Gezgin Beyler İle Söyleşi: Yaşanabilecek Yeni Yerler Arıyoruz
Tatil.com ailesi olarak bu hafta üniversite öğrencisi olan Gezgin Beyler ile seyahat tutkusu üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Gelin şimdi onları daha yakından tanıyalım. Üniversite öğrencisiyken nasıl gezdiklerini öğrenelim.
Okuyucularımızın sizi daha yakın tanıyabilmeleri için seyahat tutkunuz nasıl başladı ve birlikte gezmek fikri nasıl çıktı bize biraz bahseder misiniz?
Sezgin: Üniversitemizin kulüplerinde düzenlenen sosyal sorumluluk projesinde Melik’le tanıştık. O günden beri kafalarımız uyuşunca hiç kopmadık. Biz de bir kulüp kurma kararı aldık. Gezi ve Kampçılık Kulübü’müzle birçok etkinliğe imza attık.Şimdi onu yeni arkadaşlarımıza devretme zamanı geldi ve yönümüzü Gezgin Beyler’e çevirdik. Biriyle yolda olmak bu kadar zorken biz evli bir çift gibi birbirimize eşlik edebiliyoruz.
Melik: Sezgin’in Interrail yapsak ya birlikte teklifiyle hiç aklımda yokken kendimi bir anda yolda buldum. Her ne kadar başlangıçta çekincelerimizde olsa, iyi birer yol arkadaşı olduğumuzu keşfettik. Şimdi her seyahatimizi birlikte planlıyoruz.
Birlikte kaç ülke kaç şehir gezdiniz?
Melik: 20 kadar ülkeyi birlikte gezdik. Bunların 12’si İnterrail’de gezdiklerimiz ama daha çok orada bulunduk demeyi tercih ediyoruz. Çünkü İnterrail bir fragman gibiydi. Artık gezilerimizin sürelerini daha uzun tutup, orayı yaşamaya çalışıyoruz. İnterrail’da nasıl daha verimli gezebiliriz aslında bunu öğrendik.
Sezgin: Gürcistan, İran, Malezya, Singapur, Tayland, Myanmar gezdiğimiz diğer ülkeler.
Yol, yolculuk, seyahat sizin için ne ifade ediyor? Hangi dürtü sizi yollara düşüyor?
Sezgin: Yaşanabilecek yeni yerler arıyoruz! Bizi yola iten yolda olmayı kesinlikle seviyor olmamız. Gezgin arkadaş çevremizde gezme tutkumuzu çok fazla besliyor.
Melik: Arkadaş ortamımızda bu konuda bizi oldukça etkiliyor. Ucuz uçak biletlerinden haberdar olmaktan tutun ve daha birçok konuda anında haberimiz olabiliyor. Gezmeyi seven çevremizin olması sürekli farklı yerlerden atılan fotoğraflarla teşvik edici hale geldi diyebiliriz.
Görmek istediğiniz şehir rotaları arasında nereler bulunuyor? Gideceğiniz ülkeyi takipçilerinize seçtiriyorsunuz, seçeneklerde nereler var? Nereye gideceksiniz gibi duruyor?
Sezgin: Farklı bir şeyler yapmak ve heyecan yaratmak istedik. Bir gün Melik’in rotalarımızı takipçilerimize mi seçtirsek demesiyle böyle bir karar aldık. Bu sayede yolda bilinmezliğe ama aynı zamanda gerçek bir eğlenceye gideceğimizi belirlemiş olduk. Singapur için 3 rota belirledik ve oylamaya sunduk. Penang Adası, Tioman Adası ve Cameron Highlands. Biz bu 3 rotadan Penang’a gitmek isterken takipçilerimiz Cameron’u seçti ve biz de Cameron’a gittik. İyiki de gitmişiz diyoruz. Takipçilerimize seçtirmek aklımızda olmayan rotaları gezme fikrini doğurduğu için bunu çok seviyoruz. İnteraktif gezginleriz diyebiliyoruz kendimize. En büyük hayalimiz de Afrika’yı görmek. Şubat ayında Fas’a gidiyoruz. Takipte kalın! 🙂
Bir seyahate çıkarken çantanızda/bavulunuzda genelde neler oluyor? Bir yolculuğa çıkarken en çok ihtiyaç duyduğunuz eşyalar hangileri?
Sezgin: Tabure! Evet yanlış okumadınız. Çünkü yarım kilogramlık bir tabure size sıra beklediğiniz o anlarda büyük konfor sağlıyor. Örneğin Malezya’ya giriş sırasında bir saat sıra beklememiz gerekti ve taburem bana büyük kolaylık sağladı. Şimdi gezilerimde yanımdan ayırmıyorum.
Melik: “Hayatta hiçbir şey vazgeçilmez değildir” mottosuyla hareket ettiğim için özellikle yanımdan ayırmadığım bir eşyam da yok.
Tahmin ediyoruz ki unutmak istemeyeceğiniz yüzlerce anıyı biriktiriyorsunuz. Bizimle birini paylaşır mısınız?
Sezgin: Olayları çeken bir tarafımız var. Olayın heyecanını kaybetmemek için yaşadıktan sonra bunu videoya çekiyoruz ve öyle saklıyoruz. Böylece anılarımız hep daha taze kalıyor. Vay be duygusunu yitirmiyoruz.
Melik: Ah Hindistan! Tüm anılarımı, hafızamı sıfırladı. Ama bir de Hindistan’da optik gözlüğümü çaldılar ve ben heyecanla görmeye gittiğim çölü göremedim. 🙂 Traji komik bir hikaye oldu. Çöle gittiğimiz sırada otobüste uyurken gözlüğümü koltuğun ön gözüne bıraktım ve uyandığımda gözlüğümün olduğu yerde yalnızca 400 rupi yani 20 TL değerinde bir para vardı. 3-4 gün boyunca gözlüğüm olmadan çölde görmemek üzerine bir deneyim yaşamış oldum.
Gençlere, gezmek isteyenlere, içinde seyahat tutkusunu yaşayanlara nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?
Sezgin: Son dönemde parasız gezmek modası var ve bu durum yanlış anlaşılmalara sebep oluyor. Türkiye algısını yanlış sergilememek metroya, trene kaçak binmeyin! Avrupa’da bu duruma çok rastlanıldığı için ülkemizi temsil ettiğimizi unutmadan gezelim.
Melik: Bilet alın ve ertelemeyin.
Tek soru tek cevap kısmımıza gelelim:
Türkiye deyince aklınıza ilk gelen: M: kapadokya S:doğası
En fotojenik ülke: M: Myanmar S:Myanmar
En sevdiğiniz yol şarkısı: M: hero S: the sun