Romantizmin Şehri: Prag Gezi Rehberi

Çek Cumhuriyeti’nin incisi Prag’ta bizimle birlikte bir geziye çıkmaya ne dersiniz? Tarihiyle sizi büyüleyecek yemekleriyle midenizi şenlendirecek Avrupa’nın bu güzel şehrinde doyasıya vakit geçireceksiniz.

Prag’ta Gezilecek Yerler

Prag Kalesi

Şehrin eski yapılarından olan kale, zamanında birçok devlet yöneticilerinin yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. 9. yüzyılda kilise kısmı yapılan kalenin daha sonraları diğer bölümleri eklenerek tamamlanmıştır. Aynı zamanda dünyanın en büyük kalelerinden birini olduğunu söylemeden geçmeyelim!

Aziz Vitus Katedrali

Prag’ın en önemli simgelerinden biri olan kale, birçok kral ve kraliçenin taç giyme törenlerine ev sahipliği yapmış. Kalenin yapımı uzun yıllar sürmüş ve sonunda ortaya görkemli bir dini yapı ortaya çıkmış.

Karl Köprüsü

Prag denilince akla gelen ilk yerlerden biri Karl Köprüsü. Tarihi yapının geçmişi 1300’lü yıllardan başlıyor. Fotoğrafını çekmeden dönmemeniz gereken yerlerden birisi. 🙂

Eski Şehir Meydanı

Prag’ta en hareketli bölgelerinden biri de Eski Şehir Meydanı. Aynı zamanda bahsettiğimiz birçok tarih esere de ev sahipliği yapmakta. Tarihi dokusu ve ihtişamı sizi büyülemek için bekliyor!

Vaclav Meydanı

Çek Cumhuriyeti’nin tarihine ev sahipliği yapan Vaclav Meydanı, en eski yerleşim yerlerinden biri aynı zamanda. Şehrin tarihini anlamak için gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Prag’ta Ne Yenir?

Tredelnik

Prag’ı gezerken tarçın kokusu duyarsanız şaşırmayın. Zira şehrin en meşhur tatlısı Tredelnik tarçına bulanmış hamurun krema veya dondurma ile buluşmasından meydana geliyor. Size düşen en büyük görev: Prag’a uğradığınızda Tredelnik’in tadına bakmadan dönmemeniz!

Medovnik

Balın bir tatlıya bu kadar yakıştığını daha önce görmemiştik. Cevizli ve ballı kek (bizce pasta 🙂 ) diye tabir edebileceğimiz bu tatlıyı yerinde yemeli ve bu lezzet şölenine ortak olmalısınız.

Patatesin Her Türlü Hali

Çek Cumhuriyeti genelinde en çok yetişen sebze patates olmasından dolayı haşlamasından yemeğine kızartmasından fırında pişirilmesine kadar her türlü halini bulabilirsiniz.

Hovezi Gulas

Bir çeşit hamurlu yahni olan, gulaş diye tabir edilen yemek ülkede en çok tüketilen yemeklerden birisi. Yeni tatlar arayanlara oldukça güzel bir seçenek.

Knedliky

Çek Cumhuriyeti’nin ekmeği diyebiliriz Kendliky için. Oldukça yumuşak olan bu küçük ekmekcikler daire şekli verilerek pişiriliyor. Size de afiyetle yemesi kalıyor!

Kafka’nın Prag’ı

Edebiyat tarihinde önemli bir yeri olan Franz Kafka’dan bahsetmeden olmaz! Hele de konu Prag’sa. Eserlerinde ilmek ilmek işlediği Prag sokaklarını zihninizde canlandırabilirsiniz. Eğer bir edebiyat ve Franz Kafka aşığıysanız mutlaka Prag’a gitmeli ve Kafka’nın yaşadığı eserlerine hayat verdiği bu yerleri görmelisiniz. Şehirde bulunan Franz Kafka müzesini gezerken, yazarın iç dünyasına çıkacağınız yolculukta kendinizi eserlerindeki bir kahraman gibi hissedeceksiniz.

Prag’ta Nerede Kalınır?

Yıl boyu sayısız turiste ev sahipliği yapan Prag’ta en uygun fiyata en fazla seçeneklerle ulaşmak tatil.com ile oldukça kolay.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir