Yurtdışı Turları Bayramda da Tam Gaz!

Yurtdışı turları yılın her zamanı sizi bekliyor. Ama yaz aylarında özellikle Avrupa şehirlerinin havası daha da elverişli. Hem bir sürü muhteşem yer görme hem de ılık bir yaz geçirme fırsatı elinizde. Hazır  bayram tatiline de az kalmışken Tatil.com yurtdışı turları çeşit çeşit. Neler mi var?

Yurtdışı turları dünyanın her köşesine var. Zamanınız kısıtlıysa daha yakın olan Avrupa şehirlerini, daha bol zamanınız varsa Uzak Doğu turlarını tercih edebilirsiniz mesela. Bir de tabii vize durumu var. Vize isteyen ülkeler için gerekli belgeler toplamanız ve onay süresini göz önünde bulundurarak planınızı öne almanız gerekli. Vizesiz turlarda daha rahatsınız. Pasaportunuzu kaptığınız gibi tura katılabilirsiniz.

Vizesiz Yurtdışı Turları

Türkiye’den vize istemeyen birçok güzel ülke var. Balkanlardan Rusya’ya, Gürcistan’ndan Fas’a birçok ülke sizi bekliyor. Güney ülkeleri yazın da çok güzel. Denizli, plajlı bir tatil yapmayacaksanız veya kültür turu için yaz ayları sıcak olur derseniz daha kuzey bölgeleri tercih edebilirsiniz.

Balkanlar turu: Balkanlar turu vizesiz olmasının yanı sıra size tam beş ülke gezme şansı sunuyor. Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Arnavutluk’un hepsinin en güzel şehirlerini görebileceksiniz. (Hırvatistan 1 Nisan 2013 yılından itibaren AB üyeliğiyle birlikte Schengen vizesi istemeye başladı. Halihazırda vizeniz varsa zaman ayırıp burayı da ziyaret edebilirsiniz.) Balkanlar hem bize yakın kültürleri ve tanıdık eserleriyle hem de karma ve farklı kültürleriyle sizi oldukça etkileyecek.

St. Petersburg & Moskova turu: Rusya da Türkiye’den vize istemeyen ülkelerden. Kış aylarında Soçi gibi kayak merkezleri popüler olan Rusya’nın yeni başkenti Moskova ve eski başkenti St. Petersburg her zaman turist mıknatısı. Kremlin Sarayı’nı veya başka ilginç Rus yapılarını görmek isterseniz bu turda çok şey bulacaksınız. (Komşusu Ukrayna’nın da artık vizesiz olduğunu hatırlatalım.)

Ama bir turun vizeli olması gözünüzü korkutmasın. Belgelerinizi eksiksiz ve vaktinde teslim ettikten sonra arkanıza yaslanın. Vizeniz çıktıktan sonra cennet ülkelere yelken açacaksınız.

Bu turlar arasında en rağbet görenlerden biri Orta Avrupa turu. Bu turda Viyana, Budapeşte ve Prag şehirlerini görme fırsatı elde edeceksiniz. Viyana Avusturya’nın, Budapeşte Macaristan’ın, Prag da Çek Cumhuriyeti’nin başkentleri. Hepsi de içinden kanallar geçen müthiş manzaralı ve köklü bir geçmişle muhteşem mimariye sahip şehirler.

Avrupa’da diğer dikkat çeken turlar arasında İtalya turları, Yunanistan turları, Amsterdam turları ve Paris turları da keyifle gezebileceğiniz ve yazın tadını çıkarabileceğiniz turlar.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir