Spor ve Tatil Bir Arada: Runatolia

Tatil Anlayışınıza Yeni Bir Soluk Getirmeye Ne Dersiniz?
Tatil deyince herkesin aklına ilk gelen şey, deniz, kum, güneş üçlüsü iken size kocaman bir yenilik sunuyoruz! Artık tatil, günler boyu şezlonga uzanıp güneşlenmek değil aksine yürümek, koşmak kısacası hareket etmek demek! Artık Antalya otelleri sadece denizde güneşlenmek için dolup taşmıyor. Nasıl mı? Şöyle açıklayalım:

Runatolia
Bilindiği gibi spor yapmanın vücudumuz ve sağlığımız için faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Üstelik 9-6 mesaili, masa başı çalışanlarımızın günlük hareketleri oldukça sınırlı. Çoğu insan hareket etmeye dahi pek vakit ayıramıyor. Bu nedenle de beyaz yakalılarımız sağlık sorunlarından kurtulamıyor! İşte bu yüzden artık bu klişelerden vazgeçmenin vakti! Spor yapmak, işkence değil aksine bir zevk haline geldi. Sokaklarda fark edeceğiniz gibi, artık birçok şehirde pek çok koşu grubu kuruldu. Aynı sizler gibi mesaili çalışan insanlar, “comfort-zone”larından çıkarak akşamları bir araya gelerek, belirledikleri mesafe boyunca koşuyorlar. Üstelik spor yapmanın yanında yeni insanlarla tanışarak sosyalleşme ihtiyaçlarını da gideriyorlar. Yeni insanlarla tanışarak, yeni dostluklar edinerek ve birlikte koşarak yepyeni bir arkadaşlığın kapısını aralıyorlar. Genel olarak koşmak, herkesin korktuğu bir aktiviteyken, herkesin güle oynaya ve büyük bir istekle gittiği bir aktiviteye dönüşüyor. Çünkü bu tamamen amatör koşu gruplarında, yardımlaşma içgüdüsü fazlaca gelişmiş durumda. Kimse kimseyi arkada bırakıp da, önden önden koşma peşinde değil. Herkes sadece sporunu yapmak ve her şeyden önce eğlenmek, stres atmak için orada! Amatör koşucular deneyimlerini, kendilerinden daha yeni olanlara aktararak, onların da hızlıca gelişmeleri için katkıda bulunuyor ve böylece herkes birlikte gelişiyor.
“Peki bu koşu gruplarının tatille ilgisi nedir?” diye sorarsanız hemen anlatıyoruz!
Tüm kış boyu yürüdünüz, koştunuz, eğlendiniz, belli bir seviyeye ulaştınız. Sonrasında bu gayreti taçlandırmayı istemez misiniz? Ülkemizde bunu gerçekleştirmeniz için düzenlenen pek çok koşu yarışı var. Bu yarışların en önemlilerinden biri olan uluslararası Runatolia, Antalya’da düzenleniyor. İlk olarak 2006 yılında kış turizmine katkıda bulunmak için 850 koşucunun katılımıyla gerçekleşen yarış bu sene 5 Mart Pazar günü 12. Kez düzenlenecek ve 8.000 koşucuyu ağırlayacak!
Hem profesyonel, hem de amatör sporseverlerin katılacağı bu yarışta 3 kategori bulunmakta; 10 km (şirketler koşusu), 21 km (yarı maraton) ve 42 km (maraton). 10 km kategorisindeki koşucular, kesinlikle şehir merkezinin tadına varacaklar! Şehir merkezini koşarak tanımış olacaklar. Uzun mesafe koşucularının vazgeçilmezi olan yarı maraton parkurunda koşucuları, muhteşem bir deniz manzarası bekliyor. Maraton koşucuları ise, neredeyse tüm Antalya’yı koşarak keşfetmiş olma ayrıcalığına sahip olacaklar. Sonuç olarak hangi kategoride olursanız olun, Antalya’nın bir başka yönünü muhteşem bir atmosfer içerisinde keşfedeceğiniz kesin.
Parkur boyunca, yürüyenler, koşanlar, bebeğini/çocuğunu bu atmosferden mahrum bırakmak istemeyenler, Adım Adım gibi yardım amaçlı koşan grup üyeleri ve engelli sporseverlerin yardımlaşması, tekerlekli sandalyelilerin desteklenmesi, size motivasyon veren muhteşem orkestra, su ve muz istasyonları… Tüm parkur boyunca sıkılmanıza, yorulmanıza asla imkan olmayacak ve yolun nasıl bittiğini anlamayacaksınız. Üstelik uluslararası bir etkinlik olması dolayısıyla birbirinden değerli profesyonel sporcunun da koştuğu bir etkinlikten katılım madalyası almış olacaksınız! Tabii bir de, tüm bunların yanında denize girmeyi, otelde sefa yapmayı hak etmiş olacaksınız! Hem klasik tatil anlayışından bir adım öteye gitmiş olacak, hem de dostlarınızla, eşinizle, sevgilinizle unutamayacağınız anılar biriktirmiş olacaksınız.

Runatolia İçin Otel Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Lokasyon Seçimi: Runatolia için, isterseniz yarış başlangıcına yakın bir otel seçebilir, isterseniz de şehir merkezinde bir otel tercih edebilirsiniz. İkisinin de farklı avantajları mevcut. Örneğin, yarış alanına yakın bir otel seçerseniz, sabah vakti starta yürüyerek gidebilir ulaşım konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız. Ancak yarıştan önceki yada sonraki günlerde, Antalya şehir merkezinde olmak, alışveriş yapmak, barlarda eğlenmek isterseniz, şehir merkezinde bulunan bir otel seçmek daha mantıklı olacaktır. O nedenle, otel seçimi kişisel önceliklere göre yapılmalıdır.
  2. Otelin Özellikleri: Yarıştan önce, son bir antrenman yada jogging yapmak isterseniz ve otelinizde spor salonunun olması sizin için büyük bir avantaj olacaktır. Belki dışarıda koşmak istemezseniz yada bir kuvvet antremanına ihtiyacınız olduğunu düşünürseniz, fitness salonu kesinlikle kurtarıcınız olacaktır.
  3. Havuz: Tatil denince yüzme fikri akla ilk gelenlerden olduğu için, bununla ilgili de bir önlem almakta fayda var. Ne de olsa, Antalya’ya kadar gitmişken bir yüzme sefası yapmak isteyebilirsiniz. Deniz yerine havuzu tercih edenlerdenseniz, otelde havuz olup olmadığına mutlaka bakın! Yüzme isteğinizi denizde dindireceğinizden eminseniz, bu seçeneği atlayabilirsiniz.
  4. Sabah Kahvaltısı: Sabah yarışa gitmeden önce, az yiyenlerden de olsanız, çok yiyenlerden de olsanız bir şey yemek isteyeceğiniz kesin! O nedenle, yarış saatinden en iki saat önce kahve, muz, yumurta gibi yemek ya da içmek isteyeceğiniz şeyleri otelden temin edebileceğinizden emin olun. Genel olarak kahvaltı saatleri o kadar erken olmasa da yarış dönemine özel sizler için bir ufak değişiklik yapılıp yapılamayacağını mutlaka sorun.

Artık koşu öncesinde, sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmek isteyebileceğinize dair her şeyi biliyorsunuz! Tek yapmanız gereken, spor tatili için ilk adımı atmak!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir