Sıra Dışı Bir Yüzme Deneyimi: Antik Havuz

Bir havuz düşünün ki 2 bin yıldan beri var olsun… İçerisinde Antik Çağ’da inşa edilen yapıların sütunları, mermerleri bulunsun… Son derece şifalı termal su ile dolu olsun ve ülkemizde yer alsın! Kulağa hoş geliyor değil mi? Gelin şimdi bu efsanevi havuza doğru bir yolculuğa çıkalım ve kendisini daha yakından tanıyalım…

Hierapolis Antik Havuzu, Pamukkale Travertenleri’nin hemen yukarısında yer almaktadır. Roma Dönemi’nde bu bölgede kurulmuş olan Hierapolis Antik Kenti içerisinde bulunan havuz; Milattan Sonra 60 yılında yaşanan bir depremde agoranın yıkılmasıyla oluşan geniş çukurun içine sütunların devrilmesi ve içine termal suyun dolmasıyla oluşmuştur.

Antik Havuz’un içerisine dolan termal suyun kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir hastalıkları, damar hastalıkları ve mide spazmlarına iyi geldiği bilinmektedir. Öyle ki dünyanın çeşitli yerlerinden turistler bu havuzda yüzmek için Pamukkale’ye gelmektedir. Hatta vaktiyle Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın bile bu havuzda yüzdüğü rivayet edilir ve bu sebeple havuz Kleopatra Havuzu olarak da anılır.

Antik Havuz’a gidebilmek için öncelikle UNESCO koruması altında olan ve aynı zamanda Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti’ne giriş yapmak gerekiyor. (Buraya girişler 2016 yılı için kişi başı 35 TL olarak ücretlendirilmiştir.) Ardından Antik Havuz’da yüzebilmek için tekrar bir ücret talep ediliyor ki bu da 2016 yılı için 32 TL olarak belirlenmiştir. Eğer müzekartınız varsa Antik Kent’e ücretsiz giriş yapabilir ancak Antik Havuz’da yüzemezsiniz. Bunun için yüzme bedelini ödemeniz gerekmektedir. Havuzda yüzmek istemeyip yalnızca fotoğraf çekmek isteyenler için ise hiçbir ücret alınmıyor. Ayrıca 0 – 6 yaş arası çocuklar için de ücret talep edilmezken 7 – 12 yaş arası çocuklar için giriş ücreti 13 TL’dir.

Antik Kent ve havuz haftanın her günü ziyarete açık oluyor. Yaz – kış fark etmeksizin saat 08:00’de açılan Antik Kent Nisan – Ekim arası dönemde 21:00’de, Kasım-Mart arası dönemde ise 17:00’de kapanmaktadır.

Son olarak suyun kalitesini bozmamak için havuza girişlerde güneş kremi ve türevleri kullanmanın yasak olduğunu ve havuz içerisinde mermerler olduğu için ayağınızı kesmemek adına dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatalım.

Bu güzel ve eşsiz havuzda yüzmek dünyanın en sıra dışı deneyimlerinden biri diye düşünüyoruz ve bizler “Ölmeden Önce Yapılacaklar Listesi”ne ekliyoruz, ya siz?

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir