Cape Town Hakkında Bunları Biliyor Muydunuz?

Masa Dağı’nın eteklerinde kurulmuş, iki okyanusu birleştiren ve Afrika’nın uç noktasında yer alan Cape Town; dünyanın en göz alıcı şehirlerinden biri… Uzun uçuş süreleri sonunda ulaşılmasına rağmen iştah kabartan doğal güzellikleri sayesinde pek çok gezginin ilgisini çeken, büyülü bir kent. Gelin şimdi, birlikte bu büyüye bir nebze de olsa tanıklık edelim ve Cape Town hakkında neler bilmek gerekiyor bir bakalım…

1) Güney Afrika Cumhuriyeti’nin üç başkentinden biri olan Cape Town aynı zamanda ülkenin yasama merkezidir.

2) Dünyanın en eski deniz dağı olduğu bilinen Masa Dağı’nın gölgesinde kurulmuştur ve bu, kentin en cezbedici özelliğidir. Şehrin tüm güzelliğini gözler önüne seren bu dağa teleferik ile çıkma imkanı bulunmaktadır.

3) Avrupalıların, Afrika Kıtası’nda yerleştikleri ilk yer olan Cape Town’da farklı milletlerden insanlar yaşamaktadır. Cape Town ziyaretinizde Türkçe konuşanlar görürseniz şaşırmayın, kentteki Türk nüfusu hatırı sayılır derecede…

4) Türkiye’den 13 saatlik uçuş sonrasında ulaşılan Cape Town ile kullandığımız saat dilimi aynıyken bulunduğu yarım küre nedeniyle yaşadığımız mevsimler tam tersidir.

5) Para birimi Rand olan şehirde yaşam oldukça ucuzdur.

6) Türkiye’den vize istemeyen Cape Town’a giriş yapmak için; davetiye, seyahat sağlık sigortası, uçak bileti ve otel rezervasyon bilgilerinden birini ibraz etmek yeterlidir.

7) Şehrin eğlence merkezi Long Street’tir. İyi korunmuş, rengarenk evlerin dizildiği bu caddede birbirinden farklı gece kulübü, restoran ve cafe yer almaktadır.

8) V&A Waterfront ise şehrin en hareketli ve turistik yeridir. İçinde alışveriş merkezinden marinaya kadar pek çok imkanın bulunduğu bu komplekste fok balıklarının oyunlarını seyretmek mümkün.

9) Mandela’nın hapisten çıktıktan sonra yaptığı ünlü balkon konuşmasının gerçekleştiği City Hall, Cape Town’da görülmesi gereken yerlerdendir.

10) Malezya ve Avrupa mutfağının etkisi altında şekillenen Cape Town mutfağının başrolü deniz ürünleri olsa da bu yemekler şaşırtıcı derecede pahalıdır.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir