin uğrak mekanlarından biri olmuştur. 76 metre yüksekliğe sahip kuleden Porto şehrinin tamamını izleme imkanına sahip olabilirsiniz.

Dom Luis Köprüsü

44 metre uzunluğa ve 385 metre uzunluğa sahip köprü, Porto’nun simgelerinden biridir. Özellikle manzarası ile turistlerin ilgisini çeken köprü; gün doğumunda ve gün batımında sahip olduğu eşsiz manzarayla misafirlerini beklemektedir.

Porto’da Ne Yenir?

Porto lezzetleri denince akla Porto’nun Alamet-i Farikalarından Porto Şarabı gelmektedir. Porto ziyaretinizde meşhur Porto şaraplarını tatmayı unutmayın. Atlas Okyanusu kıyısında bulunan Porto’da deniz ürünleri de oldukça yaygındır. Akdeniz mutfağı etkisindeki Porto’da Portekiz’in milli balığı Bachalau yani Morina Balığı’nı kesinlikle denemelisiniz. Bunun dışına Porto’nun en tanınmış cafelerinden Majestic Cafe’de Francesinha’yı tatmanızı öneririz.

Porto’dan Ne Alınır?

Porto seyahatinizde hediye olarak; Azulejos(Seramik), pamuk ve ketenden yapılma işlemeli örtüler, şal ve benzeri tekstil ürünleri alabilirsiniz.

Porto’da Gece Hayatı

Porto gece hayatı, Avrupa’ya göre daha geç saatlerde başlamaktadır. Öyle ki gece yarısına kadar boş gördüğünüz eğlence mekanlarını gece yarısından sonra oldukça yoğun şekilde bulabilirsiniz.

Porto’ya Nasıl Gidilir?

Porto’ya İstanbul ve Ankara’dan direkt olarak hava yolu ulaşımı mümkündür. Alternatif olarak ise Lizbon veya Madrid aktarmalı olarak hava yolu ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir