Tatili Uzaklarda Aramayanların Adresi: Kartepe Otelleri

Türkiye’deki sayısız kayak merkezinden biri de Kartepe Kayak Merkezi. Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken gibi kayak merkezlerinden daha genç bir kayak merkezi olmasına rağmen kısa zamanda onlara yetişmeyi başardı. Şimdilerde Uludağ Kayak Merkezi’nin Marmara Bölgesi’ndeki rakibi. Tatil.com Kartepe otelleri, diğer kayak merkezlerini aratmayan lüks ve konforlu tesisler. Hem de size çok yakın!

Kartepe, Kocaeli ilinin bir ilçesidir. Bu ilçe, Marmara Bölgesi’nin en yüksek üçüncü dağı olan Kartepe Dağı’na ev sahipliği yapar. Kartepe Dağı, Samanlı Dağlarının en yüksek noktasıdır ve zirvesi 1699 metredir. Dağda maki ve orman örtüsü görülür. Kestane, fındık ve meşe ağaçlarına sık rastlanır. Az nüfuslu ormanlık alanda birkaç yüzyıllık köylere rastlamak mümkün. Ama dağın en yoğun nüfuslu bölgesi etekleridir. Burada zeytin ve çeşit çeşit meyve yetiştirilir. Yaz aylarında Kartepe’nin zirvesi, ormanları ve Kuzu Yaylası muhteşem bir yayla turizmi alanıdır. Yemyeşil ormanlar, tertemiz havasıyla kaçırılmayacak bir yerdir. Kartepe üzerinde küçük göller vardır ve buralarda çok özel bir alabalık türü bulunmaktadır. Kışları karla kaplanan dağ, kış turizminin yeni gözdesidir.

Ekonomik kayak otelleri kış aylarında keyifli tatilin anahtarı. Kayak merkezlerinin içinde veya yakınlarında kurulmuş olan bu oteller, ister zincir otellerin bir üyesi olsun ister butik oteller olsun, kayak öncesinde, sırasında ve sonrasında ihtiyaç duyacağınız bütün ayrıntılar ve daha fazlasını sizlere sunuyor. Kayak ekipmanlarından kayak derslerine kadar her şey…

Kısa süreli tatillerin adresi Maşukiye de Kocaeli Kartepe’de bulunmaktadır. Kartepe yoluna sapmadan devam ettiğinizde aracınızla rahatça erişebileceğiniz bir istikamettir. Öyle bir yer düşünün ki yemyeşil ağaçlar içinde güldür güldür akan suların kenarında bir yer… Leziz alabalıklar tadabileceğiniz, doğayla iç içe tesisler… Hafta sonu kaçamaklarınız için kaçırılmayacak bir yer Maşukiye.

Kocaeli otelleri hem şehir otelleri hem de haftasonu otelleri olarak ideal otellerdir. Kocaeli, Marmara Bölgesi’nden sonraki en büyük üçüncü şehir, dolayısıyla ihtiyacınız olan her şeye şehirde ulaşabileceksiniz. Kocaeli ulaşımı da geliştiği için dilediğinizde Kartepe ve Maşukiye’ye, dilediğinizde başka illere rahatça seyahat edebileceksiniz. Kocaeli, eski şehir merkezinin adıyla İzmit sanayinin geliştiği bir yer olmasının yanı sıra çok güzel bir doğaya da sahiptir. Kıyılarda Karadeniz iklimi görülürken iç kesimlerde daha sert bir kara iklimi görülür.

İstediğiniz oteli ayırtmak çok kolay. Tatil.com websitesinden online olarak rezervasyon yaptırabileceğiniz gibi Müşteri Hizmetlerimizden de istediğiniz otelde yer ayırtabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir