Toplaşıp Datça'ya Gitmek İçin 10 Neden

Muğla’nın küçük ve şirin bir ilçesi olan Datça’ya yaz aylarında genellikle mavi denizinden faydalanmak amacıyla gidilir. Diğer mevsimlerde de tatil amaçlı misafirlerini ağırlayan Datça’da bir kaç gün geçirdikten sonra gezilecek yerleri, doğanın güzelliğini, sunulan imkan ve olanakları görünce insanlar buradan ayrılmak istemezler. Kimileri yerleşmenin, kimileri ara ara kaçacakları bir  yer kiralamanın, kimileri de tatil bitmeden arkadaşlarıyla toplaşıp gelmenin yollarını arar. Gezmeyi dolaşmayı ve özellikle tatil yapmayı temiz hava, yemyeşil doğa ve masmavi deniz eşliğinde bir yarımadada geçirmekten hoşlananların zamanla uğrak mekanı haline gelen Datça’ya akmak için bazı nedenler sıraladık. Eğer bu sene için tatilinizi hala planlamadıysanız, sevdiklerinizle doldu dolu bir Datça gezisi planlayabilirsiniz.

1. Hareketli Gece Hayatı

Datça’nın gündüzleri kadar akşamları da dolu dolu geçiyor. Renkli bir gece hayatına sahip olan Datça’da her türlü zevke uygun müzik alternatiflerinin olduğu mekanlar bulmak mümkün.  Bu mekanlarda doyasıya eğlenebilir, arkadaşlarınızla farklı müzik alternatifleriyle tanışabileceğiniz mekanlarda zaman geçirebilirsiniz.

2. 3B Lezzeti

Datça’da Bal, balık ve Badem oldukça ünlüdür.  Lezzetleri ve doğal yetişme alanı olan Datça’da bu ürünlere yönelim oldukça yoğundur. Arkadaşlarınızla birlikte bu meşhur 3B lezzeti deneyimlerini birlikte yaşayabilirsiniz. Sonuçta her ürün asıl yerinden yenmelidir.

3. Tekne Turları

Datça’da her gün her saat bulabileceğiniz tekne turları bulunmaktadır. Bunlar bu şirin yarımada civarındaki koyları tanıtan, zaman zaman mola verip koylarda yüzme imkanı tanıyan turlardır. Bu turlarda unutamayacağınız zamanlar geçirebilir, doyasıya eğlenebilirsiniz.

4. Samimi ve Güler yüzlü Yöre Halkı

Datça yöresinin insanı samimi ve sıcak olduğu için bu yörenin esnafıyla, teyzeleriyle ve yolda karşılaştığınız çocuklarıyla çok iyi anlaşmanız olasıdır. Özellikle yaşlı olanlardan dinleyeceğiniz epey hikaye olacaktır.

5. Ünlü Şair Can Yücel’in Evi

Dünyaya bir şairin gözünden bakmak her zaman elde edilebilecek bir avantaj değildir. Bu ancak, onun şiirlerini okurken odaklanmayı, şiirlerinde geçen yerlerde dolaşmayı ya da  günlerini geçirdiği evine uğramayı gerektirir. İşte Datça’da bu ünlü şairin kişisel eşyalarını ve kütüphanesini gezebileceğiniz bir evde bulunma imkanı yaşayacaksınız.

6. Yöre Halkının Kurduğu pazarda Alışveriş İmkanı

Datça’da bir çok yerli pazar kuruluyor. Ancak Cumartesileri kurulan pazar, tatilcilerin büyük ilgisini topluyor. Bu pazarda yöresel tatları ve yöre halkının el emeği göz nuru el işi oyalarını ve kilimlerini bulabilirsiniz.

7. Muhteşem Tarihi Yel Değirmenleri Manzarası

Datça’ya kadar gidip yel değirmenlerini görmemek olmaz! Toplamda 6 adet olan değirmenler Datça’ya 8 km uzaklıkta bulunuyor. İlk değirmen restore edilerek restaurant olarak kullanılmaya başlandı. Bazı değirmenler ise ev olarak kullanılırken bazıları da bakımsız kalmış durumda.  Ama her yönüyle yeşillikler içindeki bu değirmenleri görmeden Datça’dan ayrılmak olmaz.

8.Temiz Hava Bol Güneş

Datça, ünlü koylara ve büklere sahip doğal güzelliklerle dolu bir yerdir. Kızılbük , Ovabükü, ve Hayıtbükü’nün yanı sıra; Kargı ve Bencik Koyları gezip görmeniz gereken noktalardan bazılarıdır. Bu alanlar geçmişten bu güne doğal güzelliğini koruyarak gelmiş ve mavi bayrak ödüllüdür. Buralarda temiz hava, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilir, arkadaşlarınızla birlikte dolu dolu anılar biriktirebilirsiniz.

9. Knidos Antik Kenti

Knidos Antik Kenti, Datça’da yaşamış olan Dorlar tarafından kurulmuş olan tarihi bir yerdir. Datça’ya gidip de bu tarihi atmosferi solumamak olmaz. Hatta sadece bu atmosferi solumak ve geçmişe yolculuk yapmak için bile hemen bavullar toplanıp yola çıkılabilir.

10. Oldukça Çeşitli Konaklama Avantajları

Datça’da kamp, otel ve pansiyon gibi çeşitli konaklama alternatifleri mevcuttur. Bir tatilden ne beklediğinize bağlı olarak bu konaklama alternatiflerinden birini seçip eğlenceli bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz. Şimdi bir WhatsApp grubu kurup arkadaşlarınızla Datça’ya tatil ayarlamanın tam zamanı!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir