Yaz Bitmeden Gidilmesi Gereken 5 Rota

Bütün bir kış, yaz mevsimini dört gözle bekledik. Zaman öyle su gibi akıp gidiyor ki yazın sonuna geldik bile! Sizler için yazın son günlerinde gezmeniz gereken rotaları bir araya getirdik. Rotanızı bunlara göre belirleyip güzel bir tatile çıkacağınıza kuşkumuz yok! Haydi şimdi gelin ve o rotalar hangileriymiş bir bakalım.

1. Fethiye

Fethiye denince akla gelen ilk şey tabii ki Ölüdeniz. Denizinin güzelliğiyle dünyaya nam salmış bu güzel yer, hem yabancı hem de yerli turistin akınına uğruyor. Fotoğraflara ilham kaynağı olan bu yeri gezip görmeli, denizinde yüzmelisiniz!  Kelebekler Vadisi’nde doğa gezisine çıkarak bu güzel yeri keşfedebilirsiniz. Yürüyüşseverlere ise başka güzel bir rotamız daha var. Antik Çağ’da ticaret yolu olarak kullanılan Likya Yolu günümüzde trekking amaçlı kullanılmaktadır. Kamp ve yürüyüş tutkunlarına ilaç gibi gelen bölge, alternatif tatil seçeneklerinizin ilk sırasında yer alacak!

2. Side

Akdeniz deyince akla gelen ilk yerlerden biri de Side. Burayı ayrıcalıklı kılan tarafı ise doğal güzelliklerin ve tarihi dokunun harmanlanmış olması. Manavgat Şelalesi’nde huzurun sesini dinlerken Side Antik Kenti, Apollon Tapınağı ve Antik Tiyatro’da kendinizi tarihin derinliklerinde gezinirken bulacaksınız. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgede yazın son günlerinde bile güneşi vücudunuzun her zerresine hücum ederken bulacak o istediğiniz bronzluğa ulaşacaksınız.

3. Didim

Deniz, kum ve güneşin yanında tarihi bir yolculuğa çıkmak isteyenlerin adresi: Didim. Gözlerine bakanı taşa dönüştüren güzeller güzeli Medusa’nın hüzünlü hikayesi… Zamanın en önemli bilicilik ve kehanet merkezi olan Apollon Tapınağı’nda bulunan Medusa heykelini ziyaret ederek mitolojik kahramanın hikayesine göz atabilirsiniz. Pers, Roma ve Bizans hakimiyetinin ardında bıraktığı kültür mozaiği ise görülmeye değer cinsten. Tarihin derinliklerinde gezerken aynı zamanda Altınkum Plajı’nda denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

4. Ayvalık

İstanbul’a yakın tatil yapmak için en cazip yerlerin başında gelen yer: Ayvalık. Hafta sonu tatilinizi geçirebileceğiniz Ayvalık’ta yapabileceklerinizin sınırı yok. Tekne turuna çıkarak denizin tadını çıkartabilir, Ayvalık tostuyla enerji depolayabilirsiniz. Cunda Adası’na uğrayabilir, tarçınlı lokma ve çeşit çeşit meyveli dondurmaların tadına bakabilirsiniz. Denizin tadını çıkartmak için Sarımsaklı Plajı’nı, manzara içinse Şeytan Sofrası’nı tercih etmelisiniz.

5. Kuşadası

Aydın’ın bu güzel ilçesi Türkiye’de turizmin ilk başladığı yerlerden biri. Gezilip görülmesi gereken o kadar çok yer var ki, bunların ilki ilçe sınırları içerisindeki Dilek Yarımadası. Yabani ve evcil hayvanlara ev sahipliği yapan bölgede ailenizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bütçenize uygun konaklama seçeneklerinden birini seçin ve Kuşadası’nda doğanın ve denizin tadını çıkarın. Aynı zamanda Ege’nin o güzelim zeytinyağlı yemeklerinin de. 🙂

Yazın bitmesine ramak kaldı. Siz hala tatile çıkmadıysanız daha fazla ertelemeyin ve tatil.com‘un sizlere sunduğu uygun fırsatlardan yararlanın. Şimdiden iyi tatiller dileriz. 🙂

Bunlara da göz atın...

1 Yorum

  • malatya oto kiralama , Eylül 7, 2017

    Tabiki ölü deniz tek geçerim bu makanı harika bir yer insan unutamıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir