Türkiye'den Instagram'a Renk Katacak 5 Yer

Çaykara Uzungöl

Senin için bu yaz Instagram’da ses getirecek, takipçilerinin merakla paylaşımlarını stolklayacağı 5 yeri sıraladık. Kimisi yeşile doyuracak, kimisi sonsuz huzuru yaşatacak hatta mutluluğun fotoğrafını bile çekebilirsin. Hazırsan başlayalım…

1)Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi’nde mutluluğun fotoğrafını çekebilirsin. Eşi benzeri bulunmayan, masmavi denizin çevrelediği bir vadi, dik kayalıklarla izole olmuş bir doğa harikası adeta. Adını birçok kelebek türünün yaşam alanı olmasından alıyor. Konaklama için kamp ya da Kabak Koyu/ Faralya tarafında bungalov, pansiyon veya otel tercih edebilirsin. Fethiye otellerinde keyifli bir tatilin günlük kaçamağını Kelebekler Vadisi’nde de değerlendirebilirsin.

2)Bozcaada

Yunan mitolojisinde Tenedos olarak bilinen, 16.yüzyılda Piri Reis’in haritalarıyla Bozcaada ismini alan ada günümüzde oldukça popüler olmuştur.  “Okullar kapanmadan, Temmuz – Ağustos sıcakları bastırmadan, bir yerlere kaçayım ama öyle çok da uzak olmasın” diyorsan Bozcaada baharı yaşamak, Instagramda’da yaza merhaba demek için biçilmiş kaftan!

3)Uzungöl

Uzungöl’de yeşile doyacaksın! Profilini Karadeniz’in yemyeşil doğasıyla renklendireceğin, her anı fotoğraflama hissi uyandıracak adresin Uzungöl.  Vadiden gelen berrak sularla oluşmuş olan göl, doğayla eşsiz uyum içerisideki ahşap evlerle büyüleyici bir etkiye sahip. Kaostan, gürültüden bunaldıysan bi’ mola ver ve Uzungöl’e git.

4)Datça

Popüleriteden uzak, sakin koyları, keşfedilmeyi bekleyen bükleri, badem ağaçları ve Can Yücel’in izlerini yaşamak için Datça’yı rotana eklemelisin. Baştan söyleyelim gitmeden önce çantana Can Yücel kitapları eklemeyi unutmamalısın. Huzur, bolca edebiyat ve kahve eşliğinde bir tatil için Datça’nın büklerine davetlisin.

5)Kaş

Likya Yolu ve Karia Yolu’nun kesişim noktasında olan Kaş, büyük bir tarihi mirsası barındırıyor. Antik kentleriyle tarihe yolculuk, doğa harikası yürüyüş rotaları ve plajlarıyla birçok maceraya atılabilirsin. Tarihi su altı şehirlerine dalış yapmak istersen Kaş’ın mavinin her tonuna sahip denizi seni bekliyor. Kaş’ta konaklama için ekonomik ve konforlu otelleri tercih edebilirsin.

Bunlara da göz atın...

7 Yorum

  • EVRİM , Mayıs 17, 2023

    Emeğinize sağlık, bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

  • İBRAHİM , Mayıs 17, 2023

    Çok işime yaradı bende bunu nasıl yapacağımı araştırıyorum. Paylaşım için teşekkür ederim.

  • SERPİL , Mayıs 17, 2023

    Çok yararlı bir makale olmuş. Severek takip ediyorum. Teşekkür ederim.

  • MUHAMMED , Mayıs 24, 2023

    sitenizi takip ediyorum makaleler Faydalı bilgiler için teşekkürler

  • ALİ , Mayıs 26, 2023

    Bilgiler için teşekkür ederim işime son derece yaradı

  • YILMAZ , Mayıs 27, 2023

    hocam gayet açıklayıcı bir yazı olmuş elinize emeğinize sağlık.

  • ŞÜKRÜ , Mayıs 28, 2023

    Hocam Ellerinize Saglık Güzel Makale Olmuş Detaylı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir