Tatilcileri Tatilden Soğutacak 5 Durum

Modern kent insanı için gittikçe çok daha önemi bir hale gelmeye başlayan tatil yapma ihtiyacı, doğaya dönmenin ve kendini dinlemenin de bir anahtarı haline gelmiş durumda. Hepimiz çalışma hayatının zor, monoton ve yoğun koşullarına, bir hafta için kaçabileceğimiz bir tatil hayaliyle katlanmaya çalışıyoruz. İnsan psikolojisi üzerinde yıldırıcı etkisi olan monotonluğu aşmanın ve yoğun iş karmaşasından uzaklaşmanın en iyi yolu yılda en az bir kez tatile çıkmak!

İş yerinden izinler ayarlanıp, programlar yapılıp yola düşüldükten sonra her şeyin sorunsuz olması tatilciler açısından oldukça önemlidir. Çünkü tüm yıl kurulan hayallerin ufak bir dikkatsizlikle çöp olmasını kimse istemez. Bu nedenle her şey kusursuz ve planlı olmalıdır. Ancak bazen ne kadar dikkatli, özenli ve kusursuz planlar yapılırsa yapılsın tatil boyunca bir takım aksilikler kaçınılmaz olabiliyor. Bu durumda tatilden, tatile çıkmış olmaktan ve evimizden uzak düşmekten soğuyabiliyoruz. İşte tatilcileri canından bezdiren durumlar;

1. Dikkatli Olunmadığında İlerleyen Güneş Yanığı

Yazın tatile çıkmanın en güzel yanı sıcacık güneşe uzanıp bronzlaştıktan sonra masmavi sularda serinleyeceğimizi bilmektir. Hepimizin hayalini kurduğu tatilde güneşlenmek, baş köşede yer alan aktivitelerden biridir. Ancak özellikle tatilin ilk gününün verdiği coşkuyla çok fazla güneşe maruz kalma sonucunda ciltte ciddi güneş yanıkları oluşabilir. Özellikle açık tenli insanların aşırı güneş ışınına maruz kalması sonucunda olan güneş yanığı, hasarlı bölgeden ateş çıkıyormuş gibi bir his verir. Bu ağrı ve hissiyat insanı çaresizliğe iter ve tatilin kalan günlerini mahvedebilir. Bu nedenle güneşlenirken dikkatli olmalı, gerekli güneşten koruyucuları kullandıktan sonra güneşlenmeli ve bunu da dozunda yapmalıyız.

2.Sakin Bir Tatil Hayal Ederken Yoğun Bir Kalabalığın Tatil Bölgesine Dadanması

Yoğun şehir karmaşasından kaçıp huzur bulmak için çıktığınız tatil bölgesine kalabalık bir grubun gelmesi, sizi tatilden soğutan bir başka durum olabilir. Özellikle denize girerken yoğun kalabalık sesi, tatilde huzur bulmanızı engelleyebilir. Bu nedenle gideceğiniz bölgeyi iyice araştırmanız ve yoğun olmayan bir zaman diliminde tatilinizi planlamanızı öneririz.

3. Tatil Yerinde Havanın Aniden Değişmesi

Yazın ortasında planladığınız tatilin hava şartları yüzünden mahvolması çok mümkün olmasa da hepimizin bildiği gibi küresel ısınmanın olumsuz etkileri bazen kendini gösterebiliyor. Hal böyle olunca özellikle yazın başı ya da sonunda tatile çıkan kişiler, olumsuz hava şartlarının etkisinde kalabiliyor. Bu nedenle tatile çıkmak için en uygun zaman tam da bu günler!

4. Bütün Kış Verilen Kiloları Tatilde Almak

Tüm kış yapılan diyetler, hep o bikini üstümüzde güzel dursun diye! Peki tatil sırasında yediklerimiz ne olacak? Özellikle açık büfe hizmet veren bir otele gidiyorsak, yemenin dozunu kaçırıp +5 kiloyla geri dönebiliriz. Bu düşünce bile tatil sırasında kendimizi strese sokmamıza neden olabilir. Dolayısıyla kararında yemeli; sağlıklı bir tatil geçirmeye özen göstermeliyiz.

5. Tatile Çıkılan Kişinin Uyumsuz Olduğunu Tatilde Fark Etmek

Tatile çıktığınız kişileri doğru seçmeniz de tatil sürecinde oldukça önemli… Özellikle uyum sağlama konusunda emin olamadığınız kişilerle tatile çıkmak isteyeceğiniz konusunda şüpheliyiz. Bu tanıma süreci size tatil sırasındaki birçok anı zehir edebilir. Siz aktivitelere katılmak isterken o miskin miskin uyumak isteyebilir. Dolayısıyla birçok anı kafa dengi olmayan biriyle tatile çıkmış olmanın verdiği huzursuzluğu düşünerek geçirebilirsiniz.

Bütün bir yıl planladığınız, hayalini kurduğunuz tatilinizin mahvolmaması için aslında her şey elinizde… Doğru planlamalar yapıp doğru adımlar atarak birçok sorunun önüne geçebilirsiniz. Bunun dışında elinizde olmayan aksilikleri de göz ardı ederseniz, kimse sizi tatilden soğutamaz:)

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir