Dünyanın En Eğlenceli Müzik Festivali: Tomorrowland 2024

Tomorrowland Nedir, Nerede, Ne Zaman?

Müzik ve eğlencenin kanınıza işlendiği özgür bir dünyayı hayal edin… İşte karşınızda Tomorrowland! Hayatınızda yaşayacağınız belki de en güzel festival olan Tomorrowland, ölmeden yapılması gerekenler arasında bizce ilk 10’da… Dünyanın her yerinden yüz binlerce gencin bir araya geldiği muhteşem bir gösteri bu… Gece ve gündüz eğlencenin hiç kesilmediği, dünyadaki elektronik dans müziğinin dahi çocuklarını bir araya getiren bir organizasyon! Rengarenk bayrakların dalgalandığı, lazer, su ve havai fişek gösterilerinin tamamen bambaşka bir dünya yarattığı, 20 farklı konseptteki sahne ile müzik ritmini en derininizde hissettiğiniz, adeta harikalar diyarı burası.

David Guetta, Swedish House Mafia, Tiesto, Avicii, Afrojack Steve Aoki, Van Buureni, Moby, Fatboy Slim, Nicky Romero, Dimitri Vegas ve nicelerinin sahne aldığı etkinlikte binlerce kişinin aynı anda zıplayıp, eğlenmesine şahit olacaksınız. Elektronik müziğin farklı dallarına hitap eden sahneler, bu rüya şehrinin dizaynına uygun hareket ederken, siz ruhunuzu özgürleştireceksiniz. Piyasada sonradan duyacağınız şarkıların da buradan çıktığını belirtmeliyiz. Yepyeni insanlarla tanışacağınız, adeta dünya vatandaşı olacağınız bu özel festivalde, ülkenizin bayrağını götürmekte önemli!

Brüksel’in temmuz ayında sıcak olduğuna inanırsanız, yanılırsınız! Zaman zaman yağmur yağdığı için çizme ve yağmurluk türü koruyucu giysiler de getirmenizi tavsiye ederiz. Festival alanından da hatıra olabilecek şapka ya da gözlükte güneşten korunmanızı sağlayabilir. Ayrıca biraz kalabalıktan uzaklaşıp sakinleşmeniz için pek çok göl kenarı ve geniş alanda emrinizde. Sıcakta saçım başım dağıldı kendime çeki, düzen vereyim derseniz kuaför bile mevcut.

Bir de festivalin 18 yaş ve üzeri için olduğunu söylemeden geçmeyelim…

Tomorrowland Nerelerde ve Ne Zaman Gerçekleşir?

Tomorrowland nerede

Tomorrowland Belçika, Brazilya ve Amerika’da gerçekleşmektedir. İlk olarak Belçika’nın Boom kentinde düzenlenmiş ve daha sonra Avrupa ve dünyanın en iyi festivallerinden biri haline gelmiştir. 2024 Tomorrowland, 19 – 21 Temmuz ve 26-28 Temmuz tarihlerindeki iki hafta sonu, Boom Belçika’da Schorre Recreation Area‘da gerçekleşecek. Biletler ise şubat ayında satışa çıkmaktadır. Bilet fiyatı kişi başı £ 1499‘dan başlamaktadır.

Tomorrowland’a Nasıl Bilet Alabilirim? Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Tomorrowland’ın sitesinde yer alan bilet satış alanından biletinizi alabilirsiniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken nokta pre-register denilen kısma ön kayıt yaptırmanız. Tamamen doğru bilgileri vermeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Bu işlem sonrasında size biletin ne zaman satışa çıkacağı haber verilir. Tomorrowland’a bilet almak zor olsa da, hatta biletler bir gün içerisinde tükense de, siz yılmayın! Tomorrowland bilet fiyatları 129 € ile 624 € arasında değişmektedir.

Tomorrowland’a Nasıl Gidilir?

Her yıl dünyanın farklı yerlerinden gençleri buluşturan bu etkinliğe gitmek zor değil. Önceden alacağınız uçak biletleri bu konuda işinize yarayabilir. Charleroi veya Brüksel Havalimanı’na geldikten sonra toplu taşımayla alana gelebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Brüksel Havalimanı’ndan Mechelen’e trenle geçerek, Dreamville’e gelen özel treni kullanabilirsiniz.

Tomorrowland’da Ne Yenilir, Ne İçilir?

Tomorrowland’a geldiğinizde aslında yiyecek için pek çok seçeneğiniz mevcut. Kamp alanı dışında bulunan marketlerden yiyecek temin edebilirsiniz. Ayrıca festival alanına dışarıdan yemek getirebiliyorsunuz. Bunun yanında Dreamville’de tadabileceğiniz gurme lezzetler, yiyecek ve içecek standları da bulunmakta. Eğer içeceğinizi soğuk tutmak istiyorsanız, içecek soğutucunuzu yanınızda getirin deriz! Ayrıca Tomorrowland’da barbekü yapacağınız alanlar da mevcut.

Tomorrowland’da Nerede Kalınır?

Tomorrowland ne zaman

Biletlerinizi Global Journey ya da General Tickets şeklinde alabilirsiniz. Dilerseniz sadece bilet alarak festival zamanı şehirde ayarladığınız otel ya da hostelde konaklayarak, gel-git yapabilirsiniz. Fakat festival alanından çıkmak istemiyorum derseniz, pek çok seçenek mevcut. Sadece 3 günlük bilet olduğu gibi, 3 günlük VIP bilette bulunmakta. Ayrıca Tent Camping, Easy Tents, Dream Lodges ve TomorrowWorld Manors gibi konaklama seçenekleri de var. Yani dilerseniz kendi çadırınızı getirebilir, dilerseniz Tomorrowland’a ait çadırlarda kalabilir, dilerseniz bungalov tipi konaklamayı tercih edebilir ya da tamamen farklı alanlardan da yararlanacağız konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Tomorrowland’da Para İşini Nasıl Hallederim?

Tomorrowland’ın kendine ait bir para birimi bulunmaktadır. Bu paranın karşılığı 2,5 Euro’dur. Paranızı festival alanında çevirtebilirsiniz. Ayrıca Dreamville’de pek çok ATM mevcut. Bunlar; VİSA, Mastercard, Discover, Amerikan Express gibi kartları kabul etmektedir. Fakat bizce paranızı şehirde nakit olarak çekip getirin deriz, çünkü ATM bozulabilir ya da uzun sıralar bekleyebilirsiniz.

Tomorrowland’da İhtiyaçlarımı Nasıl Karşılarım?

  • Etkinlikte telefonunuzu şarj edebileceğiniz bir çok alan bulunmakta.
  • Ayrıca yaz sıcağında bolca içecek tüketeceğinizden sık sık temizlenen tuvaletlerde bulmanız mümkün. Olur da sıcaklarsanız ya da temizlenmek isterseniz, FreshPoint olarak adlandırılan pek çok nokta mevcut.
  • Etkinlikte pek çok acil tıbbı ekibi ve doktor var, yani endişelenmenize gerek yok. Ayrıca belirli noktalarda ilk yardım noktalarını da bulabilirsiniz. Eğer sürekli kullandığınız reçeteli ilacınız varsa, reçetenizi yanınıza getirmenizi tavsiye ederiz ki, girişte sorun yaşamayın.
  • Eğer eşyanızı kaybederseniz ya da kayıp bir şey bulursanız, kayıp masasına iletebilirsiniz.
  • Festival alanına profesyonel olmayan fotoğraf makinesi ya da kamera getirilmesi engellenmiyor, teşvik ediliyor! Bol bol fotoğraf ve video çekerek bu anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

Etkinliği geçtiğin Belçika’yı keşfetmek için Belçika Turları sayfamızı inceleyin!

Bunlara da göz atın...

3 Yorum

  • Emre , Eylül 10, 2016

    21 Yaş :'( , Barı 18 Olsaydı 21 Nedir Yaa :'(

    • Kubilay , Aralık 8, 2016

      Zamanı gelince gideriz be usta. Tabii o kadar parayi bulabilirsek ☺????

    • doğa , Mayıs 20, 2017

      yaş sınırı 18 zaten yanlış yazmışlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir