Türkiye'nin Saklı Maldivleri: Salda Gölü

Akdeniz Bölgesinin Burdur ilinde yer alan Salda Gölü, turkuaz suyu ve bembeyaz kumsalıyla Türkiye’nin Maldivleri olarak anılıyor. Hindistan’ın güneyinde ve Sri Lanka’nın yaklaşık 750 kilometre Güneybatısında yer alan Maldiv Adalarına ulaşım birçoğumuz için zor bir ihtimal olarak kalmaktadır. Ancak artık ünlülerin ya da zengin çiftlerin uğrak mekanı haline gelen Maldivlerin fotoğraflarına bakıp iç geçirmenize gerek yok. Yanı başımızda güzelim Akdeniz Bölgemizde mis gibi Maldivlerimiz var.

Burdur’a bağlı Yeşilova ilçesinin 5 km batısında yer alan Salda Gölü, Türkiye’nin ikinci derin gölü olmakla birlikte Dünya’nın beşinci temiz gölü konumundadır. Gölün mavi tonunun güzelliği, anlatmakla ya da fotoğraftan bakmakla anlaşılacak gibi değil. Bu mavinin güzelliğini öyle gözünüzde canlandırmanıza imkan yok. Oraya gidip kenarında oturmak, masmavi suları ve bembeyaz kumlarını izlemeniz gerek. Mavinin bu kadar mavi, beyazın bu kadar beyaz olduğu başka bir yer görmek istiyorsanız ve Salda Gölü’nden sonra ikinci bir seçenek arıyorsanız o da  Maldivlerdir işte!

Sosyal medyadan bu göl kenarında bir paylaşım yaptığınızda kimsenin Maldivlerde olduğunuzdan şüphe duymayacağından emin olabilirsiniz. Göle bakıp bulutları seyredebileceğiniz başka bir yerde yüzme şansına erişemeyebilirsiniz.

Göle baktığınız zaman tabanı rahatlıkla görebileceğiniz bu tertemiz sularda kumsal da incecik beyaz kumdan oluşur. Kumları magnezyumlu kayaların parçalanması sonucu oluştuğu için güneş ışığında asla fazla ısınmıyor. Normal kumsallarda kuma bastığınızda ayağınız yanarken, Salda kumsalında gönül rahatlığı ile yürüyebilirsiniz.

Salda Gölü, korumaya alındığı için etrafında yapılaşmaya izin verilmemekte. Turizmin gelişmesi için iki tane kamp alanı düzenlenmiş ve burada günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız her şey mevcut. Bu kamplarda konaklamak için herhangi bir ücretin talep edilmemesi de ayrı bir güzellik:)

Yazın sıcağında bembeyaz kumsallarda uzanıp, kitap okumak ve yakmayan kumlarda güneşlenip masmavi sulara atlamak isteyenler Salda Gölü’ne… Gürültüden ve şehrin kargaşasından kaçıp gidebileceğiniz bu saklı cenneti görmek ve benzersiz güzellikleriyle bu zamana kadar gizli kalabilmiş bu bakir doğayı keşfetmek için bu yaz rotanıza Salda Göl’ünü de eklemenizi öneririz. Maldivlere bakıp bakıp iç geçirmek yerine yanı başınızdaki Maldivleri keşfetmek için harekete geçin deriz!

Ancak her gölde yüzerken dikkatli olmanız gerektiği gibi, bazı yerleri bataklık olduğu için Salda Göl’ünde yüzerken de ekstra dikkatli olmanızı öneririz. Bu nedenle gösterilen yerlerin dışında yüzmeniz tavsiye edilmiyor. Ayrıca koyu renkli yerlerde yüzmek de oldukça riskli. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece bu eşsiz yerde tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir