Ankara Tatilinde Sizi Bekleyen Etkinlikler

23 Nisan ve 19 Mayıs günlerinin beraberinde getirdiği bayram havası, bizlere yaz aylarının neşesini erken hissettirecek gibi gözüküyor. Özellikle çocuklar ve gençlere armağan edilen bu anlamlı günlerde, kutlamalarınızı Ankara tatili ile taçlandırabilirsiniz. Her sene, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için okullarda, spor sahalarında, meydanlarda ve simgesel yerlerde çeşitli kutlamalar ve gösteriler yapılıyor. Bu kutlama ruhunu en üst seviyede yaşamak isteyenler ise, yurdun her yerinden başkent Ankara’ya ziyaretler ve okul gezileri gerçekleştiriyor.  23 Nisan’ın sürpriz etkinlikleri ve 19 Mayıs’ın coşkulu kutlamaları ile dopdolu bir Ankara tatiline hazır olun!

23 Nisan ve 19 Mayıs’ta Anıtkabir’de Gerçekleşen Etkinlikler

Yapabilecekleriniz arasında en başta, belirli saatlerde kapılarını açan 23 Nisan Anıtkabir ziyareti yer alıyor. Anıtkabir, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, hatıralarını en çok yaşamak istediği yer olan Çankaya’daki ebedi istirahatgahı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en anlamlı eseridir. Anlamının yanı sıra, mimari özellikleri ile dikkat çeken Anıtkabir, 2016 yılında 4,5 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamıştır. Çocuklarınızı, Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu Şeref Salonu’nun altında bulunan, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde gezdirebilir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarını yansıtan eserler eşliğinde tarihe doğru uzun bir yolculuğa çıkartabilirsiniz. Ayrıca, Atatürk’ün özel eşyaları, notları ve kitaplığını birlikte inceleyebilirsiniz.

23 Nisan 2015 ve 2016 yılında, Anıtkabir’e gelen çocuk ziyaretçilere özel standlar kurulmuştu. Bu standlarda, ‘’Atatürk ve Çocuk’’, ‘’O Benim Kahramanım’’ ve ‘’Küçük Hanımlar, Küçük Beyler’’ kitapları dağıtılmıştı. İngiliz ressam Ned Pamphilon eşliğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı tablonun yer aldığı tuvali, el baskıları ile süsleyip, boyamışlardı. Türk Bayrağı motifli balon ve pamuk şekerler dağıtılmıştı. 19 Mayıs 2016’da ise, çeşitli tören ve yürüyüşler ile ‘’Mehmetçiğin Gözüyle Mehmetçik’’ konulu kara kalem resim sergisinin açılış töreni gerçekleşmişti.

Siz de, Anıtkabir’i 1 Şubat – 14 Mayıs tarihleri aralığında her gün saat 09:00 – 16:30 arasında ve 15 Mayıs – 31 Ekim tarihleri aralığında her gün, saat 09:00 – 17:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. 23 Nisan ve 19 Mayıs’a özel ziyaret saatleri değiştirilerek, 21:00 veya 22:00’a kadar uzatılabiliyor. Son olarak, Anıtkabir gezisi bitiminde, ziyaretçi notu veya mektubu bırakmayı unutmayın!

23 Nisan ve 19 Mayıs’ta Ankara’da Gerçekleşen Çocuk Etkinlikleri

Anıtkabir dışında, Ankara’da şehir içerisinde çeşitli mekanlarda gerçekleşen çocuklara yönelik pek çok etkinlik mevcut. Kostümlü 23 Nisan şenlikleri, 23 Nisan’da çocuklara özel kapılarını ücretsiz olarak açan ve Ankara Kalesi’nde yer alan Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde gerçekleştiren çocuk aktiviteleri, bale gösterileri, opera sahneleri, çocuk koroları ve çocuk konserleri, pizza ve kurabiye mutfak atölyeleri ve tiyatrolar yer alıyor. CerModern’in ücretsiz olarak 23 Nisan 2017’ye özel, ilk kez düzenlediği, ‘’Çocuk Kitapları Şenliği’’ne katılabilirsiniz. Şenlikte, çocuk kitaplarının yer aldığı kitap standlarının yanı sıra çeşitli atölyeler, yazar söyleşileri, dans gösterileri ve müzik dinletileri gerçekleştirilecek.

Aileleri ve çocukları eğlence dolu dakikaların beklediği, 19 Mayıs 2015 yılında ise, 75. Yıl Hipodromu’nda, Türkiye Jokey Kulübü, Ankara Hipodrom Müdürlüğü’nün öncülüğünde, ‘’Sut Koşusu’’ düzenlenmişti. Eğlence dolu açık hava etkinliğinde, çocukların özellikle sevdiği, popcorn, pamukşeker gibi şekerlemeler ve atıştırmalıklar ücretsiz olarak dağıtılarak, Pony atlara binme ve oyun parklarında oynama gibi çocuklara yönelik pek çok etkinlik gerçekleşmişti. Aynı zamanda, açık havada, Sıhhiye Meydanı’nda gerçekleşen ‘’Gençlik Buluşması’’ toplantıları düzenlenmişti. Aileler ve çocuklar için eğlencesi kaçınılmaz olan bu anlamlı günü, doya doya kutlamak için Ankara tatilini daha önce deneyimlemediyseniz, ertelemeyin deriz!

Ankara’da Gezilecek Yerler ve Gurme Lezzetler

Özellikle 19 Mayıs’ın Cuma günü’ne denk geliyor olması, çalışan aileler için oldukça sevindirici bir haber, çünkü Ankara’da gezilebilecek yerler ve deneyimleyebileceğiniz yeni lezzetler arasında pek çok seçenek var. Hafta sonu ile birleştirerek, Ankara tatilinizi 3 güne uzatabilir, sizler için önerdiğimiz tarihi yerleri ve restoranları gezerek, bahara özel etkinliklere katılabilirsiniz.

1) Ankara’nın en meşhur caddeleri olan Tunalı Hilmi, Cinnah, Sakarya ve Bahçeli 7.Caddesi’nde, gezerek alışveriş yapabilir, cıvıl cıvıl cafe ve çay bahçelerinde oturabilirsiniz. Tunalı Hilmi Caddesi’nde özellikle Kıtır’ın kaşarlı kokoreçini öneririz.

2) Ankara’nın simgelerinden biri olan Ankara Kalesi’nin çevresindeki mahallelerde restoran ve yöresel kahvaltı mekanlarını keşfe çıkabilirsiniz.

3) Ankara Harikalar Diyarı Parkı, 1 milyon 300 bin metrekarelik alanıyla Avrupa’nın en büyük parkları arasında. Yeşilliği, cafeleri ve geniş arazisiyle her gün pek çok ziyaretçiyi çekiyor.

4) Mogan Gölü çevresinde çocuklarınızla piknik yapabilirsiniz.

5) Atatürk Orman Çiftliği’ne giderek, keçi sütünden yapılmış dondurmayı deneyebilirsiniz.

6) Nata Vega Akvaryumu’nda çeşitli deniz canlılarını keşfedebilirsiniz.

7) Ankara Keçiören Teleferik ile şehri seyredebilir, Teleferik Restoran’da akşamüzeri yemek yiyebilirsiniz.

8) Ankara Gençlik Parkı’ndaki lunaparkta eğlenceyi zirveye taşıyabilirsiniz.

9) İç Anadolu Mutfağı’nı deneyimleyebileceğiniz Ankara’da tavsiye edebileceğimiz lezzetler; Çukurağa Sofra’sında Menekşe kebabı, esnaf lokantaları arasında bir numara olan Çankaya Lokantası’nda ciğer tava, Özler Döner’i, kendinizi evinizde hissedeceğiniz Ankara’nın klasiklerinden Hacı Raif Bey restoranın yöreye has yemekleri, Tavacı Recep Usta’da saç kavurma…

10) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel konserler arasında, Mozarthaus Sanat ve Konser Evi’nde gerçekleşecek genç yeteneklerin konserleri yer alıyor. Ayrıca, IF Performance Hall, Jolly Joker ve Nefes Bar’daki Nisan ayı etkinliklerine göz atarak, dilediğiniz sanatçının konserini izleme fırsatını Ankara’da yakalayabilirsiniz. Bizim önereceklerimiz, 22 Nisan 2017’de Ankara Nefes Bar’da Hüsnü Arkan konseri ve Jolly Joker’de Yaşar konseri.

11)Zenger Paşa Konağı’nda serpme kahvaltının, akşam ise Hancı Meyhane’nin eşsiz müziklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Ankara’da nerede kalınır diye endişeye etmeyin, Tatil.com’un Ankara Merkez Oteller sayfasını ziyaret ederek, size en uygun otele hemen rezervasyonunuzu yaptırın!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir