Şimdi Karadenizde Olmak Vardı

Şarkılarıyla, türküleriyle, fıkralara konu olan denizi gibi dalgalı insanlarıyla, en çok da yeşilin her tonunu bünyesinde barındıran doğasıyla şimdi Karadenizde olmak vardı…

Baharın gelişiyle birlikte doğanın canlanışına tanık olabileceğiniz en iyi yer olan Karadeniz’de doğayla içi içe bir kültür turunun şimdi tam zamanı! Batısından doğusuna her adımda başka bir güzelliğini misafirlerine sunan Karadeniz’i keşfetmek için geç kalmayın!

Karadeniz Turları sayfasından seçeceğiniz bir tur ile Karadeniz bölgesinin hem doğal güzelliklerini hem de kültürel değerlerini bir arada keşfetme fırsatı bulabilirsiniz.

Amasya, Tokat, Ordu, Gümüşhane, Zigana, Trabzon, Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası, Hopa, Borçka, Batum, Rize, Uzungöl, Demirkapı Yaylası, Giresun, Samsun, Sinop, Kastamonu, Safranbolu, Yörükköy ve Amasra’yı kolaylıkla keşfetmenizi sağlayacak Uzun Karadeniz ve Batum Turu ile Karadeniz’in tamamını keşfedebilirsiniz.

Tur Programı:
Her hafta Cuma günü akşamları hareketli olarak başlayan tur; 7 gece konaklamalı ve 8 gece 9 gün uzunluğunda sürmektedir. İstanbul, İzmit ve Ankara’da misafirlerin toplanması ile başlayan tur Amasya’ya varış ile gezi programına başlamaktadır. Amasya’da Ferhat ile Şirin efsanesine konu olan su kanalları, Amasya Arkeoloji ve Mumya Müzesi, 2. Bayezid Külliyesi, Kral Kaya Mezarları, Amasya Kalesi, Yalıboyu Evleri, Şehzadeler Parkı, Mağdenus, Alçak ve Hükümet köprüleri, Hazeranlar Konağı ve Saat Kulesi’ni kısaca gördükten sonra Tokat’ta Sulu Sokak, Yağıbasan Medresesi, Deveciler Hanı, Tokat Ulu Camii, Mevlevihane Vakıf Müzesi ve Latifoğlu Konağı görüldükten sonra akşam yemeği için konaklama yapılacak otele gidilir.

Bir sonraki gün Ordu’da teleferik ile Boztepe’ye çıkıp fotoğraf ve kahve molası verildikten sonra Giresun Kalesi’ni ve Karadeniz’in tek kalesi olan Giresun Adası’nı panoramik olarak görülür. Sonra Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki damlataş mağaralarının en iyi örneklerinden olan 256 metre uzunluğundaki Karaca Mağarası’nı gezdikten sonra pestil ve köme alışverişi yapılır ve sonrasında Hamsiköy Sütlacı yenilir. Daha sonra akşam yemeği ve konaklama için otele gidilir.

Ertesi gün kahvaltının ardından Trabzon’a doğru yola çıkılır ve Trabzon’da Hamsiköy, Maçka, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camii, Sürmene ve Fırtına Vadisi gezilir. Ekstra ücretli olarak Zilkale Turu veya Rafting Turu’na katılabilirsiniz. Bu turların ardından Ayder Yaylası’nda Gelin Tülü Şelalesi, Kalegon, Aşağı Ambarlık ve Yukarı Ambarlık gezilir. Daha sonra akşam yemeği ve konaklama için otele gidilecektir.

Bir sonraki gün otelde alınan kahvaltının ardından Artvin’in Borçka ilçesine gidilir. Dileyen misafirlerin ekstra ücretli olarak katılacakları Karagöl Turu’nda Karagöl çevresindeki doğal güzellikler görülecektir. Sonrasında Sarp sınır kapısından Batum’a giriş yapılır. Giriş esnasında resimli ve TC kimlik numaralı nüfus cuzdanınızın veya pasaportunuzun yanınızda hazır olarak bulunması gerekmektedir. Bunun dışındaki belgeler ile giriş-çıkış yapılamamaktadır. Batum’da Aziz Mathias’ın anıt mezarının bulunduğu Gonio (Asparos) Kalesi panaromik olarak görülür. Daha sonra Çoruh Nehri’nin denizle buluşmadan önce geçtiği köprüden geçip Batum’da Meryem Ana Katedrali dışarıdan görülür. Aziz Nicolaos Ortodoks Kilisesi, Piazza Meydanı, Tiyatro Meydanı, Tiyatro Binası, Poseidon Heykeli, Avrupa Meydanı, Astronomik Saat, Medea Heykeli, Batum Bulvarı ve T.C. Batum Başkonsolosluk Binası Batum’da görülecek olana yerlerdendir. Daha sonra Sarp Sınır Kapısı aracılığı ile ülkemize dönüş yapılır.

Gezinin altıncı gününe denk gelen günde otelde alınan sabah kahvaltısının ardından Rize’ye doğru yola çıkılır. Of, Çaykara, Taşkıran güzergahında Solaklı Deresi ve vadisi boyunca ilerlenilir ve heyelan sonucu kayan kayalıkların vadi önünü kapatmasıyla oluşmuş bir set gölü olan Uzungöl’e varılır. Burada 2 farklı ekstra ücretli turdan dilediğinize katılabilirsiniz. Bu turlardan Lustra – Garester Yayla Turu veya Haldizen Deresi – Demirkapı Yaylası – Yayla Evi Turuna katılabilirsiniz. Daha sonra verilecek yemek ve alışveriş molasından sonra akşam yemeği ve konaklama için otele gidilecektir.

Ertesi gün sabah kahvaltısı sonrasında konaklama yapılan otelden ayrılınır ve ekstra ücretli olan Giresun Adası Turu için Giresun Limanı’na varılır. Karadeniz’in tek adası olan Giresun Adası’na yapılacak tekne turundan sonra Kuzalan Tabiat Parkında Kuzalan Şelaleleri, Mavigöl, travertenler ve heybetli anıt ağaçları keşfedebilirsiniz. Öğle yemeğinin ardından Samsun’a doğru yola çıkılır.

Turun sekizinci gününde milli mücadelenin başladığı Samsun’a ulaşılır. Milli Mücadele Parkı, Bandırma Vapuru, Samsun Belediye Parkı, Samsun’un simgesi olan Atatürk Onur Anıtı, Atatürk’ün Samsun’a çıktığında konakladığı otel Mantika Palas(bugünkü adıyla Gazi Müzesi), İlk Adım Anıtı, görüldükten sonra Sinop’a doğru yola çıkılır. Yolda Amazon Savaş Kadını Heykeli’nde fotoğraf molası verilir. Bafra ve Gerze ilçesini gördükten sonra Sinop’a ulaşılır. Sinop’ta Deveci Deresi Vadisi, Hamsilos Koyu, Sinop Kalesi ve Eski Sinop Cezaevi gezildikten sonra konaklama için Kastamonu’ya doğru yola çıkılır.

Turun dokuzuncu ve son gününde sabah kahvaltısının ardından Hükümet Konağı, Şerife Bacı Anıtı, Nasrullah Meydanı, Kastamonu Kalesi ve Saat Kulesi gezilerinin ardından Amasra’ya gidilir. Amasra’da Kemere Köprüsü, Kilise Camii ve Çekiciler Çarşısı görüldükten sonra misafirler alındıkları yerlere bırakılmak üzere dönüş yoluna çıkılır.

Bu dokuz günlük dolu dolu tur esnasında konaklama için konforlu Karadeniz Bölgesi Otelleri seçilir.

Yeşilin her bir tonunu ayrı ayrı bulabileceğiniz ülkemizin ve hatta dünyanın az sayıdaki doğal güzelliklerinden biri olmaya aday Karadeniz Bölgesi’ni keşfetme imkanını kaçırmayın!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir