Kayseri Otelleri

Şehir Hakkında Genel Bilgiler

kayseri otelleri

Kaisareia, Kaysar ve günümüzdeki haliyle Kayseri. Adını Bizans İmparatoru Jül Sezar’ın (Gaius Julius Caesar) lakabı Caesar’dan ( Kaysar diye okunur) alan şehir İç Anadolu bölgesinde yer alır. Bilinen tüm zamanlarda nüfus yoğunluğu olmuştur. Bunun sebebi şüphesiz ki o zamanlar önemli ticaret yolları üzerinde bulunmasıydı. Günümüzde de durum pek değişiklik göstermiyor. 2010 kayıtlarında nüfusu 1.379.879 görünen şehrin halkı da ticaret zekasıyla tanınır.

Kayseri tarım, hayvancılık, ormancılık ve madencilik alanlarında gelişmiştir. Şehrin geniş yolları, modern binaları ve alışveriş merkezleri ile Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Yüzölçümünün yaklaşık %40’ı tarım arazisi olan Kayseri orman açısından oldukça fakir bir şehir. Bozkır iklimi hakimdir, yazın görülen yüksek sıcaklığın aksine kışlar sert ve soğuk geçer. Genellikle kar yağışı görülür. Yaklaşık 4000 metre yüksekliği ile Erciyes Dağı ve Erciyes Kayak Merkezi Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinin başında gelir. Bunda Kayseri’nin sert ikliminin payı yadsınamaz.

 

Ulaşım

Kayseri’ye yurdun dört bir yanından kara yoluyla, hava yoluyla ve demiryolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği bir yerde bulunduğu için Kayseri önemli ve işlek bir hattır. Şehirler arası ulaşımda demiryolu önemli bir yol olduğu kadar şehir içinde de sıkça kullanılır. Kayseri ülke çapında önemli bir demir yolu kavşağıdır.  Karayolu ile ulaşımda da Kayseri Otogarı hizmet vermektedir. Şehir merkezine uzaklığı 8 kilometre olan otogardan pek çok noktaya otobüs kalkar.

Kayseri şehir merkezinden ylnızca 6 kilometre uzaklıkta Kayseri Havalimanı bulunur. Yurt içi uçuşlar sık ve düzenli şekilde direkt olarak gerçekleşir. Havalimanına ulaşım özel servisler, toplu taşıma veya taksi ile gerçekleşir.

Şehir içi ulaşımda otobüsler kullanılır. Önceden para yüklemesi yapılan elektronik kartlar ile ödeme yapılan bu otobüsler ile tüm Kayseri içinde rahat ve hızlı ulaşım sağlanabilir. >> Kayseri Otelleri

 

Kültür, Sanat ve Modern Yaşam

Kayseri’de en çok ilgi gören yer Erciyes Dağı ve üzerinde yer alan Erciyes Kayak Merkezi’dir.  Buranın en büyük özelliği dünyaca ünlü toz karı ve temiz, yumuşak havası. Kayseri sadece kayak severleri değil şehir hayatından bunalmış, sağlığına önem veren insanları da ağırlar. Neredeyse tüm yıl boyunca kayak yapmak için şartlar elverişlidir.

kayseri meydan

Sultansazlığı dünyanın en önemli kuş barınaklarından biridir ve Kayseri’de yer alır. 17.000 hektarlık alanı ve 250 kuş türü ile sadece ülkemizin değil Avrupa ve orta Asya’nın da korunma altındaki önemli alanlarından biridir. Şehirde bir de Kıranardı Kent Ormanı bulunur. Şehir merkezine yakınlığı ve ulaşım kolaylığı ile piknik yapmak, yürüyüş ve huzurlu vakit geçirmek için ideal sığınaktır.

Sadece doğal güzellikler değil, tarihi yapısı da göz doldurur Kayseri’nin. Anadolu’nun en eski yazılı tabletlerinin yer aldığı Kültepe Ören yeri, antik bir şehir ve açık hava tiyatrosu barındırır. Şehrin çevresini saran surlar ve Kayseri Kalesi hala sapasağlam durmaktadır.

 

Yeme-İçme

Kayseri mutfağı pastırma, sucuk ve mantısı ile dünya çapında ünlüdür. Et ile unlu gıdaların harmanlanmasıyla yapılan yemekler yıllardır değişmeden günümüze kadar gelmiştir. Günlük olduğu kadar özel ziyafetlerde de yapılır. Kayseri sofraları ihtişamlı olur.

kayseri mantısı

Kayseri’de otuzdan fazla çeşit mantı yapıldığı söylenir. En çok bilinen etli olandır. Kaşık mantısı alışkın olduğumuz mantıdan çok daha ufaktır. Makbulü bir yemek kaşığına kırk tane mantının sığmasıdır derler. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve çeşitli baharatlar dökülerek servis edilir.

Mutlaka tatmanız gerekenlerden biri de yağ mantısıdır. Yağlama, çemenli sucuk, kesme çorbası, kete, fırın ağzı ve daha sayamayacağımız pek çok yemeği ile Kayseri mutfağı midelere olduğu kadar göze de hitab eder. Tüm bu Kayseri yemeklerini şehri gezerken bulacağınız restaurant ve cafelerde tadabilirsiniz.

 

Olmazsa Olmaz

Kayseri’ye hangi mevsimde gittiğiniz farketmez, mutlaka Erciyes’e çıkın. Kayak yapmasanız bile doğa yürüyüşleri yapabilir, temiz hava ve muhteşem manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. Erdemli ve Soğanlı  kaya kiliselerine sahip iki vadidir. Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.  Karpuzbaşı Şelalesi’nde piknik yapabilir, çevresinde yürüyüşe çıkabilirsiniz.

kayseri göl manzarası

Kayseri’de Tıp Tarihi Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Kayseri Kalesi ve surlar da listenin üst sıralarında yer alan aktivitelerden.

Günün yorgunluğunu yöresel yemekler yapan bir restaurantta çeşitli Kayseri yemeklerini tadarak atabilirsiniz. Dönerken sucuk, pastırma, mantı; hediyelik olarak da Bünyan ve Yahyalı halıları alabilirsiniz. Bu halılar yöresel el dokuma halılarıdır  ve meşhurdur.

 

Dış Bağlantılar

Devlet hastanesi:  0352 3368844

Emniyet müdürlüğü: 0352 3381402

Belediye Başkanlığı: 0352 2228960

TCDD: 0352 2311313

Kayseri Havalimanı: 0352 3383353

Kayseri Otogarı: 0352 3364373

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir