Tarihin En Büyük Boks Maçını Yerinde İzlemek İçin 5 Sebep

Spor ve şov dünyaları her geçen gün birbirine daha çok yaklaşıyor. Bunun en güncel örneği, 26 Ağustos’ta Los Angeles’taki MGM Grand Garden Arena’da gerçekleşecek olan Floyd Mayweather ile Conor McGregor arasındaki tarihin en çok izlenecek boks maçı!

 Aslen bir boksör değil, karma dövüş sanatları (MMA) sporcusu olan Conor McGregor ile yenilgisiz emekli şampiyon Floyd Mayweather’ın ringe girmesi için birçok sebep var. Dünyanın birçok noktasından sporseverler 26 Ağustos’ta bu tarihi ana tanık olmak için Grand Garden Arena’daki yerlerini alacak. Tatil planı yapıp henüz bir karara varamayanlar için 26 Ağustos’ta Los Angeles’ta olmanın ayrıcalıklarını derledik.

1- Şov

26 Ağustos’ta karşı karşıya gelecek her iki sporcu da seyircilere mutlak eğlence vadediyor. Floyd Mayweather, kariyeri boyunca çıktığı 49 maçın 49’unu da kazanarak adını çoktan yaşayan efsaneler arasına yazdırmış durumda. Spor arabaları, kullandığı uçaklar ve yaptığı gezilerle lüks bir hayat yaşayan Amerikalı boksör Instagram’da 16 milyondan fazla takipçiye sahip.

Floyd Mayweather’ın karşısına çıkacak olan isim ise aslında bir boksör değil, UFC adlı organizasyonda dövüşen MMA sporcusu Conor McGregor. Şimdiden UFC tarihinin en büyük dövüşçülerinden biri olarak lanse edilen İrlandalı sporcuyu bu kadar ünlü yapan tek şey yetenekleri değil, McGregor medyatik hareketleriyle birçok insanın gözünde bir ikon konumunda.

Rakiplerini kışkırtmayı çok rahat bir şekilde başaran Conor için, kendine ait olmayan şampiyonluk kemerini çalmak ya da karşılaşacağı isme basın toplantısında enerji içeceği fırlatmak oldukça normal bir durum. Tarihte ilk defa iki farklı sıklette kemer kazanan, giyim tarzıyla birçok moda dergisinin kapaklarını da süsleyen Conor McGregor’un Instagram üzerinde 15 milyon civarında takipçisi bulunuyor.

İkili arasındaki maçın tarihte en çok izlenen boks karşılaşması olması neredeyse kesinleşmiş durumda. Ortaya çıkacak şov sadece boks severler için değil, tarihe tanıklık etmek isteyen tatilciler için de bir cazibe merkezi oluşturmakta.

2- Ezeli rekabet

Her iki sporcu da rakiplerine agresif davranan isimler. Sadece müsabaka sırasında değil, ring dışında da ikili bu konuda dikkatleri çekiyor. Karşılaşma açıklandığı andan önce bile hem Conor hem de Floyd birbirlerine internet üzerinden defalarca kez sataştı. Karşılaşma tanıtımının yapıldığı yüzleşme günlerinde de ortaya muhteşem bir atmosfer çıktı.

3- Birçok ünlü isimle aynı ortamda bulunma fırsatı

Floyd ve Conor arasındaki karşılaşma bu kadar medyatik olmuşken diğer ünlü isimlerin de bu kargaşadan uzak durması imkansız. Dünyaca ünlü emekli boksör Mike Tyson, NBA’de Golden State Warrios forması giyen Draymond Green, Nate Diaz, CJ Watson ve daha birçok isim ikili arasındaki rekabet hakkında konuşmaktan çekinmedi ve muhtemelen 26 Ağustos’ta Grand Garden Arena’daki yerlerini alacaklar. O gün orada birçok ünlü isimle aynı ortamda bulunma fırsatı tatilciler için güzel birer anı elde etme imkanı doğuruyor.

4- Tarihe tanıklık etme şansı

Ortaya çıkacak şov kesinlikle bir boks maçından ibaret değil. Tarihte şampiyon bir  MMA dövüşçüsü ile efsane bir boksörün karşılaştığı başka bir müsabaka bulunmuyor. Ayrıca mücadelenin tarihte en çok izlenmiş boks müsabakası olması neredeyse kaçınılmaz bir durum. İki farklı branşın çarpıştığı bir maç, yapılacak olan bir Los Angeles tatiline çok daha ilginç bir yön katabilir.

5- Ve Tabii ki Los Angeles

California eyaletinin en büyük, ABD’nin ise ikinci büyük şehri olan Los Angeles tatilcilere ziyaret etmek için birçok muhteşem rota sunacaktır.

Basketbolcuların ve skaterların uğrak yeri olan Venice Beach’te gezerek okyanusun kokusunu içinize çekebilir, malikaneleriyle ünlü Beverly Hills’de film yıldızları ile karşı karşıya kalabilir, Hollywood’daki ünlüler geçidinde kısa bir gezintiye çıkabilir ya da Oscar ödüllerinin verildiği Dolby Tiyatrosu‘nu ziyaret edebilirsiniz. Yine şehirde yer alan Universal Studios yapacağınız keyifli bir gezi için kapılarını size açacak. Tüm bunların haricinde şehrin sembollerinden biri olan Lee Dağı’ndaki meşhur Hollywood tabelasını görmek de şüphesiz her ziyaretçide eşsiz bir anı bırakacaktır.

26 Ağustos’ta MGM Grand Garden Arena’da yer almak için çizeceğiniz bir Los Angeles rotası ziyaretçilere sadece bir boks maçını değil, tarihe tanıklık etmeyi ve harika bir tatil geçirmeyi de vadediyor.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir