2024 Ramazan Bayramı Tatilinizi Değerlendirme Yolları

Bu yıl Ramazan Bayramı tatili 9 Nisan Salı ile 12 Haziran Cuma günleri arasına denk geliyor. Arefe günü alınacak yarım gün izin ve haftasonları ile birlikte toplam 9 günlük bir tatil bizi bekliyor. Bu durum da yoğun iş temposundan sıkılanların tatil planları yapmasına önayak oluyor.

Peki siz bayram bu kadar yaklaşmışken henüz tatil planlarınızı yapmadınız mı? Gideceğiniz yerler ve yapacaklarınız hakkında karar vermekte zorlanıyorsanız? Bu yazımızı okumadan geçmeyin deriz.

Öncelikle gideceğiniz yerleri belirleyip ve bölgenin ulaşım, konaklama, gezi planlarını şimdiden yapmanızı öneririz. Ayrıca Ramazan Bayramı gibi uzun resmi tatiller birçok kişinin tatil planlarında yer aldığından ulaşım ve konaklama için geç kalmadan yerinizi ayırtın deriz.

Neler Yapabilirim?

Bu sene uzun ve zorlu bir kış geçirdik ve kış mevsimini en çok seven insanların bile yazı özlediğini düşünüyoruz. Siz de yazı özlediyseniz sizi şöyle denizin, güneşin kalbi, Ege ve Akdeniz sahillerine alalım diyoruz.

Ege ve Akdeniz’in cennet koylarında yeşilin ve mavinin her tonunu görmeniz mümkün. Buralarda hem denize girip serinleyebilir hem de bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini ziyaret edebilirsiniz.

Şirince Köyü’nü Ziyaret Edin

Bu köy, şarapları ve tarihi Rum evleriyle ün salmış durumda ve gezilmesi gereken güzelliklerden. Mayalar’ın kehanetine göre 2012’de gerçekleşmesi beklenen kıyametten de tek kurtulacak olan yer olması bekleniyordu. Köye giderseniz yakınlardaki Efes Antik Kenti’ni de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Sığacık’ta Dinlenin

Türkiye’nin ilk “Sakin Şehir” anlamına gelen ‘’Cittaslow’’ unvanını alan Sığacık bunu sonuna kadar hak ediyor. Sığacık’ta zaman bile diğer yerlere göre daha yavaş akıyor diyebiliriz. Buraya giderseniz hem huzura doyacak hem de koşturmadan geçirilen günlerin tadına varacaksınız.

Matematiği Sevdiren Köy: Nesin Matematik Köyü

İzmir’de yer alan her yaş grubundan insanın matematik öğrendiği, düşündüğü, ürettiği bir köy. Nesin Vakfı tarafından kurulan köyde teknolojiden uzak bir eğitim hayatı var. Ülkemizde matematik dersine bakış açısı düşünüldüğünde bu köy belki bize matematiği sevdirir diyoruz.

Saklıkent’te Serinleyin

Fethiye yakınlarında bulunan bu doğa harikası kanyonu keşfetmeye çıkın deriz. Evet Fethiye deyince aklımıza ilk olarak deniz gelse de Saklıkent’i görmeden geçmemek lazım. Kanyona girdiğinizde en sıcak yaz günlerinde bile serinlemenizi sağlayacak buz gibi bir su sizi bekliyor olacak. Burada yürüyüp kanyonu keşfedin ve kendinizi bu doğa harikasının kucağına bırakın.

Tekne Turlarına Katılın

Akdeniz ve Ege deyince aklımıza cennet koylar, deniz, güneş geldiğinden bahsetmiştik. Şimdi bu koyları en iyi ve pratik keşfetme yolu olan tekne turlarına katılmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu turlara katıldığınızda kara yoluyla gidemeyeceğiniz saklı koyları görme fırsatı yakalayacaksınız ve denizin berraklığına inanamayacaksınız.

Şelale Çevresinden Kahvaltı Yapın

Antalya deyince aklımıza denizinden sonra şelalesi gelir. Manavgat ve Düden Şelaleleri en ünlü şelaleleridir. Bu şelalelerin çevreleri en kavurucu yaz günlerinde bile serinleyeceğiniz yerler arasında. Otelinizden erkenden ayrılıp çevredeki kahvaltı mekanlarından birine gelin ve huzur dolu su sesi eşliğinde lezzetli bir kahvaltı yapın deriz.

Ramazan Bayramı Otelleri

Tatili güzel kılan şeylerden en önemlisi diyebileceğimiz bir unsurdur konaklama. Eğer evinizin konforunu yaşatacak oteli bulamazsanız tatiliniz dinlenmek yerine yorulmanıza neden olacaktır.

Size en uygun seçeneklerin sunulduğu, konforun sonuna kadar yaşandığı ve kendinizi evinizde hissedeceğiniz Ramazan bayramı otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

Ramazan Ayı Fırsatları

İşin tabii bir de maddi boyutu var derseniz, sizi Ramazan ayı boyunca bekleyen fırstlarımızla tanıştırmak isteriz! Ramazan fırsatları sayfamızda göreceğiniz üzere, Ramazan bayramını beklemek ya da o kalabalığa girmek istemeyenler için oldukça uygun fiyatlar ve bayram döneminden geri kalmayacak eğlenceler sizleri bekliyor!

Onlarca seçenek içinden size ve tatilinize en uygun seçeneği avantajlı fırsatlarla yakalamanız mümkün. En başta söylediğimiz gibi uzun resmi tatiller, tatil planlarının başında geldiğinden istediğiniz otellerde yerinizi geç kalmadan ayırtın deriz.

Keyifli tatiller…

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir