Prag'da Yılbaşı

Prag'da Yılbaşı

Yılbaşı denince hepimizin içi kıpır kıpır oluyor değil mi?

Dünyanın dört bir tarafında sabırsızlıkla beklenen bu özel gün için sokaklar bir gelin gibi süsleniyor. Caddeleri saran renkli lambalar, meydanlara kurulan devasa çam ağaçları ve yeni yıl gecesi gökyüzünü aydınlatan o gözalıcı havai fişekler… Nasıl? Okuyunca sizin de içiniz kıpır kıpır oldu mu? Biz yazarken çok heyecanlandık da…

Koca bir yılı geride bırakıp yepyeni sayfa açmak elbette tüm kutlamaları hak ediyor! Kimileri evinde kimileri sokaklarda kimileri de şık mekanlarda karşılıyor yeni umutları.

Düşündünüz mü 2024’e siz nerede ‘Merhaba’ diyeceksiniz? İsterseniz tatil.com’un sunduğu Prag Turu fırsatlarına bir göz atın.

Bir önceki yazımızda olduğu gibi yine sizin için araştırma yaptık!

Bu sene yeni yıl gecesinin çarşamba gününe denk gelmesi size ayrı bir avantaj sağlayacak çünkü hafta sonunu birleştirebilir ve dört günlük keyifli bir Avrupa seyahatine çıkabilirsiniz.

İşte karşınızda Prag!

Son yılların popüler Avrupa şehirlerinden olan ve kimilerine göre Romantik Şehir olarak anılan Prag, yılbaşı tatili için de en çok ziyaret edilen şehirler arasında. Hüzün ile romantizmin muhteşem uyumunu sunan bu büyülü kentte yeni yılı karşılamak ise unutulmaz bir deneyim olabilir.

Çekya’nın başkenti olan Prag’da yılbaşı; onların deyimiyle Silvester, gelenekselliğini hala koruyor. Önce aileler ve arkadaşlar bir araya geliyor ve daha sonra kentin meydanlarına dağılıyorlar.

Halk meydanlarda yeni yıl coşkusuna kendini kaptırmışken Charles Köprüsü’nden atılan havai fişekler ile kutlamalar birden farklı bir ambiansa dönüşüyor. Siz gözlerinizi havai fişeklerden alamazken birden bu kutlamanın daha başlangıç olduğunu hatırlayarak heyecanınıza heyecan katacaksınız!

Size ufak bir dip not; Havai fişekleri en iyi görebileceğiniz yerler Petrin Tepeleri ve Prag Kalesi’dir. Ayrıca havai fişeklerin su üzerindeki yansımalarını da Eski Kasaba Meydanı’ndan görebilir ve bu eşsiz görüntüyü unutulmayacaklar listenize ekleyebilirsiniz. Bu geleneksel kutlamaların dışında son moda kutlamalar ile elinizde içkiniz Prag’ın tarihi sokaklarından Eski Kasaba Meydanı’ndaki kalabalığa karışıp doyasıya eğlencenin tadına varabilir ya da Vltava Nehri’ndeki bot turları ile sakin ve romantik bir gece geçirebilirsiniz.

Hazır Prag’a kadar gitmişken bu görkemli şehri gezmeden olmaz! Tabi yeni yıl gecesi sonrası gezmeye hala enerjiniz varsa! Cumhuriyet Sarayı, en eski katedral olan St. Vitüs Katedrali ve muhteşem görüntüsü ile Prag Kalesi sizi bekliyor. Son olarak tarihe merakınız varsa ‘Orta Çağ Gecesi’ne katılmanızı da tavsiye ederiz.

Yeni yıla nasıl merhaba derseniz tüm yıl da o şekilde geçer düşüncesine inanıyorsanız 2024’ü nasıl karşılayacağınız size kalmış! İster tüm yıl boyunca uyuyun, ister yeni ülkeler keşfedin isterseniz de sevdiklerinize özel sofralar hazırlayın!

Biz şimdiden size neşe dolu bir yıl dileriz! İyi eğlenceler!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir