4 Ekim Hayvanları Koruma Günü

Hayvanları koruma günü 4 Ekim

Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü… Bugün, her sabah işe giderken karşılaştığımız tekirin günü… Bugün, yabancı araba görünce tepkisini havlayarak gösteren kırma köpeğin günü… Bugün, insanların bencilliği yüzünden nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan kutup ayısının, tüylerinden kürk yapmak uğruna öldürülen tavşanların günü. Daha doğrusu bugün hayvanları fark etme, onların da en az bizim kadar yaşama hakkının olduğuna saygı gösterme ve her birinin tek tek değerli olduğunu anlama günü…

Neden 4 Ekim?

1822 yılında hayvanların yaşam ve haklarının korunması adına İngiltere’de bir araya gelen hayvanseverler Hayvanları Koruma Birliği’ni kurarlar. Bunun ardından aynı amacı taşıyan diğer kuruluşlar da Lahey’de birleşerek Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluştururlar. İlk kez 1931 yılında toplanan bu kuruluş da 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan ederler.

Hayvanları Korumak İçin Neler Yapabiliriz?

Hemen yanı başımızdan işe başlayıp sokağımızdaki hayvanlar için kapılarımızın önüne mama ve su bırakabiliriz. Üstelik, bu hafta Hayvanları Koruma Haftası olarak kutlandığı için birkaç markette kedi ve köpek mamalarında %50 indirimler yapılmakta… Bunu değerlendirerek minik dostlarımızı korumaya yardım edebiliriz.

Belediyeler tarafından kurulan hayvan barınaklarını sık sık ziyaret edebilir, burada yaşamak durumunda olan minik dostlarımızın bakımını gönüllü olarak yapabilir, barınaklara mama, battaniye gibi bağışlarda bulunabiliriz.

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan panda, saz kedisi, kutup ayısı, Akdeniz foku gibi türleri koruma altına alan kuruluşlara bağışlar yapabilir, gönüllü hizmet verebiliriz.

En önemlisi hayvanların yaşama hakkına saygı gösterip, onlara eziyet etmeye bir son verebiliriz! Petshoplardan satın aldığımız miniklere iki gün sonra bakamayınca onları sokağa, açlığa, mutsuzluğa terk etmeyebiliriz!

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü vasıtasıyla tüm hayvanların değerli olduklarının anlaşılması, onlara yönelik yapılan tüm saldırıların son bulması dileğiyle…

Not: Eğer evcil hayvan sahibiyseniz ve çıkacağınız tatilde minik dostunuz da yanınızda olsun isterseniz Evcil Hayvan Dostu Oteller‘e göz atabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir