Kaş’ta Gezilecek En Güzel Yerler: Haritalı Gezi Rehberi

antalya-kas-gezilecek-yerler

Akdeniz’in incisi Antalya hiç kuşkusuz yaz aylarında turist trafiğinin en yoğun olduğu yerlerin başında geliyor. Kaş ise, Antalya’nın diğer ilçeleri gibi son derece popüler bir ilçesi. Siz de bu harika kente seyahat planlıyorsanız, Antalya Kaş gezilecek yerler listenizi yapmalısınız. Dolayısıyla liste yaparken her yeri detaylı bir şekilde araştırmak isteyebilirsiniz. kontrol edildiğinde dahi karşınıza birbirinden güzel tatil için ideal yerler çıkar. 

Doğal güzellikleri, yeşili ve denizi ile ülkemizin en popüler tatil noktalarından biri olan Antalya Kaş gezilecek yerler, görülmesi gereken alanlar açısından oldukça zengin. Ayrıca sadece Kaş değil, Kaş’a yakın gezilecek yerler de oldukça fazla. Bu nedenle hem merkez hem de çevreler için seçenekler değerlendirebilirsiniz. Kaş gezilecek yerler haritasını çıkarmadan önce de dilerseniz en iyi ipuçlarını yakalamak için rehberimize göz atabilirsiniz. Peki, Antalya Kaş en güzel yerleri nereler? İşte sizler için hazırladığımız Antalya Kaş gezi rehberine göz atabilirsiniz.

Patara Antik Kenti

Antalya Kaş gezilecek yerler kapsamında akla tarihi antik Patara gelir. Her yıl bu noktaya dünyanın pek çok yerinden sayısız turist gelmekte ve bu tarihi kalıntıları görmek ister. Kaş’a sadece deniz, kum, güneş için değil tarihi kalıntı ve antik kentleri görmek için gelenlerin sayısı da hayli fazladır  Antalya Kaş gezilecek yerler içerisinin zirvesinde olan Patara Antik Kenti’nin bu denli önemli olmasının sebebi ise tarihidir. Bu antik kent Likya medeniyetinin en önemli ve eski merkezlerinden bir tanesidir. Yani tarihsel ve arkeolojik anlamda son derece değerli olduğunu söylemek mümkün. Bununla beraber Caretta-Caretta’ların doğal ekosistemine de ev sahipliği yapar. Tunç ve Demir çağına ait izleri hala görülebilen Patara Antik Kenti, Antalya Kaş merkez gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmalı. 

Nasıl Gidilir?

Antalya’dan Fethiye yönü istikametinde ilerlediğinizde Patara sapağı ile karşılaşırsınız. Sapaktan döndükten sonra 6 km kadar ilerlediğinizde antik kente ulaşabilirsiniz. Patara’ya en yakın havalimanı Dalaman’dadır. Havayolu ile gelmeyi tercih ederseniz havalimanından özel araç kiralayabilir ya da toplu taşıma ile merkeze indikten sonra Patara’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kekova Adası

Zamanla sular altında kalmış son derece ilginç batık bir şehre sahip olan bu ada Antalya Kaş gezilecek yerler içerisinde öne çıkan bir diğer lokasyon. Yüzölçümü yaklaşık 4,5 kilometrekare olan bu kayalık adaya ilgi de yaz aylarında son derece fazladır. Ada, özellikle maceraperest turistlerin ilgisini çekecek türde bir konumdadır. Çünkü burada bir yerleşim yoktur. Dolayısıyla buraya kano ya da tekne vasıtasıyla gelmek mümkündür. Merkeze yakın bir konumda olduğundan Antalya Kaş gezilecek yerler listesinde de sıklıkla kendisine yer bulur. Kekova Adası’nda su yüzeyinden batık şehri izleyip fotoğraf çekebilmekle beraber dalış yaparak yakından inceleme fırsatı da bulabilirler. Batık kentte şapel, kilise, tarihi kule gibi son derece ilgi çekici yapılar da yer alıyor. 

Nasıl Gidilir?

Kaş merkezden Kekova Adası’na ulaşım son derece kolaydır. Merkezden kalkan günübirlik tur tekneleri ile 2 saatte adaya varmak mümkündür. Üçağız’dan kalkan teknelerle ise 10 dakikada adaya varabiliyorsunuz. 

Saklıkent Kanyonu

Antalya ve Muğla’nın tam ortasında yer alan Saklıkent Kanyonu hiç şüphesiz Antalya Kaş en güzel yerleri içerisindedir. Antalya Kaş gezilecek yerler listesinde mutlaka kendisine yer bulması gereken bu kanyon aynı zamanda milli park özelliği de taşıyor. Yüksekliği ortalama 200 m ile 600 metre arasında değişen bu doğal harika 18 km uzunluğunda. 

Arazi yapısının kalkerli olması nedeniyle fay hattında zaman içerisinde oluşan çatlaklar, burasının kanyon şeklini almasını sağlamıştır. Antalya Kaş gezilecek yerler listesi içerisinde sıklıkla görülen Saklıkent Kanyonu hikayesi de oldukça ilgi çekicidir. 1988 senesinde hayvanlarını otlatmak isteyen bir çoban tarafından keşfedildiği söylenen bölge 1989 yılında hizmete açılmış ve o günden beri yerli yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiş.

Nasıl Gidilir?

Antalya ve Muğla il sınırları içerisinde bulunan kanyon Fethiye bölgesine 45 km uzaklıkta yer alıyor. Antalya ile mesafesi ise 50 km. Buraya her iki merkezden özel araç ya da toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz.

Kaleköy

Özellikle sakin, huzurlu bir atmosfer arayanların favori bölgelerinden bir tanesi olan Kaleköy, Antalya Kaş gezilecek yerler listelerinde ön sıralarda kendisine yer bulur. Antalya Kaş gezilecek yerler içerisindeki Simena Antik Kentine yakın bir konumda bulunan Kaleköy, trafiğe kapalı bir yerleşim yerinde olduğundan son derece huzurlu anlar vadeden bir yer. 

Kaleköy, turistlere muhteşem manzara sunan bir tepede yer alır. Dolayısıyla kaleye çıkarak muhteşem manzarasına karşı fotoğraf çekmek isteyebilirsiniz. Antalya Kaş gezilecek yerler içerisindeki Kaleköy’de yapılabilecek diğer etkinlikler arasında kano ile gezmek, dalış yapmak, doğa yürüyüşüne çıkmak, ev dondurmalarının tadına bakmak bulunuyor. 

Nasıl Gidilir?

Kaş ve Kaleköy’e günübirlik tekne turları ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kaleköy, Antalya şehir merkezine 194 km, Kaş merkeze ise 36 km. mesafede yer alır.

Likya Yolu

Antalya’dan Fethiye’ye uzanan bu tarihi yol yüzyıllardır medeniyetlerin bir geçiş noktası olmuştur. Adını Likya uygarlığından almış olan bu yol üzerinde pek çok medeniyetin izlerine rastlamak mümkün. Dolayısıyla Antalya Kaş gezilecek yerler listenizde şayet tarihe tanıklık etmek istiyorsanız Likya yoluna da mutlaka yer vermelisiniz. 

Likya yolu oldukça uzun bir yol olduğundan tamamını gezmek, görmek pek mümkün olmasa da belirli yerlerinde ufak turlara çıkabilirsiniz. Özellikle doğa yürüyüşleri ile meşhur olan bu yol üzerinde pek çok tarihi mekan keşfedebilir, denizin ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Nasıl Gidilir?

Likya Yolu’nun başlangıç noktası Fethiye merkezdedir. Antalya Kaş gezilecek yerler bölgesinde bulunan Likya Yolu’na en yakın havaalanı 2 saatlik mesafedeki Dalaman Havalimanıdır. Likya Yolu oldukça uzun bir yol olduğundan konaklamalı bir seyahati tercih etmek isteyebilirsiniz. Burası özellikle bayram ve tatil günlerinde son derece ilgi gören bir yol. Yol üzerinde pek çok konaklama seçeneği bulunur. Özellikle tatillerinizi burada değerlendirmek istiyorsanız, Tatil.com’un resmi tatil otelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Uçarsu Şelalesi

Kaş’ın en önemli turistik noktalarından bir tanesi olan Uçarsu Şelalesi, Antalya Kaş gezilecek yerler arasında gösterilebilir. Torosların zirvesinden, yaklaşık 60 metre yükseklikten dökülen suyu ile şelale son derece ihtişamlıdır. Uçarsu, Geyik ve Akdağ’ın kar suları ile beslenen son derece özel bir şelaledir. Ortaya çıkan doğal görsel şölen sizleri mest edecek türden. 

Uçarsu Şelalesi, dört mevsim boyunca turistlerin ilgi odağıdır. Dolayısıyla hangi mevsimde gidecek olursanız olun bu görkemli doğal güzelliği de mutlaka listenize eklemelisiniz. 

Nasıl Gidilir?

Antalya şehir merkezine 58 kilometre mesafede bulunan Antalya Kaş gezilecek yerler içerisindeki Uçansu Şelalesine kendi aracınızla, doğa yürüyüşü yaparak ya da Aziz Paul Yolu yürüyüşü rotasını takip ederek ulaşabilirsiniz. 

Demre

Oldukça merkezi bir konumda olduğundan Demre’yi Antalya Kaş gezilecek yerler listenizde rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Çünkü Demre, Antalya’da gezilecek yerler göz önüne alındığında yakınlığı ile öne çıkar. Demre yine özellikle eski medeniyet ve uygarlıklara ilgisi olanları cezbedecek bir yer. Öyleki tarihi yapıları, kaya mezarları, antik liman gibi turistlerin ilgisini çeken pek çok önemli mirasa sahiptir. Elbette bu seyahatte Noel Baba Kilisesini (Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi) atlamamak da gerekir. Ayrıca Likya Müzesi’nde yine geçmiş çağlara ve uygarlıklara dair pek çok önemli eseri görmek de mümkün. Demre, Antalya Kaş gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yerlerden bir tanesi.

Nasıl Gidilir?

Kaş merkezden 45 dakikalık bir mesafe ile Demre’ye ulaşmak mümkündür. Dilerseniz kendi özel aracınızla dilerseniz Kaş otogardan saat başı kalkan minibüslerle Demre’ye rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

Gömbe Yaylası

Antalya Kaş gezilecek yerler içerisinde sıklıkla karşılaşılan Gömbe Yaylası, sıcak ve bunaltıcı havalardan kaçmak isteyenler için en ideal yerlerden bir tanesi. Serin ve temiz bir havaya sahip olan Gömbe Yaylasında, huzurlu, doğal bir alanda tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Gömbe Yaylası’nda pek çok göl ve şelale bulunduğundan özellikle bu noktalar büyük ilgi görür. 

El değmemiş doğal alanları ile görenleri mest eden yaylada ayrıca yöresel lezzetleri tadabileceğiniz mekanlar da bulunuyor. Sedir, çam ormanlarının içerisinde kafa dinlemek ve huzuru hissetmek için Antalya Kaş gezilecek yerler listenizde Gömbe Yaylasını gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

Nasıl Gidilir?

Antalya Kaş gezilecek yerler içerisindeki Gömbe Yaylası, Kalkan’a 40 km, Elmalı’ya 30 km mesafede yer alır. Yaylaya gitmek için Elmalı – Kaş karayolu takip edilebilir. Ayrıca Kaş merkezden özel günübirlik turlara katılarak da yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Antalya otelleri, şehrin merkezine ve ünlü plajlarına yakın konumlarıyla tatil severler için ideal bir konaklama deneyimi sunar. Bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfederken konforlu bir tatil geçirebilirsiniz. Kaş otelleri ise, sakin atmosferi ve sahil kenarındaki seçenekleriyle doğayla iç içe bir tatil arayanların favorisi. Kaş’ın benzersiz plajlarında ve antik kentlerinde keyifli zaman geçirmek isteyenler için birçok konaklama alternatifi mevcut. Unutulmaz bir tatil planlamak için Tatil.com üzerinden Antalya ve Kaş otellerini hemen keşfedin, fırsatları yakalayın!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir