Prag'da Cadı Avı Festivali

Sahip olduğu Orta çağ dokusunu hiç kaybetmemiş olan Prag’da Orta çağ havası almaya ve eğlenceye doymaya ne dersiniz? Birbirinden eğlenceli festivallere ev sahipliği yapan Prag’da her yıl 30 Nisan’da gerçekleşen Pálení Čarodějnic (Cadı Yakma) Festivali sizleri bekliyor! Bu festival ile Orta çağ’a yolculuk yapabilir, eşsiz içkileri tadabilir ve eğlenceye doyabilirsiniz.
Hristiyanlık öncesi dönemde cadı oldukları gerekçesiyle Kampa Adası’nda özellikle dul kadınlar ateşe atılıp yakılırmış. Bu gelenek hiçbir zaman durmamış, Prag geleneklerine bağlı kalmıştır. Ama bir farkla… Prag halkı hem geleneklerini korumak hem de haksız yere yakılan kadınları anmak için her yıl 30 Nisan’da cadı yakmaya devam etmiş. Ama bu sefer kukla olan cadılar yakılmaya başlanmış. Böylelikle Prag geleneklerini sürdürmüş, kötülükleri yok etmek için yüzyıllar öncesinden kalma alışkanlık devam etmiş ve haksız yere yakılan cadılar anılmıştır.


Gelelim işin hikaye boyutundan eğlence boyutuna… Her yıl 30 Nisan tarihinde kukladan cadıların yakılmasıyla başlayan Cadı Yakma Festivali, birbirinden lezzetli yöresel yemek ve içkiler eşliğinde dünyaca ünlü bir festivale dönüşmektedir. İçkilerini şerefe kaldıran kalabalığın ilahi okuyan insanlara karıştığı festivalde, cadı kıyafetli insanlar ortama ruh katmaktadır. Cadı kıyafetiniz yoksa üzülmeyin! Birbirinden renkli cadı maskelerini ve cadı şapkalarını festival alanında bulabilirsiniz. “Yok ben tam bir cadı kıyafeti ve süpürge istiyorum” derseniz de size Prag’ın eski şehrinde bulunan mağazaları festivalden birkaç gün önce gezmenizi önerebiliriz.


Cadı Yakma Festivali 30 Nisan sabahı günün ilk ışıkları ile başlıyor. Şehrin tamamının ve sırf bu festival için yerini günlerce önceden ayırtan turistlerin sokaklara döküldüğü festivalde cadı yakma töreninin dışında meydana kurulmuş platformda birçok sanatçı ve grubun konseri ile gün içinde eğlenebilirsiniz. Havanın kararmasıyla birlikte eğlence, Prag gece hayatının en önemli merkezi konumundaki Perlova Caddesi’ne taşınıyor. Perlova Caddesi’nde bulunan bar, gece kulübü ve publarda Çek Cumhuriyeti’nin meşhur içkileri ve müziği eşliğinde eğlence sabaha kadar devam ediyor. Burada ufak bir hatırlatma yapalım; bu mekanlara Cadı Yakma Festivali’ne uygun kostümlerle girmek zorundasınız. Neyse ki bu mekanların olduğu yerlerde cadı şapkaları satan tezgahlar imdada yetişiyor.


Cadı Yakma Festivali’ne katılmak için sahip olmanız gerekenler listesi kısa ama bütçenizin sağlam olması gerekiyor. Sınırsız içki, eğlence ve tabii ki kostüm için yeterli bütçeyi ayırdıktan sonra yapmanız gereken pek bir şey kalmıyor. Sadece Prag Otelleri‘nde yerinizi ayırtmanız yetiyor. Ancak bu konuda ufak bir hatırlatma yapmadan geçmeyelim; Cadı Yakma Festivali nedeniyle Prag otellerinde konaklama imkanları haftalar öncesinden bitmiş oluyor. Bu nedenle festivale katılmak istiyorsanız minimum bir ay öncesinden yerinizi ayırtmanız gerekiyor. Tüm bunları yaptıktan sonra geriye sadece Cadı Yakma Festivali ile eşsiz eğlencenin ritmine kendinizi bırakmak kalıyor.


Hadi geç kalmadan yerinizi ayırtın! Prag Turları ile muhteşem anılar biriktirin.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir