Roma Rehberi

Roma'da Gezilecek Yerler

Roma…
Tersten okuyunca Amor…
Yani İtalyanca’da aşk…
Bu kentin her köşesinde önümüze çıkan o kutsal duygu…
İster aşkı bulmaya gidin isterseniz aşkınızla gidin, tercih sizin.
Ama gitmeden evvel sizler için hazırladığımız Roma rehberine mutlaka bir gözatın!

Roma’da Gezilecek Yerler

Çıkacağınız Roma Turu‘nda mutlaka Aşk Çeşmesi’ne gitmeli, para atıp dilek tutmalısınız. Bu birinci kural!

Dünyanın yedi harikasından biri olan Colosseum, taş ve demirden inşa edilmiş en büyük amfi tiyatrodur, görmeden gelmemelisiniz.

İspanya Meydanı ve Fransız Kilisesi’ni birbirine bağlayan ve kelebek şeklinde dizayn edilmiş olan İspanyol Merdivenleri’nde oturma keyfini yaşayın.

Roma’da gezilecek yerler listesinde olması gereken başka bir tarihi yer ise Sistine Şapeli’dir. Vatikan saraylarının yeni bir ibadethaneye ihtiyaç duymasıyla İncil’deki bir tapınağa benzetilerek tasarlanmış büyüleyici güzelliktedir.
Altare della Patria da Roma’nın en güzel yerlerindendir… Ulusal bir anıt olan Altare della Patria’da 2007 yılında inşa edilen seyir terası ile şehrin tümü ayaklarınızın altında gibi hissedeceksiniz.
Palatino Tepesi ise eski imparatorların evleri, taklar, tapınaklar ve ılıcalar ile başka bir yönüyle gezilmeye değer yerlerden biridir.
Bu arada Roma’ya geldiğinizde nerede kalacağım diye endişeleniyorsanız Roma otelleri tam size göre!

Geçmişin en önemli tanıklarından olan Roma’da gezilecek yerler elbette bitmez ama bizim seçtiklerimiz şöyle;

1. Roma Forumu
2. Pantheon
3. Vatikan
4. Castel Sant Angelo
5. San Giovanni Bazilikası
6. San Pietro Bazilikası
7. Konstantin Takı
8. Campo di Fiori Meydanı
9. Plazzo Venezia
10. Plazzo Novona

Hangi Müzeleri Gezmeli?

Gelmişken bu müzelere gitmemek olmaz:

1. Palazzo Barberini ve Galleria Nazionale d’Arte Antica:
2- MACRO Museo d’Arte Contemporary Roma
3- Musei Capitolini – Capitoline Müzesi
4- The National Museum of Castel Sant’Angelo
5- Galleria Nazionale d’Arte Moderna (GNAM)

Roma’nın en güzel yerlerini bir tur ile gezmek istiyorsanız, tatil.com’un sunduğu Roma Turları fırsatlarını incelemelisiniz.

Roma’da Ne Yenir?

Akdeniz kültürüne ait olan Roma mutfağı bizlere hiç de uzak değil, yani gittiğinizde damak tadınıza uygun lezzetler bulup karnınızı rahat rahat doyurabilirsiniz. İşte bizim seçimlerimiz:

Pizza: İtalya’daki adıyla pizzeria,ünlü bir İtalyan yemeğidir. Dilim ya da kilo ile alabileceğiniz pizzaları ayakta ya da bir masaya kurulup keyfinizce yiyebilirsiniz. Bir tüyo; Roma’nın en meşhur pizzacısı ise Corso Vittorio Emanuelle’ye paralel ara sokaklardan birinde yer alan Pizzeria da Baffetto’dur.

Makarna: Anavatanına gidip makarna yemeden dönmek olmaz tabi. İtalyanlar’ın kendilerine özgü pişirme yöntemleriyle bir başka güzel olan makarnalarını ve makarna soslarını Pastaficio’da tadabilirsiniz. Makarnalardan özellikle Carbonara’yı tatmanız tavsiyemizdir…

Roma Dondurması: Roma’nın pizza ve makarnaları gibi dondurmaları da farklıdır. Türkiye’de her yerde karşımıza çıkan Roma dondurmasından oldukça farklı olan bu lezzeti şehrin birçok noktasında bulabilirsiniz. Ancak en çok isim yapmış olanı Blue Ice dondurmacısıdır. Roma içerisinde bir çok yerde şubesi yer almaktadır.

Pizza Bianca: Kelime anlamıyla beyaz pizza…Bir İtalyan ekmeği olan focaccia hamurunun içine zeytinyağı katılarak hazırlanır. Roma’da en iyi Pizza Bianca’yı yapan fırınlardan biri Roscioli, diğeri ise pizzalarıyla nam salan La Renella’dır.

Roma’dan Ne Alınır?

Roma’dan geriye fotoğraflarınız dışında bir hatıra kalsın isterseniz minik gladyatör ve kolezyum bibloları alıp, tatilinizi yad edebilirsiniz. Bu arada sevdiklerinizi de unutmak olmaz tabi… Onlar için İtalyanlar’ın lezzetli makarnalarının hediyelik paketlerde olanlarından satın alabilirsiniz. Ayrıca kırmadan götürebileceğinize inanıyorsanız İtalya’ya özgü objelerden olan Murano camlarının da şık ve hoş bir hediye olacağını belirtmeliyiz.

Alışveriş
Modada söz sahibi şehirlerden biri olan Roma, tekstil ürünleri bakımından oldukça zengindir. Burada ünlü İtalyan markalarının mağazasını bulabileceğiniz gibi, tasarım ürünler satan butik dükkanları da tercih edebilirsiniz. Ayrıca Roma’nın yerel pazarı da görülmeye değerdir. Buralarda birçok yerel ürünü ve hediyelik eşyayı bulabilirsiniz. Campo dei Fiori Meydanı’nda öğle saatlerine kadar kurulu olan açıkhava pazarından da alışveriş yaparken renkli fotoğraf karelerine imza atabilirsiniz.

Roma’da Gece Hayatı

Akşam saatlerinde kentin en hareketli alanları, gündüz saatlerinde de olduğu gibi, Campo dei Fiori Meydanı ve Navona Meydanı’dır. Genellikle genç nüfusun tercih ettiği bu bölgelerde Asmalımescit tarzında cafe ve gece kulüpleri yer alır.

Avrupa’nın en turistik başkentlerinden olan ve gece hayatı oldukça renkli geçen Roma’nın en hareketli mekanlarının “Ailen” ve “Gilda” olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Ama mekanlara girmeden önce içeceklerin fiyatlarını mutlaka kontrol edin deriz çünkü bazı mekanlarda içecekler gereksiz pahalı olabiliyor. Gece hayatına ayıracak bütçeniz yoksa da dert etmeyin! İspanyol Merdivenlerin’de oturup, sabaha kadar şarkılar söyleyip dans ederek eğlenen kalabalık gruplara katılın ve eğlenmenize bakın!

Bunlara da göz atın...