Tatil Sonrası Sendromunu Atlatmanın 5 Yolu

Bir yıl boyunca hayalini kurduğumuz tatil günleri geliyor, keyifle yaşanıyor ve ne yazık ki her güzel şey gibi çabuk bitiyor. O keyifli tatil günlerinden geriye ise unutulmaz anılar, mutlu kareler ve bir de “duvara toslama” hissi kalıyor… 🙂 Her şeyin tam da istediğimiz gibi olduğu tatil günlerinden sonra olağan hayatımıza devam ederken yaşadığımız bu hissi uzmanlar “tatil sonrası sendromu” olarak adlandırıyor. Şimdi gelin birlikte, bu sendromu yenmenin yollarına bir göz atalım…

1. Tatilden Bir Gün Önce Dönün

Tatilden pazar günü dönüp, pazartesi işe başlarsanız bu hızlı geçiş yaşadığınız tatil sonrası sendromunu daha çok tetikleyecektir. Dolayısıyla tatilden gündelik hayata yumuşak bir geçiş yapmak daha iyi olacaktır. Böylece hem yol yorgunluğunuzu üzerinizden atabilir hem de zihninizi iş için hazırlayabilirsiniz.

2. Döner Dönmez Ev İşleri Yapmayın

Bir gün önce deniz kenarında uzanıp güneşin tadını çıkarırken bir gün sonra elinizde toz beziyle dolaşırsanız kendi elinizle sendromu davet etmiş olursunuz. Ayağınızın tozuyla ev işi yapmaya başlamanın ne anlamı var ki zaten… Alışmak için kendinize biraz süre tanıyın. Ayrıca tatile dinlenmek ve kendinizi motive etmek için çıktığınızı unutmayın… Enerjinizi daha ilk günden harcamayın.

3. İşe Çarşamba Günü Başlayın

Eğer çalıştığınız yerin koşulları müsade ederse tatile hafta ortasından çıkın ve yine tatilinizi hafta ortası bitirin. Çarşamba günü işe başlamak, haftanın kolay geçmesinde size inanılmaz kolaylık sağlayacaktır. Psikolojik olarak yanızca 3 gün çalışacağınızı düşünmek sizi rahatlatacak ve tatil sonrası sendromunuzu hafifletecektir.

4. İşe En Şık Halinizle Gidin

Tatil dönüşünden sonraki ilk gününüzde işe en şık halinizle gidin. Bu kendinize güvenmenize yardımcı olacak ve sizi motive edecektir. Ayrıca, hali hazırda bronzlaşmışken, en şık halinizle iş arkadaşlarınızın karşısına çıkmanız gelecek iltifatların sayısını artıracak ve moralinizi yüksek tutmanıza yardımcı olacaktır.

5. Kendinize Vakit Ayırın

Tatil dönüşünde kendinizi ev ve iş arasında geçen o kısır döngüye sokmayın, kendinize vakit ayırın. Kısa akşam yürüyüşlerine çıkın; eşinizle, sevgilinizle ya da en yakın arkadaşınızla dışarıda buluşup keyif alacağınız aktiviteler yapın. Böylece yaşamınızı monotonluktan kurtarıp, renklendirebilir ve tatilin etkilerini uzun süre sürdürebilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir