Alaçatı'nın En Cazibeli Yerleri

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı olan, geçmişte şarapçılık ile ön plana çıkarak ticaret merkezi olan şirin mi şirin Alaçatı, Rum mimarisi ve işçiliğini büyük ölçüde yansıtmaktadır. Bunun belirgin özelliği, Alaçatı’daki meşhur tarihi taş evlerdir. Yöreye özgü taşların kullanıldığı evler, cumbalı ve iki katlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Günümüzde hala, Alaçatı’nın hafızalardan silinmeyen manzaraları tarihi taş evler, mavi beyaz tonlar, rengarenk sokaklar ve begonvillerden oluşmaktadır. Bir kere ziyaret edip bitiremeyeceğiniz kadar çeşitli gezilecek ve görülecek yerleri vardır. Alaçatı değirmenleri gibi tarihi yerleri, yöresel lezzetleri, beach clubları, zengin kafe, restoran ve bar seçenekleri, dünyaca ünlü rüzgar sörfü merkezi ile tatile gidebileceğiniz en sempatik ve capcanlı yerlerden biridir. Alaçatı’nın eğlence merkezi haline gelen Çark, Windsurf ve Yumruköy plajlarında sörf yapabilir, gün içerisinde gerçekleşen parti organizasyonlarına katılabilirsiniz. Bol gezmeli ve aktiviteli Alaçatı tatilinde, yorgunluğunuzu Tatil.com’un önerdiği en iyi Alaçatı Otelleri ile atacaksınız! Bakalım Alaçatı tatilinde sizleri neler bekliyor?

Rengarenk Alaçatı Sokaklarında Neler Yapılabilir?

Enerjisi bol sokaklar ve neşesi bol insanları ile Alaçatı sokaklarını gezmeye doyamayacaksınız. İzmir’in güleryüzlü esnafı ve yörenin sıcakkanlı insanları sizi evinizdeymişsiniz gibi karşılayacak. Geleneksel mimarinin hakim olduğu tarihi taş evler arasında gezerken kendinizi kaybedeceksiniz. Alışverişe doyamayacağınız çeşit çeşit mini dükkanlar, tasarımcılar ve Çeşme’nin en büyük pazarı olan Alaçatı pazarında ne ararsanız var! Alaçatı’ya özgü tasarımları ile birbirinden güzel ve sempatik kafelerinde Türk kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Köşe Kahve ve Orta Kahve Alaçatı’nın minik meydanında köşelerde yer alan, gelen geçeni izleyerek eğlenebileceğiniz ve küçük bir mola verebileceğiniz duraklar arasında en iyileri. Bom Dia Alaçatı gibi Ege’nin yöresel kahvaltı mekanlarını mutlaka deneyimleyin. Öğle yemeği olarak İzmir’in meşhur kumrusunu yemeden gitmeyin! Alaçatı Kumrucusu nereden bulabilirim derseniz, her köşe başı kumrucularla dolu ve bir şey atıştırmak istediğiniz her an sizi bekliyor! Akşam yemeği için ise, Alaçatı’nın bahçeli şirin restoranları ve meşhur şeflerin restoranları gibi pek çok seçenek var. Ege lezzetlerini tadabileceğiniz ve dilediğiniz konsepte uydurabileceğiniz Alaçatı restoranları arasında önereceklerimiz; Agrilia, Roka Bahçe, Alancha, Kapari Bahçe, Eflatun ve Tuval. Ege’ye gelip de denize karşı rakı balık keyfi yapmamak elde değil! Alaçatı Port özellikle balıkçılar konusunda en meşhur yerlerden biri. Yan yana dizilmiş balıkçılar arasında dilediğinizi seçebilirsiniz, ancak Ferdi Baba restoranını kesinlikle öneririz. Ege’ye özgü mezeler ve sezonun taze balıkları ile günü tatlandırarak batırabilirsiniz. ‘’Geceyi biraz daha hafif geçirmek istiyorum’’ diyenler, Take Five caz barda canlı performanslar ve ev yapımı kokteyller eşliğinde, duvarları sanat eserleri ile çevrili mekana uğrayabilirler. Caz barın yanı sıra, Alaçatı Barlar Sokağı’nda peynir-şarap yapabilir, arkadaşlarınız ile DJ performansları eşliğinde coşabilir, Alaçatı’ya özgü renkli barların tadını çıkartabilirsiniz.

Butik Alaçatı Otellerinde Sizi Bekleyen Süprizler

Alaçatı evleri ve sokaklarının sevimli ambiyansını Alaçatı otellerinde de yakalayacaksınız! Oda-kahvaltı konseptinde hizmet veren 8-10 odalı butik taş otellerde, genellikle aile işletmeleri tarafından sıcacık karşılanabileceğiniz samimi bir ortam bulacaksınız. Aileniz veya küçük arkadaş gruplarınız ile gitmek için oldukça uygun ve konforlu. La Mira Otel Alaçatı ilk olarak önereceğimiz, 8 odalı butik oteller arasında. Taş ev konseptini otele taşıyan, taş odaları ve mavi beyaz taş mimarisi ile tam bir Alaçatı oteli. Alaçatı merkezine 1 km mesafede bulunan otelde, dilerseniz Alaçatı merkezine yürüyerek dillere destan kahvaltıcıları ziyaret edebilir, dilerseniz tesiste bulunan sabah kahvaltısı ile güne yöresel Ege kahvaltısı başlayabilir, otel havuzunun kenarında çayınızı yudumlayabilirsiniz. La Mira otel Alaçatı her yaştan çocuk misafirine kapılarını açıyor ve yemyeşil bahçesiyle çocuklar için elverişli bir alana sahip. Odalarda standart olarak sıcaklarda rahat uyumanızı sağlayacak klima, saç kurutma makinesi ve banyo malzemeleri bulunmaktadır. Otel misafirine özel otoparktan yararlanabilirsiniz. Lüks otelleri aratmayacak bu şirin Alaçatı butik oteli tatlı misafirlerini bekliyor! Oda-kahvaltı konseptinde hizmet veren Alaçatı taş butik oteller arasında ikinci önerimiz Alaroof Butik Otel Alaçatı. Tam bir yazlık havasını soluyabileceğiniz, yeşillik ve begonvillerle çevrili taş evler arasında rüya gibi bir tatil düşleyin. Özellikle arkadaş grupları ve çiftler için daha uygun görünüyor. Alaçatı plajlarına 2 km mesafede bulunan otelde, plaja gidiş ve dönüş servisi bulunmaktadır. 20 odalı otelin olanakları üst düzeyde. 2 açık havuzu, otoparkı, 24 saat check-in hizmeti, kablosuz internet, kuru temizleme ücretsiz hizmetleri var. Odalarda televizyon, minibar, duş, banyo, uyandırma servisi, safebox ve telefon standart olarak bulunuyor. Doktor, araç kiralama ve masaj gibi ücretli hizmetleri de mevcut. Otel aynı zamanda aktiviteleri ile tatilde neşenize neşe katacak. Jakuzili açık havuzda eğlenceli vakitler, havuz barda alkollü ve alkolsüz zengin içecek menüleri ve tesis kütüphanesinde çeşitli kitaplar sizi bekliyor.

Şık ve geniş Alaçatı Oteli tercih edenler

Alaçatı Port’a giderken karşınıza çıkacak Antmare Otel Alaçatı, denize sıfır konumu ve şık tasarımı ile kendine özgü bir ambiyansa sahip, özel yeşil bir alanda yer alıyor. İçeriye girdiğiniz andan itibaren, otelin iç ve dış dekorasyonu içinizi açacak. Alaçatı Merkezi’ne 3 km mesafede, 35 odası ile hizmet veriyor. Tesisin SPA merkezinde Alaçatı sokaklarında geçirdiğiniz uzun yürüyüş ve gezintilerin yorgunluğunu atabilirsiniz. Türk hamamı, sauna, jakuzi veya masaj gibi rahatlatan aktivitelere arkadaşlarınız ile beraber katılabilir, mutluluğunuzu paylaşabilirsiniz. Ayrıca, fitness merkezi ile tatilde formunuzu koruyabilir veya otelin geniş çimen alanlarında günlük sporunuzu yapabilirsiniz. Otelde, çocuk ve yetişkinlere özel ayrı açık havuzlar bulunuyor. Çimenler arasında temiz hava alarak yürüyüş yolları sizleri lüks olanaklara sahip odalarınıza götürecek. Odalarda geniş oturma alanları, muhteşem deniz manzarasına sahip balkon ve geniş ve konforlu yataklar bulunuyor. Hijyen, konfor ve şık tasarım ile Antmare Otel Alaçatı’ya bayılacaksınız!

Alaçatı’nın butik otelleri çok meşhur! Ancak beş yıldızlı ve her şey dahil konseptte hizmet veren otel arıyorsanız, Çeşme Otelleri ve Alaçatı Otelleri sayfalarından kolayca seçebilirsiniz. Haydi Tatil.com ile indirimli rezervasyonunu yaptır, bu yaz rengarenk Alaçatı’nın altını üstüne getirmeye hazır ol!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir