Side Otelleri Yaz Sezonuna Hazır

Yaz tatilinin eli kulağında! Tatil planları birer birer yapılmaya başladı ama hala kararsız olanlar ve tek tatille kalmayacaklara önerilerimiz devam ediyor. Neden Tatil.com Side otelleri, hep birlikte bakalım…

Side her yazın en gözde merkezlerinden biri. Side tatili tatilcilere neler sunuyor peki? Side’nin engin kumsalları ve yavaş derinleşen sığ denizi özellikle aileler için ideal ve güvenli bir tatil olanağı sunuyor. Birçok kaliteli otel ve tatil köyünün hizmet verdiği Side’de her zevke ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunuyor.

Side, eski Anadolu dilinde bereketin sembolu olan “nar” anlamına gelmektedir. Kimi kaynaklara göre Side’nin tarihi Hititlere kimi kaynaklara göre de MÖ 7. yüzyıla uzanıyor. Side’nin bulunduğu bölgede o dönem çeşitliliğiyle dikkat çeken Pamfilya uygarlığı Perge’yi yıllarca başkent olarak kullandı. Daha sonra bölge Perslerden İskender’e, Selçuklulardan Osmanlılara birçok uygarlığın eline geçti. Ama bu uygarlıklar Pamfilya’nın aksine kıyıda uygarlık kurmak yerine iç kesimlere, Manavgat’ın bulunduğu kısımlara yerleştirler. O yüzden günümüzde Side’de bu uygarlıklardan kalma tarihi eser bulunmuyor. Elbette doğal olanaklar fazlasıyla tatmin edici.

Side’de gezilecek yerler arasında yukarıda da bahsettiğimiz, antik Pamfilya uygarlığına yıllarca başkentlik etmiş olan Pamfilya uygarlığı bulunuyor. Side’de plajlarıyla ünlü mevkiiler de bulunuyor. Sorgun ve Kumköy, Side’nin otel yoğunluğuna sahip yerlerinden. Otel yoğunluğu çok olan yerlerden biri de Titreyengöl.

Titreyengöl, doğa tutkunlarının favori adreslerinden biri. Sayısız bitki ve hayvanın bulunduğu ormanlık bir alanda yer alan Titreyengöl adını rüzgarda hafif hafif titremesinden alıyor. Tertemiz havası ve huzur veren atmosferiyle tatil planlarınıza gönül rahatlığıyla katabilirsiniz.

Side’ye gelmişken görmeden gidilmemesi gereken bir yer de Manavgat. Minibüslerle kolay ve kısa sürede ulaşabileceğiniz Manavgat da doğal güzellikleriyle büyülüyor. Manavgat Irmağı, Manavgat Şelalesi ve Manavgat Barajı’nın etrafında da sayısız bitkiyle sayısız hayvan yaşam alanı buluyor. Şelalenin buz gibi sularına ayaklarınızı soktuğunuzda yorgunluk ve stresinizden eser kalmayacak.

Side erken rezervasyon döneminde oldukça avantajlı fırsatlar bekliyor. Tatil.com erken rezervasyon indirimleri sadece Side’de değil Türkiye’de aklınıza gelen her tatil merkezinde sizi bekliyor.

İsterseniz Tatil.com sitemizden online rezervasyon yaptırabilir, isterseniz müşteri hizmetlerimizden yardım alabilirsiniz.

Oteller dolmadan tatilinizi planlayın, sonra keyifle geri sayıma başlayın!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir