Schengen Vizesinde Yeni Dönem!

Dünyada medeniyet timsali Avrupa, kapılarını Schengen anahtarıyla açmaya devam ediyor… Sahip olduğu muhteşem mimarisi, müzeleri, sanat galerileri, doğal güzellikleri, dünyaca ünlü yemekleri ve farklı kültürüyle Avrupa, yurt dışında gezilmesi gereken ilk yer. Fakat yurt dışı gezilerinde, Avrupa ülkelerine giderken pek çok sıkıntı çekilmekte… İşte bunu engellemek için Türkiye ve Batı Balkan ülkelerinden başlayacak olan yeni bir sistem ile karşı karşıyayız. 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren Vize Bilgi Sistemi yani VBS, uygulamaya giriyor… Peki Veri Bilgi Sistemi nedir ya da nasıl işliyor?

Özellikle Schengen vizesi almak isterken yaşanan sorunları gidermek için kullanılacak olan bu sistem, turist bilgilerini sanal ortama da taşıyor. Schengen vizesi almak isteyen kişi, parmak izi ve dijital fotoğraf ile başvuru yapabilecek. Daha önce Schengen vizesi almış ya da yeni alacak vatandaşların, kişisel verileri de bu ortama aktarılacak. Parmak izi ve dijital fotoğraf 5 yıl süreyle geçerli olacak. Bu arada 12 yaş altı çocuklar VBS’den muaf… Daha önce Kuzey ve Güney Amerika, Karayipler ve Avustralya’da uygulanan uygulama, artık yaygınlaşarak diğer ülkelerde de uygulanacak.

VBS, uzun yıllardır Avrupa’ya gitmek isteyen fakat vize alırken problem yaşayan Türk vatandaşlarının, sorunlarının çözülmesi ve kolay bir şekilde Avrupa’ya açılmasını sağlamayı hedefliyor. Veri Bilgi Sistemi ile kişilerin iyi niyet statüleri daha kolay tespit edilip, uzun ve kısa süreli Shengen vizesinin verilmesinde kilit rol oynuyor. Ayrıca VBS ile kişilerin verileri daha güvenli saklanıp, mağduriyetlerin giderileceğine inanılıyor.

Avrupa’ya gitmek bu kadar kolaylaşmışken siz de daha fazla beklemeyin… 26 ülkede geçerli olan Schengen vizenizi kolayca alın; bayram, yılbaşı, yaz, kış demeden Avrupa Turları ile Avrupa’ya açılın!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir